pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Cü'de Doktor Ve Hemşire Adaylarına Simülasyonlu Eğitim

Yaşam 06.03.2017 - 15:28, Güncelleme: 06.03.2017 - 15:28
 

Cü'de Doktor Ve Hemşire Adaylarına Simülasyonlu Eğitim

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp ve Sağlık Bilimleri fakülteleri öğrencileri, simülasyon merkezinde uygulamalı olarak eğitim alıyor. CÜ'den...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp ve Sağlık Bilimleri fakülteleri öğrencileri, simülasyon merkezinde uygulamalı olarak eğitim alıyor. CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile Tıp Fakültesi öğrencileri bu eğitimlerde simülatörle hastaya birebir müdahale ediyor. Öğrenciler, hastaya doğru uygulamalar yaparak iyileştirme ve hayata döndürme tedavilerini de maket üzerinde yapıyor.Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şerife Karagözoğlu, TUBİTAK destekli simülatörün Türkiye'de sadece Hacettepe Üniversitesi ve Cumhuriyet Üniversitesinde bulunduğunu belirtti.Yoğun bakım ve ileri yaşam desteği simülatörü olarak anılan bir model üzerinde öğrencilerin çalıştığını aktaran Karagözoğlu, şunları kaydetti: "Bir insan üzerinde hangi uygulamaları yapabiliyorsanız bu maket üzerinde de yapma şansına sahipsiniz. Hastaya doğru uygulamalar yaptığınız zaman iyileştirme şansına sahipsiniz. Öğrencilerimiz burada birebir hastaya müdahale ediyor. Yapılan müdahaleleri bilgisayar sistemimizde takip etme şansına sahip oluyoruz. Yoğun kan kaybıyla şoka giren hastayı, şoktan geri döndürme şansımızın olup olmadığını öğrenciyle deneyimleme şansına sahip oluyoruz. Solunumu ve kalbi durmuş hastaya müdahaleyi bu maketimiz üzerinde gerçekleştiriyoruz. Öğrenci başarılı adımlarla bunu yaparsa hastayı geri döndürme şansına sahip oluyoruz."
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp ve Sağlık Bilimleri fakülteleri öğrencileri, simülasyon merkezinde uygulamalı olarak eğitim alıyor. CÜ'den...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp ve Sağlık Bilimleri fakülteleri öğrencileri, simülasyon merkezinde uygulamalı olarak eğitim alıyor.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile Tıp Fakültesi öğrencileri bu eğitimlerde simülatörle hastaya birebir müdahale ediyor. Öğrenciler, hastaya doğru uygulamalar yaparak iyileştirme ve hayata döndürme tedavilerini de maket üzerinde yapıyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şerife Karagözoğlu, TUBİTAK destekli simülatörün Türkiye'de sadece Hacettepe Üniversitesi ve Cumhuriyet Üniversitesinde bulunduğunu belirtti.

Yoğun bakım ve ileri yaşam desteği simülatörü olarak anılan bir model üzerinde öğrencilerin çalıştığını aktaran Karagözoğlu, şunları kaydetti:

"Bir insan üzerinde hangi uygulamaları yapabiliyorsanız bu maket üzerinde de yapma şansına sahipsiniz. Hastaya doğru uygulamalar yaptığınız zaman iyileştirme şansına sahipsiniz. Öğrencilerimiz burada birebir hastaya müdahale ediyor. Yapılan müdahaleleri bilgisayar sistemimizde takip etme şansına sahip oluyoruz. Yoğun kan kaybıyla şoka giren hastayı, şoktan geri döndürme şansımızın olup olmadığını öğrenciyle deneyimleme şansına sahip oluyoruz. Solunumu ve kalbi durmuş hastaya müdahaleyi bu maketimiz üzerinde gerçekleştiriyoruz. Öğrenci başarılı adımlarla bunu yaparsa hastayı geri döndürme şansına sahip oluyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.