pendik escort bayan
ak

CÜ'de hastalar diyabet konusunda bilglendirildi

Yaşam 15.11.2016 - 11:47, Güncelleme: 15.11.2016 - 11:47
 

CÜ'de hastalar diyabet konusunda bilglendirildi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hastalar bilgilendirildi.

 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hastalar bilgilendirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalı Başkanlığı doktorlarınca hastalara hastalıkları, korunma yolları ve tedavileri hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalına muayeneye gelen hastalar muayene edilirken bir taraftan da diyabet rahatsızlıklarıyla ilgili olarak teferruatlı bilgilendiriliyorlar.Bu kapsamda 14 Kasım14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Duman, Türkiye başta olmak üzere Sivas’ta diyabet hastalığıyla ilgili dikkat çeken mesajlar verdi. Yrd. Doç. Dr.  Duman,  sadece diyabet hastalarına değil,  gelen tüm endokrin hastalarına hizmet verdiklerini belirtti.“Hastalarımız Endokrinoloji Bölümünden Habersizler”Yrd. Doç. Dr. Duman,  hastaların hastanemizde Endokrinoloji bölümünde  uzman  bir doktorun olduğundan  haberdar olmadıklarını vurgulayarak, “14 Kasım Diyabet Günü nedeniylede hastanemizde diyabet hastalara hizmet verdiğimizi duyurmak istedik. Dünya diyabet günü sadece tek gün değil ama bu hastalığın vurgulanması öne çıkarılması bizim için önemli. Kronik komplikasyonların olduğu maddi ve manevi külfetin olduğu bir hastalıktır ve  tek açıdan çözülebilecek bir hastalık değildir,  bunun için disiplinli bir yaklaşım gereklidir. Tedavinin doğru ve biran önce başlanması ayrıca tedavinin periyodik olarak kontrol edilmesi çok önemlidir. Bu arada hastalarında düzenli olarak kontrollere gelmesi ve diyabet bilincinin oluşması gerekiyor.“Sivaslılar Çok Unlu Gıdalar Tüketiyor”Sivas halkının daha çok unlu mamullere meyilli olduklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Duman, “Bu yanlış beslenme alışkanlığını değiştirip doğru beslenme alışkanlığını öğrenmemiz gerekiyor. Bu anlamda diyetisyenimizle iş birliği içinde çalışıyoruz. Hastalarımıza bire bir eğitim veriyoruz. Diyabet hastalarımız hem kullandıkları ilaçları hem de uyguladığımız diyet programlarına uydukları takdirde olumlu neticeler almaktayız. Biz üniversite olarak hem personel,  hem de fiziki anlamda hastalarımıza yardımcı olma noktasında yeterli kapasiteye sahibiz. Bu anlamda diyabet hastalarının çevre illerdeki hastanelere gitmelerine gerek olmadığı kanısındayım.” ifadelerini kullandı. - Sivas
14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hastalar bilgilendirildi.

 

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hastalar bilgilendirildi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalı Başkanlığı doktorlarınca hastalara hastalıkları, korunma yolları ve tedavileri hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme toplantıları yapılıyor. 

Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalına muayeneye gelen hastalar muayene edilirken bir taraftan da diyabet rahatsızlıklarıyla ilgili olarak teferruatlı bilgilendiriliyorlar.

Bu kapsamda 14 Kasım14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Duman, Türkiye başta olmak üzere Sivas’ta diyabet hastalığıyla ilgili dikkat çeken mesajlar verdi. Yrd. Doç. Dr.  Duman,  sadece diyabet hastalarına değil,  gelen tüm endokrin hastalarına hizmet verdiklerini belirtti.

“Hastalarımız Endokrinoloji Bölümünden Habersizler”

Yrd. Doç. Dr. Duman,  hastaların hastanemizde Endokrinoloji bölümünde  uzman  bir doktorun olduğundan  haberdar olmadıklarını vurgulayarak, “14 Kasım Diyabet Günü nedeniylede hastanemizde diyabet hastalara hizmet verdiğimizi duyurmak istedik. Dünya diyabet günü sadece tek gün değil ama bu hastalığın vurgulanması öne çıkarılması bizim için önemli. Kronik komplikasyonların olduğu maddi ve manevi külfetin olduğu bir hastalıktır ve  tek açıdan çözülebilecek bir hastalık değildir,  bunun için disiplinli bir yaklaşım gereklidir. Tedavinin doğru ve biran önce başlanması ayrıca tedavinin periyodik olarak kontrol edilmesi çok önemlidir. Bu arada hastalarında düzenli olarak kontrollere gelmesi ve diyabet bilincinin oluşması gerekiyor.

“Sivaslılar Çok Unlu Gıdalar Tüketiyor”

Sivas halkının daha çok unlu mamullere meyilli olduklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Duman, “Bu yanlış beslenme alışkanlığını değiştirip doğru beslenme alışkanlığını öğrenmemiz gerekiyor. Bu anlamda diyetisyenimizle iş birliği içinde çalışıyoruz. Hastalarımıza bire bir eğitim veriyoruz. Diyabet hastalarımız hem kullandıkları ilaçları hem de uyguladığımız diyet programlarına uydukları takdirde olumlu neticeler almaktayız. Biz üniversite olarak hem personel,  hem de fiziki anlamda hastalarımıza yardımcı olma noktasında yeterli kapasiteye sahibiz. Bu anlamda diyabet hastalarının çevre illerdeki hastanelere gitmelerine gerek olmadığı kanısındayım.” ifadelerini kullandı. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.