pendik escort bayan
ak

Çubuk'ta "Dilin Kadarsın Projesi"

31.05.2017 - 20:13, Güncelleme: 31.05.2017 - 20:13
 

Çubuk'ta "Dilin Kadarsın Projesi"

Proje kapsamında öğrencilerin hazırladığı dergilerin tanıtımı yapıldı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde yürütülen "Dilin Kadarsın Projesi" kapsamında öğrencilerin hazırladığı 35 ayrı kültür ve sanat dergisinin altıncı sayısının tanıtımı yapıldı. Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında hazırlanan 35 ayrı kültür ve sanat dergisinin altıncı sayılarının yayınlanması kapsamında, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çubuk Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, ilçe genelinde dağıtılan dergilerin altıncı sayısının yayımlandığını söyledi. Proje kapsamında geleceğin teminatı çocuklarda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:"Etrafına, kendine, ülkesine, milletine, geleceğine çok dikkatli öğrencilerimiz olacaktır. İnsan yazı yazarken harfleri kullanıyor, konuşurken sesleri kullanıyor, sanat yaparken de ilgili objeleri kullanıyor ve kendini böylece ifade etmiş oluyor. İşte biz de çocuklarımızın özgüven içinde kendilerini çok iyi ifade edebilecekleri bilinçlerini devreye sokarak yaşayacakları bir iklim oluşturmak istedik. Bunun sonucunda şükür bu ortam oluştu." Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya ise, 25 ilçede, 2 bin 367 okuldan 70 bin öğretmen nezaretinde bir milyon öğrenciyle birlikte Türkçe'nin korunması için çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi. Dilin ne kadar önemli olduğunu anlatan Yalçınkaya, Türkçe'nin korunmasında gençlere büyük görev düştüğünü söyledi. Konuşmaların ardından yazarlık ve düşünme konusunda konferans veren öykü yazarı Ali Işık, ilk defa bu kadar çok yazar ve şairin karşında bir konferans vereceğini kaydetti. Çubuk’ta başlatılan projenin önemine işaret eden Işık, şunları kaydetti:"Düşünebilmeyi öğrenememişseniz gerçekten yalnız kalıyorsunuz. Okuduklarınızla düşünmeyi, yazabilmeyi, arttırabilmeyi düşünemezseniz bunlar tamamen bir kulağınızdan geçip çıkacaktı. Siz düşünüyor ve yazıyorsanız o zaman çok iyi bir yola başlamışsınız demektir. Bir yere kadar öğretmenleriniz sizleri taşıyacak dolayısıyla o hayatı yaşamak çözmek zorundasınız." Programın sonunda öğrencilerin eserlerinden oluşan sergi gezildi.
Proje kapsamında öğrencilerin hazırladığı dergilerin tanıtımı yapıldı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde yürütülen "Dilin Kadarsın Projesi" kapsamında öğrencilerin hazırladığı 35 ayrı kültür ve sanat dergisinin altıncı sayısının tanıtımı yapıldı.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında hazırlanan 35 ayrı kültür ve sanat dergisinin altıncı sayılarının yayınlanması kapsamında, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çubuk Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, ilçe genelinde dağıtılan dergilerin altıncı sayısının yayımlandığını söyledi.

Proje kapsamında geleceğin teminatı çocuklarda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Etrafına, kendine, ülkesine, milletine, geleceğine çok dikkatli öğrencilerimiz olacaktır. İnsan yazı yazarken harfleri kullanıyor, konuşurken sesleri kullanıyor, sanat yaparken de ilgili objeleri kullanıyor ve kendini böylece ifade etmiş oluyor. İşte biz de çocuklarımızın özgüven içinde kendilerini çok iyi ifade edebilecekleri bilinçlerini devreye sokarak yaşayacakları bir iklim oluşturmak istedik. Bunun sonucunda şükür bu ortam oluştu."

Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya ise, 25 ilçede, 2 bin 367 okuldan 70 bin öğretmen nezaretinde bir milyon öğrenciyle birlikte Türkçe'nin korunması için çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi.

Dilin ne kadar önemli olduğunu anlatan Yalçınkaya, Türkçe'nin korunmasında gençlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından yazarlık ve düşünme konusunda konferans veren öykü yazarı Ali Işık, ilk defa bu kadar çok yazar ve şairin karşında bir konferans vereceğini kaydetti.

Çubuk’ta başlatılan projenin önemine işaret eden Işık, şunları kaydetti:

"Düşünebilmeyi öğrenememişseniz gerçekten yalnız kalıyorsunuz. Okuduklarınızla düşünmeyi, yazabilmeyi, arttırabilmeyi düşünemezseniz bunlar tamamen bir kulağınızdan geçip çıkacaktı. Siz düşünüyor ve yazıyorsanız o zaman çok iyi bir yola başlamışsınız demektir. Bir yere kadar öğretmenleriniz sizleri taşıyacak dolayısıyla o hayatı yaşamak çözmek zorundasınız."

Programın sonunda öğrencilerin eserlerinden oluşan sergi gezildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.