pendik escort bayan
ozmenpc.comtr
ak

Cumhuriyet Üniversitesi AR-GE laboratuvarlarını tanıttı

Sağlık 25.03.2016 - 09:19, Güncelleme: 25.03.2016 - 09:19
 

Cumhuriyet Üniversitesi AR-GE laboratuvarlarını tanıttı

SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent içerisine kurulan AR-GE laboratuvarlarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent içerisine kurulan AR-GE laboratuvarlarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. AR-GE Laboratuvarları binasında gerçekleştirilen toplantıya CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, AR-GE Müdürü Prof.Dr. Mustafa Turan, akademisyenler ve AR-GE laboratuvarı personeli katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan AR-GE Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan merkeze alınan cihazlar hakkında bilgi verdi. Merkeze kurulan son teknoloji cihazlarla birlikte adından sıkça söz ettireceklerini söyleyen Prof. Dr. Turan merkezi Californiada'da bulunan ve birçok teknoloji devinin araştırmalarını yaptığı Silikon Vadisi'nin Türkiye'deki adresi olacaklarını söyledi. CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ise eğitim ve öğretimin yanında araştırma ve geliştirmelere de önem verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Üniversitemizin AR-GE dediğimiz ileri teknoloji araştırma ve uygulama merkezimiz yavaş yavaş gelişimini tamamladı ve faaliyetlerini hızlandırmaya başladı. Bu çerçevede sadece bir eğitim öğretim kurumu olmak değil araştırma üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atmış bulunuyoruz. AR-GE binamız kanser araştırmaları, mühendislik araştırmaları ve yenilenebilir enerji araştırmaları konusunda oldukça iyi diyebileceğimiz umut verici araştırmalara imza atacaktır. Bunla ilgili aldığımız cihazlar burada faaliyete başladığında hem belirttiğim alanlarda hem de bölgemize, şehrimize önemli hizmet vereceğine eminim. Sadece hizmet vermek değil hem şehrimizin, hem bölgemizin kalkınmasına da büyük ölçüde yarar sağlayacaktır. Üniversite şehir işbirliğinin gelişimine zemin hazırlayacaktır. Araştırmalarımız ses getirdikçe bunlar daha iyi anlaşılacaktır."Konuşmaların ardından AR-GE Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan, Rektör Kocacık ve katılımcılara laboratuvarları gezdirdi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent içerisine kurulan AR-GE laboratuvarlarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent içerisine kurulan AR-GE laboratuvarlarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

AR-GE Laboratuvarları binasında gerçekleştirilen toplantıya CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, AR-GE Müdürü Prof.Dr. Mustafa Turan, akademisyenler ve AR-GE laboratuvarı personeli katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan AR-GE Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan merkeze alınan cihazlar hakkında bilgi verdi. Merkeze kurulan son teknoloji cihazlarla birlikte adından sıkça söz ettireceklerini söyleyen Prof. Dr. Turan merkezi Californiada'da bulunan ve birçok teknoloji devinin araştırmalarını yaptığı Silikon Vadisi'nin Türkiye'deki adresi olacaklarını söyledi. CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ise eğitim ve öğretimin yanında araştırma ve geliştirmelere de önem verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Üniversitemizin AR-GE dediğimiz ileri teknoloji araştırma ve uygulama merkezimiz yavaş yavaş gelişimini tamamladı ve faaliyetlerini hızlandırmaya başladı. Bu çerçevede sadece bir eğitim öğretim kurumu olmak değil araştırma üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atmış bulunuyoruz. AR-GE binamız kanser araştırmaları, mühendislik araştırmaları ve yenilenebilir enerji araştırmaları konusunda oldukça iyi diyebileceğimiz umut verici araştırmalara imza atacaktır. Bunla ilgili aldığımız cihazlar burada faaliyete başladığında hem belirttiğim alanlarda hem de bölgemize, şehrimize önemli hizmet vereceğine eminim. Sadece hizmet vermek değil hem şehrimizin, hem bölgemizin kalkınmasına da büyük ölçüde yarar sağlayacaktır. Üniversite şehir işbirliğinin gelişimine zemin hazırlayacaktır. Araştırmalarımız ses getirdikçe bunlar daha iyi anlaşılacaktır."

Konuşmaların ardından AR-GE Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan, Rektör Kocacık ve katılımcılara laboratuvarları gezdirdi.

FOTOĞRAFLI

Cumhuriyet Üniversitesi AR-GE laboratuvarlarını tanıttı

Cumhuriyet Üniversitesi AR-GE laboratuvarlarını tanıttı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.