pendik escort bayan
ak

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

04.11.2017 - 11:03, Güncelleme: 04.11.2017 - 11:03
 

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

"Türkiye'nin birçok yapı stoğunun depreme dayanıksız olması hasebiyle yeniden değişeceğini, dönüşeceğini biliyoruz. Bu konuda da bütün şehirlerde ilgili sektör kuruluşlarını aydınlatmaya çalışıyorum"

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'nin birçok yapı stoğunun depreme dayanıksız olması hasebiyle yeniden değişeceğini, dönüşeceğini biliyoruz. Bu konuda da bütün şehirlerde ilgili sektör kuruluşlarını aydınlatmaya çalışıyorum." dedi.Bakan Özhaseki, ziyaret ve toplantılar için geldiği Kayseri'de bir otelde düzenlenen "MÜSİAD İnşaat Sektörü ve Kentsel Dönüşüm Temalı Türkiye İstişare Toplantısı"na katıldı.Program öncesinde bir basın mensubunun, "Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irakta'ki savaş sonrası özellikle DEAŞ'ın terk ettiği bölgelerde Türk müteahhitlerine büyük bir kolaylık sağlayacaklarını söylüyor. Bununla alakalı bir gelişme var mı?" sorusuna Özhaseki, şu yanıtı verdi:"Bu durum Türkiye'nin dış politikası ile ilgili. Haliyle Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız bu durumla alakalı bir tavır belirleyecekler. Eğer bize bir alan açılırsa işte o zaman çalışmaya başlayabiliriz. Türkiye'nin dış siyasetine benim tek başıma yön verme durumum olmaz zaten. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ancak şunu söyleyebilirim sadece Irak'ta değil, dünyanın birçok yerinde de aynı tür imkanlar olur ve kapı açılırsa bizim iş yapma imkanımız oralarda sağlanabilirse Türkiye özellikle inşaat sektöründe son yıllarda müthiş atak yapan bir ülke olduğu için çok rahatlıkla biz bunların altından kalkarız diyebilirim. Nedenine gelecek olursak şuanda bakın dünyada ilk 250 büyük firma arasında neredeyse 50'ye yakın Türk firması var. İlk olarak 90'lı yıllarda Libya'da başlayan dışarıda iş yapma kabiliyeti, bugün artık neredeyse zirveye doğru yaklaşıyor. 220 milyar dolarlık bir iş portföyü var elimizde. Oradaki firmalarımızın hepsi güçlüler. Sayı olarak dünya birincisiyiz bu konuda. Kabiliyetleri, teknik yönleri, finansman kaynaklarına erişimdeki kolaylıkları hepsi üst düzeyde diye biliyorum. Eğer hakikaten bize bir alan açılacak olursa o konuda bütün firmalarımızın başarıyla bu işi yapabileceklerine de inanıyorum."Özhaseki, Türkiye'de gelecekte inşaat sektörünün çok canlı olacağını herkesin bildiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin birçok yapı stoğunun depreme dayanıksız olması hasebiyle yeniden değişeceğini, dönüşeceğini biliyoruz. Bu konuda da bütün şehirlerde ilgili sektör kuruluşlarını aydınlatmaya çalışıyorum." ifadesini kullandı.
"Türkiye'nin birçok yapı stoğunun depreme dayanıksız olması hasebiyle yeniden değişeceğini, dönüşeceğini biliyoruz. Bu konuda da bütün şehirlerde ilgili sektör kuruluşlarını aydınlatmaya çalışıyorum"

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'nin birçok yapı stoğunun depreme dayanıksız olması hasebiyle yeniden değişeceğini, dönüşeceğini biliyoruz. Bu konuda da bütün şehirlerde ilgili sektör kuruluşlarını aydınlatmaya çalışıyorum." dedi.

Bakan Özhaseki, ziyaret ve toplantılar için geldiği Kayseri'de bir otelde düzenlenen "MÜSİAD İnşaat Sektörü ve Kentsel Dönüşüm Temalı Türkiye İstişare Toplantısı"na katıldı.

Program öncesinde bir basın mensubunun, "Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irakta'ki savaş sonrası özellikle DEAŞ'ın terk ettiği bölgelerde Türk müteahhitlerine büyük bir kolaylık sağlayacaklarını söylüyor. Bununla alakalı bir gelişme var mı?" sorusuna Özhaseki, şu yanıtı verdi:

"Bu durum Türkiye'nin dış politikası ile ilgili. Haliyle Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız bu durumla alakalı bir tavır belirleyecekler. Eğer bize bir alan açılırsa işte o zaman çalışmaya başlayabiliriz. Türkiye'nin dış siyasetine benim tek başıma yön verme durumum olmaz zaten. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ancak şunu söyleyebilirim sadece Irak'ta değil, dünyanın birçok yerinde de aynı tür imkanlar olur ve kapı açılırsa bizim iş yapma imkanımız oralarda sağlanabilirse Türkiye özellikle inşaat sektöründe son yıllarda müthiş atak yapan bir ülke olduğu için çok rahatlıkla biz bunların altından kalkarız diyebilirim. Nedenine gelecek olursak şuanda bakın dünyada ilk 250 büyük firma arasında neredeyse 50'ye yakın Türk firması var. İlk olarak 90'lı yıllarda Libya'da başlayan dışarıda iş yapma kabiliyeti, bugün artık neredeyse zirveye doğru yaklaşıyor. 220 milyar dolarlık bir iş portföyü var elimizde. Oradaki firmalarımızın hepsi güçlüler. Sayı olarak dünya birincisiyiz bu konuda. Kabiliyetleri, teknik yönleri, finansman kaynaklarına erişimdeki kolaylıkları hepsi üst düzeyde diye biliyorum. Eğer hakikaten bize bir alan açılacak olursa o konuda bütün firmalarımızın başarıyla bu işi yapabileceklerine de inanıyorum."

Özhaseki, Türkiye'de gelecekte inşaat sektörünün çok canlı olacağını herkesin bildiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin birçok yapı stoğunun depreme dayanıksız olması hasebiyle yeniden değişeceğini, dönüşeceğini biliyoruz. Bu konuda da bütün şehirlerde ilgili sektör kuruluşlarını aydınlatmaya çalışıyorum." ifadesini kullandı.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.