pendik escort bayan
ak

Cü'de "Yaşlılarda Egzersiz" Konferansı

25.04.2019 - 13:28, Güncelleme: 25.04.2019 - 13:28
 

Cü'de "Yaşlılarda Egzersiz" Konferansı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 3’üncü Seminer Günleri kapsamında "yaşlılarda egzersiz" konulu konferans...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 3’üncü Seminer Günleri kapsamında "yaşlılarda egzersiz" konulu konferans düzenlendi. CÜ'den yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bilimleri Konferans Salonunda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Doktor Öğretim Üyesi Selvin Baki, konferansta yaptığı konuşmada, yaşlanmayla birlikte düşme riskinin arttığına değinerek, "Bu düşme sonucunda önemli yaralanmalar, ölümler gerçekleşebiliyor. Yaşlılık fiziksel kapasitesinin azalması ve diğer kapasitelerin azalması nedeniyle toplumdan uzaklaşma söz konusu oluyor buda psikolojik açıdan yaşlıyı çok etkiliyor, önemli oranda depresyon ortaya çıkabiliyor." ifadelerini kullandı. Yaşlanma olgusuyla yeni tanışan bir toplumun var olduğunu aktaran Baki, şunları kaydetti:"Dünyada birçok ülkede yaşlı nüfusun oranlarının yüksek olduğunu biliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından aktif yaşlanma denilen bir kavram günümüzde geliştirilmiş. Bu sorunları aşabilmek için aktif yaşlanmanın önemli olduğu anlaşılmış durumda. Bu kavrama göre insanların toplumdan kopmadan yaşlılık döneminde de çalışmalarını devam etmeleri aktif yaşlanma kavramının temel unsurunu oluşturuyor. Fiziksel egzersizin sağlıklı kalmada en önemli unsur olduğunu da biliyoruz."
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 3’üncü Seminer Günleri kapsamında "yaşlılarda egzersiz" konulu konferans...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 3’üncü Seminer Günleri kapsamında "yaşlılarda egzersiz" konulu konferans düzenlendi.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bilimleri Konferans Salonunda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Doktor Öğretim Üyesi Selvin Baki, konferansta yaptığı konuşmada, yaşlanmayla birlikte düşme riskinin arttığına değinerek, "Bu düşme sonucunda önemli yaralanmalar, ölümler gerçekleşebiliyor. Yaşlılık fiziksel kapasitesinin azalması ve diğer kapasitelerin azalması nedeniyle toplumdan uzaklaşma söz konusu oluyor buda psikolojik açıdan yaşlıyı çok etkiliyor, önemli oranda depresyon ortaya çıkabiliyor." ifadelerini kullandı.

Yaşlanma olgusuyla yeni tanışan bir toplumun var olduğunu aktaran Baki, şunları kaydetti:

"Dünyada birçok ülkede yaşlı nüfusun oranlarının yüksek olduğunu biliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından aktif yaşlanma denilen bir kavram günümüzde geliştirilmiş. Bu sorunları aşabilmek için aktif yaşlanmanın önemli olduğu anlaşılmış durumda. Bu kavrama göre insanların toplumdan kopmadan yaşlılık döneminde de çalışmalarını devam etmeleri aktif yaşlanma kavramının temel unsurunu oluşturuyor. Fiziksel egzersizin sağlıklı kalmada en önemli unsur olduğunu da biliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.