pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çocuk Meclisi Üyelerinden "Böcek Şenlik Okulu"na Ziyaret

08.06.2019 - 15:33, Güncelleme: 08.06.2019 - 15:33
 

Çocuk Meclisi Üyelerinden "Böcek Şenlik Okulu"na Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24'üncü dönem üyeleri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ndeki Böcek Şenlik Okulu'nu ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Böcek Şenlik Okulu'nu ziyaret etti. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 24'üncü dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ndeki Böcek Şenlik Okulu'na gitti. Bilimin eğlenceli yönlerini keşfetmek, hayvan bilimine karşı merak uyandırmak, ekoloji bilincinin oluşturulması ve böceklere olan önyargının değiştirilmesi amacıyla kurulan okulda keyifli bir gün geçiren Çocuk Meclisi’nin 9-14 yaş grubundan oluşan üyeleri, böcek korkularını da yendi.- Dünyanın en büyük hamam böceğiAğaçlar ve çiçekler arasında atraplarla böcek yakalayarak inceleme yapan Çocuk Meclisi üyeleri, mikroskopla böcekleri yakından görme şansı yakaladı.Dünyanın en büyük hamam böceği olarak bilinen Madagaskar hamam böceğini görme fırsatı da yakalayan çocuklar, ardından Ziraat Fakültesi Müzesi’ni gezdi.- Böceklere karşı farkındalıkAçıklamada, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Anabilim Dalı'nda bulunan Böcek Şenlik Okulu'nun (BÖŞO), böcekler konusunda çocuklara farkındalık kazandırmayı ve ekoloji bilincini geliştirmeyi amaçladığı belirtildi.Öte yandan böceklerin özelliklerinin anlatıldığı, eğitim programında da böceklerin yaşam şekillerini öğrenen çocuklar, hem pratik hem de uygulamalı eğitimin yanı sıra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Özkan tarafından verilen derslerde ise doğa dengesinden besin zincirine kadar birçok bilgi ediniyor.Çocuklar, çizgi film ve drama oyunlarıyla böcek dünyasını daha yakından tanıma fırsatı buluyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24'üncü dönem üyeleri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ndeki Böcek Şenlik Okulu'nu ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Böcek Şenlik Okulu'nu ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 24'üncü dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ndeki Böcek Şenlik Okulu'na gitti.

Bilimin eğlenceli yönlerini keşfetmek, hayvan bilimine karşı merak uyandırmak, ekoloji bilincinin oluşturulması ve böceklere olan önyargının değiştirilmesi amacıyla kurulan okulda keyifli bir gün geçiren Çocuk Meclisi’nin 9-14 yaş grubundan oluşan üyeleri, böcek korkularını da yendi.

- Dünyanın en büyük hamam böceği

Ağaçlar ve çiçekler arasında atraplarla böcek yakalayarak inceleme yapan Çocuk Meclisi üyeleri, mikroskopla böcekleri yakından görme şansı yakaladı.

Dünyanın en büyük hamam böceği olarak bilinen Madagaskar hamam böceğini görme fırsatı da yakalayan çocuklar, ardından Ziraat Fakültesi Müzesi’ni gezdi.

- Böceklere karşı farkındalık

Açıklamada, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Anabilim Dalı'nda bulunan Böcek Şenlik Okulu'nun (BÖŞO), böcekler konusunda çocuklara farkındalık kazandırmayı ve ekoloji bilincini geliştirmeyi amaçladığı belirtildi.

Öte yandan böceklerin özelliklerinin anlatıldığı, eğitim programında da böceklerin yaşam şekillerini öğrenen çocuklar, hem pratik hem de uygulamalı eğitimin yanı sıra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Özkan tarafından verilen derslerde ise doğa dengesinden besin zincirine kadar birçok bilgi ediniyor.

Çocuklar, çizgi film ve drama oyunlarıyla böcek dünyasını daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.