pendik escort bayan
ak

Chevron, İkinci Çeyrekte Kar Etti

Spor 28.07.2017 - 16:48, Güncelleme: 28.07.2017 - 16:48
 

Chevron, İkinci Çeyrekte Kar Etti

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,46 milyar dolar zarar eden firma, bu yılın ikinci çeyreğinde 1,47 milyar dolar net kara geçti

NEW YORK (AA) - ABD'nin en büyük ikinci enerji şirketi Chevron, bu yılın ikinci çeyreğinde kar ettiğini duyurdu.Chevron'dan yapılan açıklamada, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,46 milyar dolar zarar eden firmanın bu yılın ikinci çeyreğinde 1,47 milyar dolar net kar yakaladığı belirtildi. Geçen yıl nisan-haziran döneminde hisse başına 0,78 dolar zarar açıklayan Chevron'un bu yılın aynı döneminde hisse başına karı ise 0,77 dolar oldu. Ayrıca, Chevron'un gelirinin bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 17,7 artışla 34,48 milyar dolara yükseldiği bildirildi. Firma, geçen yılın nisan-haziran döneminde 29,28 milyar dolar gelir elde etmişti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Chevron Üst Yöneticisi (CEO) John Watson, bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre, firmanın petrol ve doğalgaz üretiminin yüzde 10 yükseldiğini kaydederek, şirketin sermaye harcamalarını ve işletme maliyetlerini düşürerek daha yüksek üretim yakaladığını vurguladı. Watson, açıklamada, bu yılın ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, şirketin işletme maliyetlerini yüzde 10, sermaye harcamalarını da yüzde 25 azalttığı bilgisini paylaştı. Olumlu gelen bilanço verilerinin ardından, New York borsasında dün 106,11 dolardan kapanan Chevron hisseleri, bugün yüzde 1'lik artışla 107,21 dolardan açıldı.
Geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,46 milyar dolar zarar eden firma, bu yılın ikinci çeyreğinde 1,47 milyar dolar net kara geçti

NEW YORK (AA) - ABD'nin en büyük ikinci enerji şirketi Chevron, bu yılın ikinci çeyreğinde kar ettiğini duyurdu.

Chevron'dan yapılan açıklamada, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,46 milyar dolar zarar eden firmanın bu yılın ikinci çeyreğinde 1,47 milyar dolar net kar yakaladığı belirtildi.

Geçen yıl nisan-haziran döneminde hisse başına 0,78 dolar zarar açıklayan Chevron'un bu yılın aynı döneminde hisse başına karı ise 0,77 dolar oldu.

Ayrıca, Chevron'un gelirinin bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 17,7 artışla 34,48 milyar dolara yükseldiği bildirildi. Firma, geçen yılın nisan-haziran döneminde 29,28 milyar dolar gelir elde etmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Chevron Üst Yöneticisi (CEO) John Watson, bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre, firmanın petrol ve doğalgaz üretiminin yüzde 10 yükseldiğini kaydederek, şirketin sermaye harcamalarını ve işletme maliyetlerini düşürerek daha yüksek üretim yakaladığını vurguladı.

Watson, açıklamada, bu yılın ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, şirketin işletme maliyetlerini yüzde 10, sermaye harcamalarını da yüzde 25 azalttığı bilgisini paylaştı.

Olumlu gelen bilanço verilerinin ardından, New York borsasında dün 106,11 dolardan kapanan Chevron hisseleri, bugün yüzde 1'lik artışla 107,21 dolardan açıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.