pendik escort bayan
ak

Chp'nin Oturma Eylemi

16.04.2018 - 15:18, Güncelleme: 16.04.2018 - 15:18
 

Chp'nin Oturma Eylemi

Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi düzenlendi

KONYA (AA) - Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da, CHP il teşkilatlarınca OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi yapıldı.CHP'liler, Konya kent merkezindeki Gedavet Parkı'nda toplandı. İl Başkanı Barış Bektaş, yaptığı açıklamada, 16 Nisan halk oylamasının üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatarak, ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini söyledi.Bektaş, OHAL değil demokrasi istediklerini ifade etti."Hak, hukuk, adalet" sloganları atan grup, yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından dağıldı.- AksarayCHP Aksaray İl Başkanlığı tarafından OHAL uygulamasına karşı oturma eylemi yapıldı.CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündeminde şu an OHAL'in olduğunu öne sürdü.TBMM'de çıkarılan hiçbir yasanın bu süreçte denetlenemediğini belirten Havutça, şu görüşleri savundu:"Hiç kimsenin hukuksal güvenliği yok. 7 milletvekili arkadaşımız hapishanelerde tutuklu. Enis Berberoğlu 305 gündür rehin alınmış durumda. Onun serbest bırakılmasını istiyoruz. Bunu millet adına istiyoruz. 15 Temmuz'dan itibaren 159 bin insan meslekten ihraç edildi. 4 bin 500 hakim savcı meslekten ihraç edildi. Türkiye'de hukuk, insan hakları, demokrasi ve basın özgürlüğü askıdadır."Yapılan açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.- AfyonkarahisarCHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından PTT Merkez Şubesi önünde oturma eylemi gerçekleştirildi.CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, yaptığı açıklamada OHAL'in "bir buçuk ay sürmeyecek ve kimseyi etkilemeyecek" denilerek çıkartıldığını söyledi.Toplumun büyük çoğunluğunun "OHAL'e yeter" demeye başladığını savunan Demirkırkan, şöyle devam etti:"Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları Türkiye'yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmişlerdir. Sivil darbeyle tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Bizler OHAL değil, demokrasi istiyoruz."Açıklamanın ardından slogan atan grup, sorunsuz dağıldı.- KaramanCHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Atartürk Parkı'ndaki eylemde OHAL'e son verilmesini istediklerini dile getirdi.Ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini aktaran Ünver, "KHK'ler eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. OHAL'in bir an önce kaldırılmasını istiyoruz." dedi.Konuşmanın ardından oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.
Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi düzenlendi

KONYA (AA) - Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da, CHP il teşkilatlarınca OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi yapıldı.

CHP'liler, Konya kent merkezindeki Gedavet Parkı'nda toplandı. İl Başkanı Barış Bektaş, yaptığı açıklamada, 16 Nisan halk oylamasının üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatarak, ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini söyledi.

Bektaş, OHAL değil demokrasi istediklerini ifade etti.

"Hak, hukuk, adalet" sloganları atan grup, yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından dağıldı.

- Aksaray

CHP Aksaray İl Başkanlığı tarafından OHAL uygulamasına karşı oturma eylemi yapıldı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündeminde şu an OHAL'in olduğunu öne sürdü.

TBMM'de çıkarılan hiçbir yasanın bu süreçte denetlenemediğini belirten Havutça, şu görüşleri savundu:

"Hiç kimsenin hukuksal güvenliği yok. 7 milletvekili arkadaşımız hapishanelerde tutuklu. Enis Berberoğlu 305 gündür rehin alınmış durumda. Onun serbest bırakılmasını istiyoruz. Bunu millet adına istiyoruz. 15 Temmuz'dan itibaren 159 bin insan meslekten ihraç edildi. 4 bin 500 hakim savcı meslekten ihraç edildi. Türkiye'de hukuk, insan hakları, demokrasi ve basın özgürlüğü askıdadır."

Yapılan açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

- Afyonkarahisar

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından PTT Merkez Şubesi önünde oturma eylemi gerçekleştirildi.

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, yaptığı açıklamada OHAL'in "bir buçuk ay sürmeyecek ve kimseyi etkilemeyecek" denilerek çıkartıldığını söyledi.

Toplumun büyük çoğunluğunun "OHAL'e yeter" demeye başladığını savunan Demirkırkan, şöyle devam etti:

"Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları Türkiye'yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmişlerdir. Sivil darbeyle tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Bizler OHAL değil, demokrasi istiyoruz."

Açıklamanın ardından slogan atan grup, sorunsuz dağıldı.

- Karaman

CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Atartürk Parkı'ndaki eylemde OHAL'e son verilmesini istediklerini dile getirdi.

Ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini aktaran Ünver, "KHK'ler eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. OHAL'in bir an önce kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.