pendik escort bayan
ak

Cü'de "Kadın, Güç Ve Mutluluk" Paneli Düzenlendi

28.11.2016 - 16:33, Güncelleme: 28.11.2016 - 16:33
 

Cü'de "Kadın, Güç Ve Mutluluk" Paneli Düzenlendi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ve Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Kulübü (CÜSHEK) tarafından...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ve Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Kulübü (CÜSHEK) tarafından "Kadın, Güç ve Mutluluk" konulu bir panel düzenlendi. CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında üniversitenin kültür merkezindeki etkinlikte konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, kadına şiddetin değil, toplumda kadının ne kadar güçlü olduğunun konuşulması gerektiğini söyledi.Kadınların değerli olduğuna vurgu yapan Rektör Yıldız, "Kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü bir dönemde cennet annelerin ayaklarının altındadır ifadesi bizler için Peygamberimizin çok önemli bir mesajıdır. Yine soru sorulduğunda önce annene, daha sonra annene, daha sonra yine annene en sonunda babana sor ifadesi de bizim için çok önemlidir. Toplumumuzu şekillendiren kadınlarımızdır. Biz bu anlamda kadınlarımızın öneminin farkındayız." dedi.Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da kadınlara gerek dinin, gerek tarihin, gerekse kültürün büyük önem verdiğine işaret ederek, "Ancak toplum içerisinde zaman zaman kadına yönelik şiddet, kadına verilen değerin geri plana düşürüldüğünü hissettirmektedir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa toplumda kadına yönelik şiddet de azalma gösterecektir." değerlendirmesinde bulundu.Panel başkanlığını CÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş'ın yaptığı panele, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Gölbaşı, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Eken ve Psikolog/Psikoterapist Ersin Akkurt konuşmacı olarak katıldı.
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ve Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Kulübü (CÜSHEK) tarafından...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ve Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Kulübü (CÜSHEK) tarafından "Kadın, Güç ve Mutluluk" konulu bir panel düzenlendi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında üniversitenin kültür merkezindeki etkinlikte konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, kadına şiddetin değil, toplumda kadının ne kadar güçlü olduğunun konuşulması gerektiğini söyledi.

Kadınların değerli olduğuna vurgu yapan Rektör Yıldız, "Kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü bir dönemde cennet annelerin ayaklarının altındadır ifadesi bizler için Peygamberimizin çok önemli bir mesajıdır. Yine soru sorulduğunda önce annene, daha sonra annene, daha sonra yine annene en sonunda babana sor ifadesi de bizim için çok önemlidir. Toplumumuzu şekillendiren kadınlarımızdır. Biz bu anlamda kadınlarımızın öneminin farkındayız." dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da kadınlara gerek dinin, gerek tarihin, gerekse kültürün büyük önem verdiğine işaret ederek, "Ancak toplum içerisinde zaman zaman kadına yönelik şiddet, kadına verilen değerin geri plana düşürüldüğünü hissettirmektedir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa toplumda kadına yönelik şiddet de azalma gösterecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Panel başkanlığını CÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş'ın yaptığı panele, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Gölbaşı, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Eken ve Psikolog/Psikoterapist Ersin Akkurt konuşmacı olarak katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.