pendik escort bayan
ak

Ck Enerji "Rekabet Uyum Direktörlüğü" Kurdu

26.03.2017 - 11:48, Güncelleme: 26.03.2017 - 11:48
 

Ck Enerji "Rekabet Uyum Direktörlüğü" Kurdu

CK Enerji Yatırım AŞ Portföy Yönetimi Koordinatörü Guruşçu:- "Yönetim Kurulumuz. rekabet uyumunu kurum kültürümüzün bir parçası haline getirme konusundaki kararlılığımızı daha güçlü bir şekilde devam ettirmek amacıyla bünyemiz içerisinde de bu yetkinliği

İSTANBUL (AA) - CK Enerji, elektrik faaliyetlerinin rekabet hukukuna uyumu amacı ile şirket içerisinde "Rekabet Uyum Direktörlüğü" oluşturdu.Şirketten yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) koyduğu kurallar çerçevesinde Rekabet Kurumu'nun tavsiye ve kararlarına uygun olarak çalışan sektörde, CK Enerji'nin bir "ilk"e imza attığı duyuruldu.Elektrik sektöründe artan rekabet ortamında şirketlerin mevcut duruma uyum sağlamak için değişik çözümler ürettikleri belirtilen açıklamada, "CK Enerji bir adım öne geçerek grup bünyesinde özel bir 'Rekabet Uyum Direktörlüğü' kurdu. Söz konusu birim, CK Enerji çatısı altındaki tüm şirketlerde rekabet hukukuna uyumun kurumsallaştırılması amacıyla faaliyet gösterecek. CK Enerji, sektörde bir ilk olma özelliğine sahip bu yeni departmanla rekabet kurallarına uyumu, başta 'saha' olmak üzere şirketler içerisinde her seviyede takip edecek." ifadeleri kullanıldı.Açıklamada, CK Enerji Yatırım bünyesinde Portföy Yönetimi Koordinatörlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek "Rekabet Uyum Direktörlüğü"nün yöneticiliğini ise Rekabet Kurumu'nun eski çalışanı Rekabet Başuzmanı Metin Pektaş'ın yürüteceği bilgisi verildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Yatırım AŞ Portföy Yönetimi Koordinatörü Utku, "Yönetim Kurulumuz rekabet uyumunu kurum kültürümüzün bir parçası haline getirme konusundaki kararlılığımızı daha güçlü bir şekilde devam ettirmek amacıyla bünyemiz içerisinde de bu yetkinliği oluşturmaya karar verdi." dedi.Türkiye'de farklı sektörlerde faaliyet gösteren büyük gruplarda az sayıda örneği bulunan rekabete uyum biriminin önemine işaret eden Guruşçu, bu birimin CK Enerji tarafından enerji sektöründe ilk kez kurulduğuna dikkati çekti. CK Enerji Rekabet Uyum Direktörü Metin Pektaş ise elektrik sektöründe özelleştirme sonrası oluşan pazar yapısı nedeniyle sektör genelinde rekabet hukuku hassasiyetlerinin sürekli ortaya çıkabileceğini belirterek, "CK Enerji bünyesinde kurulan 'Rekabet Uyum Direktörlüğü', grup bünyesindeki tüm şirketlerde rekabet hukukuna uyumun kurumsallaştırılmasında sektöre öncülük edecektir." değerlendirmesinde bulundu.Açıklamada, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) şirketleri ile 7 büyük ilde yaklaşık 7,4 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CK Enerji'nin, perakende elektrik satışında da CK Boğaziçi Elektrik, CK Akdeniz Elektrik ve CK Çamlıbel Elektrik perakende ve satış şirketleri ile ulusal pazarda faaliyet gösterdiği hatırlatıldı.
CK Enerji Yatırım AŞ Portföy Yönetimi Koordinatörü Guruşçu:- "Yönetim Kurulumuz. rekabet uyumunu kurum kültürümüzün bir parçası haline getirme konusundaki kararlılığımızı daha güçlü bir şekilde devam ettirmek amacıyla bünyemiz içerisinde de bu yetkinliği

İSTANBUL (AA) - CK Enerji, elektrik faaliyetlerinin rekabet hukukuna uyumu amacı ile şirket içerisinde "Rekabet Uyum Direktörlüğü" oluşturdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) koyduğu kurallar çerçevesinde Rekabet Kurumu'nun tavsiye ve kararlarına uygun olarak çalışan sektörde, CK Enerji'nin bir "ilk"e imza attığı duyuruldu.

Elektrik sektöründe artan rekabet ortamında şirketlerin mevcut duruma uyum sağlamak için değişik çözümler ürettikleri belirtilen açıklamada, "CK Enerji bir adım öne geçerek grup bünyesinde özel bir 'Rekabet Uyum Direktörlüğü' kurdu. Söz konusu birim, CK Enerji çatısı altındaki tüm şirketlerde rekabet hukukuna uyumun kurumsallaştırılması amacıyla faaliyet gösterecek. CK Enerji, sektörde bir ilk olma özelliğine sahip bu yeni departmanla rekabet kurallarına uyumu, başta 'saha' olmak üzere şirketler içerisinde her seviyede takip edecek." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, CK Enerji Yatırım bünyesinde Portföy Yönetimi Koordinatörlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek "Rekabet Uyum Direktörlüğü"nün yöneticiliğini ise Rekabet Kurumu'nun eski çalışanı Rekabet Başuzmanı Metin Pektaş'ın yürüteceği bilgisi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Yatırım AŞ Portföy Yönetimi Koordinatörü Utku, "Yönetim Kurulumuz rekabet uyumunu kurum kültürümüzün bir parçası haline getirme konusundaki kararlılığımızı daha güçlü bir şekilde devam ettirmek amacıyla bünyemiz içerisinde de bu yetkinliği oluşturmaya karar verdi." dedi.

Türkiye'de farklı sektörlerde faaliyet gösteren büyük gruplarda az sayıda örneği bulunan rekabete uyum biriminin önemine işaret eden Guruşçu, bu birimin CK Enerji tarafından enerji sektöründe ilk kez kurulduğuna dikkati çekti.

CK Enerji Rekabet Uyum Direktörü Metin Pektaş ise elektrik sektöründe özelleştirme sonrası oluşan pazar yapısı nedeniyle sektör genelinde rekabet hukuku hassasiyetlerinin sürekli ortaya çıkabileceğini belirterek, "CK Enerji bünyesinde kurulan 'Rekabet Uyum Direktörlüğü', grup bünyesindeki tüm şirketlerde rekabet hukukuna uyumun kurumsallaştırılmasında sektöre öncülük edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) şirketleri ile 7 büyük ilde yaklaşık 7,4 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CK Enerji'nin, perakende elektrik satışında da CK Boğaziçi Elektrik, CK Akdeniz Elektrik ve CK Çamlıbel Elektrik perakende ve satış şirketleri ile ulusal pazarda faaliyet gösterdiği hatırlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.