pendik escort bayan
ak

Çiftçilere Biçerdöver Uyarısı

27.07.2017 - 14:33, Güncelleme: 27.07.2017 - 14:33
 

Çiftçilere Biçerdöver Uyarısı

SİVAS (AA) - Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, çiftçileri operatör belgesi olmayan biçerdöverlere tarlalarını hasat ettirmemeleri...

SİVAS (AA) - Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, çiftçileri operatör belgesi olmayan biçerdöverlere tarlalarını hasat ettirmemeleri konusunda uyardı.Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, insan beslenmesinde en büyük temel gıdanın tahıl ve tahıl ürünleri olduğunu anımsattı. Tahıl üretiminde verim kaybına sebep olan nedenlerin mümkün olduğunca asgariye indirilmesi gerektiğine dikkati çeken Yıldız, "Bu nedenlerden biri ve en önemlisi biçerdöver ile hasatta tane kaybıdır. Tane kaybı sadece çiftçilere değil ülke ekonomisine de büyük zararlar vermekte olup, yüzde 1'lik tane kaybının bile on binlerce ton ürünün değerlendirilememesi anlamına gelmektedir." dedi.Zamansız hasat, operatörün biçerdöver kursuna katılmamış olması, biçerdöverlerin yüksek ilerleme hızında çalıştırılması, biçerdöverlerin her tarla için yeniden ayar yapılmaması, tarlanın tesviyesiz olması, çiftçinin acele etmesi ve tane kaybına önem vermemesi, hasat edilen ürünün nakliye sırasında zayi edilmesi gibi nedenlerin tane kaybına yol açtığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:"2017 yılı hasat döneminde operatör belgesi olmayan ve yüzde 2'den fazla tane kaybına sebep olan biçerdöverlere çiftçilerimiz ve köy-mahalle muhtarları hasat yaptırmayarak en yakın İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine haber vermelidirler. Yaptığımız denetimlerde belgesiz veya yüzde 2'den fazla tane kaybına neden olacak şekilde biçim yapıldığının tespit edilmesi halinde, operatör ve biçerdöver sahiplerine idari para cezası uygulanacaktır, tane kayıplarında biçerdöverciler kadar tarla sahipleri de sorumludurlar. Bakanlığımızın kontrol çalışması yapan teknik elemanlarına tane kaybı önlenmesi konusunda yardımcı olunması gerekmektedir. 2017 yılı hasat sezonunun bereketli, bol mahsullü ve hayırlı olmasını dilerim."
SİVAS (AA) - Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, çiftçileri operatör belgesi olmayan biçerdöverlere tarlalarını hasat ettirmemeleri...

SİVAS (AA) - Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, çiftçileri operatör belgesi olmayan biçerdöverlere tarlalarını hasat ettirmemeleri konusunda uyardı.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, insan beslenmesinde en büyük temel gıdanın tahıl ve tahıl ürünleri olduğunu anımsattı.

Tahıl üretiminde verim kaybına sebep olan nedenlerin mümkün olduğunca asgariye indirilmesi gerektiğine dikkati çeken Yıldız, "Bu nedenlerden biri ve en önemlisi biçerdöver ile hasatta tane kaybıdır. Tane kaybı sadece çiftçilere değil ülke ekonomisine de büyük zararlar vermekte olup, yüzde 1'lik tane kaybının bile on binlerce ton ürünün değerlendirilememesi anlamına gelmektedir." dedi.

Zamansız hasat, operatörün biçerdöver kursuna katılmamış olması, biçerdöverlerin yüksek ilerleme hızında çalıştırılması, biçerdöverlerin her tarla için yeniden ayar yapılmaması, tarlanın tesviyesiz olması, çiftçinin acele etmesi ve tane kaybına önem vermemesi, hasat edilen ürünün nakliye sırasında zayi edilmesi gibi nedenlerin tane kaybına yol açtığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"2017 yılı hasat döneminde operatör belgesi olmayan ve yüzde 2'den fazla tane kaybına sebep olan biçerdöverlere çiftçilerimiz ve köy-mahalle muhtarları hasat yaptırmayarak en yakın İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine haber vermelidirler.

Yaptığımız denetimlerde belgesiz veya yüzde 2'den fazla tane kaybına neden olacak şekilde biçim yapıldığının tespit edilmesi halinde, operatör ve biçerdöver sahiplerine idari para cezası uygulanacaktır, tane kayıplarında biçerdöverciler kadar tarla sahipleri de sorumludurlar.

Bakanlığımızın kontrol çalışması yapan teknik elemanlarına tane kaybı önlenmesi konusunda yardımcı olunması gerekmektedir. 2017 yılı hasat sezonunun bereketli, bol mahsullü ve hayırlı olmasını dilerim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.