pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çocuk Evlerinden Mehmetçik'e Mektup

12.02.2018 - 17:03, Güncelleme: 12.02.2018 - 17:03
 

Çocuk Evlerinden Mehmetçik'e Mektup

Kayseri'de çocuk evlerinde kalan 9 öğrenci, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere mektup yazdı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki çocuk evlerinde kalan öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terör örgütlerine karşı Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere mektup gönderdi.Haberlerde gördükleri cephedeki Mehmetçiklerin görüntülerinden etkilenen 9 öğrenci, askerlere mektup yazıp, hediye hazırladı. Çocuklar, Mehmetçik için yazdıkları mektupları ulaştırılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer'e verdi.Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet koruması altındaki çocukların örnek bir davranış gösterdiğini belirterek, bundan mutlu olduklarını söyledi.Çocuk evinde kalan öğrencilerin, Afrin'de kahramanca savaşan asker ağabeylerine mektup yazdığını aktaran Özer, "Çocuklarımız, duygu dolu mektuplarını bizimle paylaştı. 'Belki Afrin'deki asker ağabeylerimizin yanına gidemiyoruz ama onlara mektupla, dua ederek katkı sunacağız' dediklerinde ben çok mutlu oldum. Milletçe birlik ve beraberliğin önemli olduğu dönemde devletin koruması altında olan çocukların bu davranışı gerçekten bizi son derece duygulandırdı." dedi.Çocukların kurum bünyesinde sadece günlük ihtiyaçlarının karşılanmadığını, onlara milli ve manevi değerleri de öğrettiklerini vurgulayan Özer, "Biz çocuklarımıza sadece sıcak bir yuva sunmuyoruz. Merhametin, vefanın, devlet ve bayrak sevgisinin ne kadar önemli olduğunu da zihinlerine işliyoruz. Çocuklarımız bunun en iyi örneğini göstererek bir kez daha kalbimizde, gönlümüzde önemli bir yer ettiler. Mektupları bize teslim ettiler. Biz de çocuklarımızın mektuplarını Kayseri'deki 1. Komando Tugayındaki komutanlarımıza cephedeki askerlerimize ulaştırılması için teslim edeceğiz." diye konuştu.Mektup yazan çocuklardan 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Emine Kara, "Cephedeki askerlerimize moral vermek ve destek olmak amaçlı neler yapabiliriz diye düşünürken mektup yazmaya karar verdik. Ayrıca minik hediyeler de hazırladık. Mektuplarımızla beraber tespih, bileklik gibi hediyeleri de göndereceğiz. Bizim için orada olduklarından asker ağabeylerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah yardımcıları olsun." ifadelerini kullandı.
Kayseri'de çocuk evlerinde kalan 9 öğrenci, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere mektup yazdı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki çocuk evlerinde kalan öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terör örgütlerine karşı Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere mektup gönderdi.

Haberlerde gördükleri cephedeki Mehmetçiklerin görüntülerinden etkilenen 9 öğrenci, askerlere mektup yazıp, hediye hazırladı. Çocuklar, Mehmetçik için yazdıkları mektupları ulaştırılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer'e verdi.

Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet koruması altındaki çocukların örnek bir davranış gösterdiğini belirterek, bundan mutlu olduklarını söyledi.

Çocuk evinde kalan öğrencilerin, Afrin'de kahramanca savaşan asker ağabeylerine mektup yazdığını aktaran Özer, "Çocuklarımız, duygu dolu mektuplarını bizimle paylaştı. 'Belki Afrin'deki asker ağabeylerimizin yanına gidemiyoruz ama onlara mektupla, dua ederek katkı sunacağız' dediklerinde ben çok mutlu oldum. Milletçe birlik ve beraberliğin önemli olduğu dönemde devletin koruması altında olan çocukların bu davranışı gerçekten bizi son derece duygulandırdı." dedi.

Çocukların kurum bünyesinde sadece günlük ihtiyaçlarının karşılanmadığını, onlara milli ve manevi değerleri de öğrettiklerini vurgulayan Özer, "Biz çocuklarımıza sadece sıcak bir yuva sunmuyoruz. Merhametin, vefanın, devlet ve bayrak sevgisinin ne kadar önemli olduğunu da zihinlerine işliyoruz. Çocuklarımız bunun en iyi örneğini göstererek bir kez daha kalbimizde, gönlümüzde önemli bir yer ettiler. Mektupları bize teslim ettiler. Biz de çocuklarımızın mektuplarını Kayseri'deki 1. Komando Tugayındaki komutanlarımıza cephedeki askerlerimize ulaştırılması için teslim edeceğiz." diye konuştu.

Mektup yazan çocuklardan 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Emine Kara, "Cephedeki askerlerimize moral vermek ve destek olmak amaçlı neler yapabiliriz diye düşünürken mektup yazmaya karar verdik. Ayrıca minik hediyeler de hazırladık. Mektuplarımızla beraber tespih, bileklik gibi hediyeleri de göndereceğiz. Bizim için orada olduklarından asker ağabeylerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah yardımcıları olsun." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.