pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Cevizde Makineli Hasat Üreticiyi Memnun Etti

18.10.2017 - 11:33, Güncelleme: 18.10.2017 - 11:33
 

Cevizde Makineli Hasat Üreticiyi Memnun Etti

KIRŞEHİR (AA) - Lezzeti ve ince kabuğu ile bilinen Kaman cevizinin hasadında ceviz soyma makinelerini kullanan üreticiler, üründe zayiatı en aza indirdi.Ceviz...

KIRŞEHİR (AA) - Lezzeti ve ince kabuğu ile bilinen Kaman cevizinin hasadında ceviz soyma makinelerini kullanan üreticiler, üründe zayiatı en aza indirdi.Ceviz üreticisi Murat Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cevizin sıcakta kurumaması ve içinin kararmaması için erken hasat yapıldığını belirterek, içinin alınması için de ceviz soyma makinelerinin kullanıldığını söyledi.Eylül ayının ortalarında başlayan ceviz hasadının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Önal, ceviz soyma makinelerinin de giderek yaygınlaştığını vurguladı.Bir çok üreticinin bu makineleri kullanarak ürün zayiatlarını en aza indirmek için gayret gösterdiğini dile getiren Önal, şunları kaydetti:"Bölgelere göre eylül ayının ortalarında ve ekim ayının ilk haftasında hasatımız başlar. Bu yıl ürünümüz güzel. Rekolte beklentimiz yüksek. Bu yıl ki cevizlerimizin aroması istediğimiz düzeye ulaştı. Kaman cevizi gibi yüksek aromaya sahip başka ceviz türü bulamayız. Kaman Ceviz Festivalinde istenilen tanıtım da yapıldı. Cevizin güneşte kurumaması ve içinin kararmaması için olgunlaşma dönemine göre biraz erken hasat ediyoruz. Cevizlerin kabuklarını üründen ayırmak için de ceviz soyma makineleri kullanıyoruz. Bu bize büyük kolaylık sağlıyor. Makinelerde giderek yaygınlaşıyor."
KIRŞEHİR (AA) - Lezzeti ve ince kabuğu ile bilinen Kaman cevizinin hasadında ceviz soyma makinelerini kullanan üreticiler, üründe zayiatı en aza indirdi.Ceviz...

KIRŞEHİR (AA) - Lezzeti ve ince kabuğu ile bilinen Kaman cevizinin hasadında ceviz soyma makinelerini kullanan üreticiler, üründe zayiatı en aza indirdi.

Ceviz üreticisi Murat Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cevizin sıcakta kurumaması ve içinin kararmaması için erken hasat yapıldığını belirterek, içinin alınması için de ceviz soyma makinelerinin kullanıldığını söyledi.

Eylül ayının ortalarında başlayan ceviz hasadının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Önal, ceviz soyma makinelerinin de giderek yaygınlaştığını vurguladı.

Bir çok üreticinin bu makineleri kullanarak ürün zayiatlarını en aza indirmek için gayret gösterdiğini dile getiren Önal, şunları kaydetti:

"Bölgelere göre eylül ayının ortalarında ve ekim ayının ilk haftasında hasatımız başlar. Bu yıl ürünümüz güzel. Rekolte beklentimiz yüksek. Bu yıl ki cevizlerimizin aroması istediğimiz düzeye ulaştı. Kaman cevizi gibi yüksek aromaya sahip başka ceviz türü bulamayız. Kaman Ceviz Festivalinde istenilen tanıtım da yapıldı. Cevizin güneşte kurumaması ve içinin kararmaması için olgunlaşma dönemine göre biraz erken hasat ediyoruz. Cevizlerin kabuklarını üründen ayırmak için de ceviz soyma makineleri kullanıyoruz. Bu bize büyük kolaylık sağlıyor. Makinelerde giderek yaygınlaşıyor."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.