pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

30.03.2017 - 15:58, Güncelleme: 30.03.2017 - 15:58
 

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

"16 Nisan'da vatandaşa 'Evet' verin diyenler teklifin içeriğiyle ilgili tek kelime etmiyor"

ESKİŞEHİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "16 Nisan'da vatandaşa 'Evet' verin diyenler, teklifin içeriğiyle ilgili tek kelime etmiyor." dedi. Tezcan, Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Neden Hayır?" konulu söyleşiye katıldı.AK Parti'nin içeriğiyle ilgisi olmayan konular hakkında "Evet" oyu istediğini savunan Tezcan, "(Türkiye'yi şöyle ayağa kaldıracağız) diyorlar. Peki ülkeyi 15 senedir başka birileri mi yönetiyordu. 'Evet verirseniz Türkiye fırlayacak' diyenler zaten 15 senedir Türkiye'yi yönetenler. Bugüne kadar fırlatamamalarının sebebi nedir, merak ediyoruz." diye konuştu.İlk günden itibaren anayasa değişikliği teklifine "Hayır" dediklerini vurgulayan Bülent Tezcan, şunları söyledi:"Neden 'Hayır' dediğimizi sükunetle, kararlı bir şekilde anlatıyoruz. Şimdi de sizlere anlatacağım. Bizim böyle kısır çekişmelerle, gereksiz tartışmalarla kaybedecek zamanımız yok. Aramızda 'Evet' deme niyetinde olanlar varsa, onları ikna etmeye çalışacağız. 16 Nisan'da vatandaşa 'Evet' verin diyenler teklifin içeriğiyle ilgili tek kelime etmiyor. Bize getirilen anayasa değişikliği tesadüfi bir çalışma değil. Bu teklifi hazırlayanlar düşünmüşler. Teklif 18 madde fakat gerçekte 79 madde. Çünkü maddelerden bir tanesi 61 maddeyi birden değiştiriyor. Bu maddelerin tamamı bir bütünlük içinde tek şeyi hedefliyor. Devletin bütün yetkisini bir kişinin eline verecekler. O tek kişinin de engellenmesini sağlayacak ne kadar kurum ya da sistem varsa, onları da sıfırlamışlar. Yani denetimsiz bir güç yaratmak istiyorlar. Bu yüzden 'Hayır' demeliyiz."- "Tek adama kimse dokunmasın istiyorlar"Tezcan, 18 maddenin tamamen tek adam rejimini getirmek için tasarlandığını öne sürerek, "Tek adama kimse dokunmasın istiyorlar. Başa gitmişler, ortaya, sola, sağa gitmişler ama hep aynı konuya değinmişler. 'Hükümet sadece cumhurbaşkanından oluşur' demişler. Bu cumhurbaşkanlığı bizim tarihimizde bildiğimiz, alışık olduğumuz bir cumhurbaşkanlığı değil. Dış ülkelerden özenilen sistemi Türkleştirmek için adına başkanlık değil de cumhurbaşkanlığı diyorlar. Biz bunlara 'Hayır' diyoruz." ifadelerini kullandı.
"16 Nisan'da vatandaşa 'Evet' verin diyenler teklifin içeriğiyle ilgili tek kelime etmiyor"

ESKİŞEHİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "16 Nisan'da vatandaşa 'Evet' verin diyenler, teklifin içeriğiyle ilgili tek kelime etmiyor." dedi.

Tezcan, Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Neden Hayır?" konulu söyleşiye katıldı.

AK Parti'nin içeriğiyle ilgisi olmayan konular hakkında "Evet" oyu istediğini savunan Tezcan, "(Türkiye'yi şöyle ayağa kaldıracağız) diyorlar. Peki ülkeyi 15 senedir başka birileri mi yönetiyordu. 'Evet verirseniz Türkiye fırlayacak' diyenler zaten 15 senedir Türkiye'yi yönetenler. Bugüne kadar fırlatamamalarının sebebi nedir, merak ediyoruz." diye konuştu.

İlk günden itibaren anayasa değişikliği teklifine "Hayır" dediklerini vurgulayan Bülent Tezcan, şunları söyledi:

"Neden 'Hayır' dediğimizi sükunetle, kararlı bir şekilde anlatıyoruz. Şimdi de sizlere anlatacağım. Bizim böyle kısır çekişmelerle, gereksiz tartışmalarla kaybedecek zamanımız yok. Aramızda 'Evet' deme niyetinde olanlar varsa, onları ikna etmeye çalışacağız. 16 Nisan'da vatandaşa 'Evet' verin diyenler teklifin içeriğiyle ilgili tek kelime etmiyor. Bize getirilen anayasa değişikliği tesadüfi bir çalışma değil. Bu teklifi hazırlayanlar düşünmüşler. Teklif 18 madde fakat gerçekte 79 madde. Çünkü maddelerden bir tanesi 61 maddeyi birden değiştiriyor. Bu maddelerin tamamı bir bütünlük içinde tek şeyi hedefliyor. Devletin bütün yetkisini bir kişinin eline verecekler. O tek kişinin de engellenmesini sağlayacak ne kadar kurum ya da sistem varsa, onları da sıfırlamışlar. Yani denetimsiz bir güç yaratmak istiyorlar. Bu yüzden 'Hayır' demeliyiz."

- "Tek adama kimse dokunmasın istiyorlar"

Tezcan, 18 maddenin tamamen tek adam rejimini getirmek için tasarlandığını öne sürerek, "Tek adama kimse dokunmasın istiyorlar. Başa gitmişler, ortaya, sola, sağa gitmişler ama hep aynı konuya değinmişler. 'Hükümet sadece cumhurbaşkanından oluşur' demişler. Bu cumhurbaşkanlığı bizim tarihimizde bildiğimiz, alışık olduğumuz bir cumhurbaşkanlığı değil. Dış ülkelerden özenilen sistemi Türkleştirmek için adına başkanlık değil de cumhurbaşkanlığı diyorlar. Biz bunlara 'Hayır' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.