pendik escort bayan
ak

Çubuk'ta Buğday Hasadı Başladı

21.07.2017 - 19:03, Güncelleme: 21.07.2017 - 19:03
 

Çubuk'ta Buğday Hasadı Başladı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde buğday hasadı törenle başladı. Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Ziraat Odası tarafından, Taşpınar Mahallesi'nde...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde buğday hasadı törenle başladı. Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Ziraat Odası tarafından, Taşpınar Mahallesi'nde mahalle muhtarı Burhan Şan'a ait tarlada buğday hasat töreni düzenlendi. Biçerdövere binerek buğday hasadına katılan Kaymakam İbrahim Çenet, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sezon rekoltenin yüksek olduğunu söyledi. Çiftçilerin yüzünün güleceğine inandığını vurgulayan Çenet, "Buğday satış fiyatları da bildiğim kadar bu yıl çok iyi. Devletimizin çiftçilere verdiği destekler de çok mükemmel. İnşallah bu yıl kısmet olursa geçen yıla oranla buğdayımızda daha yüksek verim bekliyoruz. Ben hayırlı, bereketli güzel bir sene diliyorum. Uzun süreden bu yana ilk defa biçerdöverle hasat yapmanın heyecanını birlikte yaşadık." dedi. Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle de ilçe genelinde 80 bin dekar alanda buğday hasadına başlandığını belirtti. Dönümüne 200-250 kilogram verim alınmasının beklendiğini belirten Gülle, "Ben buradan hem çiftçilerimizi hem de muhtarlarımızı uyarıyorum. Hem biçerdöver fiyatları konusunda hem de biçerdöverle hasat yaparken tane kaybı noktasında çok dikkatli olmalılar. Biz biçim fiyatında taban fiyatı 10,50 lira tavan fiyatı ise 12 lira olarak belirledik. Bunun üzerinde talep edenleri lütfen bize bildirsinler. Tane dökülmesi konusunda ise ilgililerin yanında oda olarak bizde gönüllü olarak denetim yapıyoruz." diye konuştu. Kaymakam Çenet ve Gülle, hasadı yapılan buğdayları inceleyerek üreticilerle sohbet etti. Programa Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Metin, Hasan Hüseyin Karakuş, ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Atalay Gündüz ve çiftçiler katıldı.
ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde buğday hasadı törenle başladı. Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Ziraat Odası tarafından, Taşpınar Mahallesi'nde...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde buğday hasadı törenle başladı.

Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Ziraat Odası tarafından, Taşpınar Mahallesi'nde mahalle muhtarı Burhan Şan'a ait tarlada buğday hasat töreni düzenlendi.

Biçerdövere binerek buğday hasadına katılan Kaymakam İbrahim Çenet, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sezon rekoltenin yüksek olduğunu söyledi.

Çiftçilerin yüzünün güleceğine inandığını vurgulayan Çenet, "Buğday satış fiyatları da bildiğim kadar bu yıl çok iyi. Devletimizin çiftçilere verdiği destekler de çok mükemmel. İnşallah bu yıl kısmet olursa geçen yıla oranla buğdayımızda daha yüksek verim bekliyoruz. Ben hayırlı, bereketli güzel bir sene diliyorum. Uzun süreden bu yana ilk defa biçerdöverle hasat yapmanın heyecanını birlikte yaşadık." dedi.

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle de ilçe genelinde 80 bin dekar alanda buğday hasadına başlandığını belirtti.

Dönümüne 200-250 kilogram verim alınmasının beklendiğini belirten Gülle, "Ben buradan hem çiftçilerimizi hem de muhtarlarımızı uyarıyorum. Hem biçerdöver fiyatları konusunda hem de biçerdöverle hasat yaparken tane kaybı noktasında çok dikkatli olmalılar. Biz biçim fiyatında taban fiyatı 10,50 lira tavan fiyatı ise 12 lira olarak belirledik. Bunun üzerinde talep edenleri lütfen bize bildirsinler. Tane dökülmesi konusunda ise ilgililerin yanında oda olarak bizde gönüllü olarak denetim yapıyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Çenet ve Gülle, hasadı yapılan buğdayları inceleyerek üreticilerle sohbet etti.

Programa Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Metin, Hasan Hüseyin Karakuş, ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Atalay Gündüz ve çiftçiler katıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.