pendik escort bayan
ak

Çiftçilerin Zorlu Ot Biçme Mesaisi

10.07.2019 - 15:23, Güncelleme: 10.07.2019 - 15:23
 

Çiftçilerin Zorlu Ot Biçme Mesaisi

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde çiftçiler sıcak havada zorlu ot biçme mesaisini sürdürüyor. Hayvanlarının kışlık ihtiyacını karşılamak için...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde çiftçiler sıcak havada zorlu ot biçme mesaisini sürdürüyor. Hayvanlarının kışlık ihtiyacını karşılamak için sabahın erken saatlerinde tarlalarına giden çiftçiler, tırpanla biçtikleri otları toplayarak balya yapıyor. Balyalanan otlar hayvanlar için kışa hazırlanıyor. Karaşar köyü muhtarı da olan çiftçi Hasan Kalkan, AA muhabirine, bu yıl ot veriminin düşük olduğunu söyledi. Haziran ayındaki yağışlar sayesinde az da olsa yüzlerinin güldüğünü anlatan Kalkan, "Ot durumu sulak bölgelerde daha iyi. Allah'ın takdiridir, rızkı Allah verir." dedi. Kalkan, samana çevirdikleri otlarla kış aylarında ahırlarındaki büyük ve küçükbaş hayvanları beslediklerini dile getirdi. Ot biçme mesaisinin erken saatlerde başladığını anlatan Kalkan, "Akşama kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sıcak havaya aldırış etmeden güneş altında hayvanlarımızın kışlık yem hazırlığını yapıyoruz." diye konuştu.
SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde çiftçiler sıcak havada zorlu ot biçme mesaisini sürdürüyor. Hayvanlarının kışlık ihtiyacını karşılamak için...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde çiftçiler sıcak havada zorlu ot biçme mesaisini sürdürüyor.

Hayvanlarının kışlık ihtiyacını karşılamak için sabahın erken saatlerinde tarlalarına giden çiftçiler, tırpanla biçtikleri otları toplayarak balya yapıyor. Balyalanan otlar hayvanlar için kışa hazırlanıyor.

Karaşar köyü muhtarı da olan çiftçi Hasan Kalkan, AA muhabirine, bu yıl ot veriminin düşük olduğunu söyledi. Haziran ayındaki yağışlar sayesinde az da olsa yüzlerinin güldüğünü anlatan Kalkan, "Ot durumu sulak bölgelerde daha iyi. Allah'ın takdiridir, rızkı Allah verir." dedi.

Kalkan, samana çevirdikleri otlarla kış aylarında ahırlarındaki büyük ve küçükbaş hayvanları beslediklerini dile getirdi.

Ot biçme mesaisinin erken saatlerde başladığını anlatan Kalkan, "Akşama kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sıcak havaya aldırış etmeden güneş altında hayvanlarımızın kışlık yem hazırlığını yapıyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.