pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çiğdemli’de Kilim Dokuma Kursuna İlgi

31.10.2018 - 12:48, Güncelleme: 31.10.2018 - 12:48
 

Çiğdemli’de Kilim Dokuma Kursuna İlgi

YOZGAT (AA) - Sorgun'un Çiğdemli beldesinde, belediye, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliği ile açılan kilim dokuma kursu ilgi görüyor.Kursta...

YOZGAT (AA) - Sorgun'un Çiğdemli beldesinde, belediye, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliği ile açılan kilim dokuma kursu ilgi görüyor.Kursta usta öğretici olarak görev yapan Nesrin Meral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta önce açılan kursa 18 kursiyer kadının katıldığını söyledi. Dokunan kilimlerde unutulmaya yüz tutmuş Türk motiflerinin işlendiğini anlatan Meral, şöyle konuştu:"Kursumuza katılan kadınlarımız bir yandan yeni bir meslek öğrenmenin heyecanını yaşarken, bir yandan da İŞKUR’dan günlük 35 lira ücret alarak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Aralık ortalarına kadar sürecek kursumuzda kursiyerlerimiz, 280 saat eğitim alacak. Kurs sonunda kursiyerlerimize düzenlenecek törenle belgeleri verilecek. Kursta dokunan kilim, heybe ve çantalardaki motifler, bir zamanlar ninelerimizin dokuduğu motiflerdir."
YOZGAT (AA) - Sorgun'un Çiğdemli beldesinde, belediye, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliği ile açılan kilim dokuma kursu ilgi görüyor.Kursta...

YOZGAT (AA) - Sorgun'un Çiğdemli beldesinde, belediye, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliği ile açılan kilim dokuma kursu ilgi görüyor.

Kursta usta öğretici olarak görev yapan Nesrin Meral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta önce açılan kursa 18 kursiyer kadının katıldığını söyledi.

Dokunan kilimlerde unutulmaya yüz tutmuş Türk motiflerinin işlendiğini anlatan Meral, şöyle konuştu:

"Kursumuza katılan kadınlarımız bir yandan yeni bir meslek öğrenmenin heyecanını yaşarken, bir yandan da İŞKUR’dan günlük 35 lira ücret alarak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Aralık ortalarına kadar sürecek kursumuzda kursiyerlerimiz, 280 saat eğitim alacak. Kurs sonunda kursiyerlerimize düzenlenecek törenle belgeleri verilecek. Kursta dokunan kilim, heybe ve çantalardaki motifler, bir zamanlar ninelerimizin dokuduğu motiflerdir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.