pendik escort bayan
ak

Çerkez Sürgününün 154. Yılı

21.05.2018 - 20:08, Güncelleme: 21.05.2018 - 20:08
 

Çerkez Sürgününün 154. Yılı

Sürgünün 154. yılı dolayısıyla Kayseri'de yürüyüş düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Çerkez sürgününün 154. yılında anma yürüyüşü yapıldı.Kayseri Kafkas Derneği'nin düzenlediği yürüyüşe çok sayıda dernek üyesi katıldı.Doğumevi önünde toplanan grup, slogan atarak, Kadir HasKültür Parkı Fuar Alanı'na kadar yürüdü.Kayseri Kafkas Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Seyhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürgünün acısını hala yaşadıklarını söyledi.Seyhan, tarihin en trajik soykırımlarından birinin Çerkez soykırımı ve sürgünü olduğunu ifade etti.Tek isteklerinin kimliklerini kaybetmemek olduğunu belirten Seyhan, şöyle konuştu:"Nüfusunun büyük çoğunluğu sürgün edilen Çerkezlere, çok kısa zamanda korkunç günler yaşatıldı. Çerkez soykırımı tüm dünya ülkeleri tarafından tanınmalıdır. İsteğimiz, geçmişimizi, kültürümüzü unutmamak, unutturmamak. Bu da bizim insan olarak doğal hakkımızdır. Ne ana vatanımızı ne da ata vatanımızı asla unutanlardan olmadık, hiçbir zaman da olmayacağız. 1864 büyük sürgün ve soykırımında halkımız çok acılar çekmiştir. Binlerce insanımız savaşlarda ve Karadeniz'de can vermişlerdir. Allah bu bizim yaşadığımız acıyı hiçbir topluma yaşatmasın. Ölenleri rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun."Grup üyeleri, daha sonra derneğin organize ettiği iftar programına katıldı.
Sürgünün 154. yılı dolayısıyla Kayseri'de yürüyüş düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Çerkez sürgününün 154. yılında anma yürüyüşü yapıldı.

Kayseri Kafkas Derneği'nin düzenlediği yürüyüşe çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Doğumevi önünde toplanan grup, slogan atarak, Kadir HasKültür Parkı Fuar Alanı'na kadar yürüdü.

Kayseri Kafkas Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Seyhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürgünün acısını hala yaşadıklarını söyledi.

Seyhan, tarihin en trajik soykırımlarından birinin Çerkez soykırımı ve sürgünü olduğunu ifade etti.

Tek isteklerinin kimliklerini kaybetmemek olduğunu belirten Seyhan, şöyle konuştu:

"Nüfusunun büyük çoğunluğu sürgün edilen Çerkezlere, çok kısa zamanda korkunç günler yaşatıldı. Çerkez soykırımı tüm dünya ülkeleri tarafından tanınmalıdır. İsteğimiz, geçmişimizi, kültürümüzü unutmamak, unutturmamak. Bu da bizim insan olarak doğal hakkımızdır. Ne ana vatanımızı ne da ata vatanımızı asla unutanlardan olmadık, hiçbir zaman da olmayacağız. 1864 büyük sürgün ve soykırımında halkımız çok acılar çekmiştir. Binlerce insanımız savaşlarda ve Karadeniz'de can vermişlerdir. Allah bu bizim yaşadığımız acıyı hiçbir topluma yaşatmasın. Ölenleri rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

Grup üyeleri, daha sonra derneğin organize ettiği iftar programına katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.