pendik escort bayan
ak

'Cep'te borcunu ödemeyen kara listeye alınacak

Spor 13.02.2015 - 13:15, Güncelleme: 13.02.2015 - 13:15
 

'Cep'te borcunu ödemeyen kara listeye alınacak

Bankalarda borçlu mudilerin listelendiği kara listenin benzeri GSM sektörü için kuruluyor.

İşletmeci şirketler, faturasını veya aldığı kontratlı telefonun ücretini ödemeyenlerin bilgisini ortak havuzda görecek   Türkiye’deki milyonlarca telefon kullanıcısına yönelik yeni yaptırım yolda. GSM operatörleri arasında tıpkı bankalar arasında olduğu gibi “kara liste” ağı kurulacak.   Bu sistem Bilgi ve İletişim Kurumu (BTK) eliyle uygulamaya geçecek.   Belirlenecek olan bir limitin üstündeki faturalarını ödemeyen veya Turkcell, Avea ve Vodafone gibi cep telefonu operatörlerinden kontratlı telefon satın alıp, bunun taksitlerini ödemeyenleri bütün GSM operatörleri bilerek satış yapmayacak.   Bugüne kadar her bir operatör kendi ‘kara liste’sini tutuyor ancak yasal altyapı olmadığından bunu sektördeki diğer oyuncularla paylaşamıyordu. Yeni dönemde operatörler oluşturulacak bilgi sistemi ağı üzerinde basit bir sorgulama yaparak 65 milyon cep telefonu abonesi arasında riskli isimleri anında öğrenebilecek.     Operatörler kara listeye düşen aboneye satış yapmayacak. Halihazırda toplam 1 milyonu aşkın kişinin operatörlerin ayrı ayrı hazırladığı kara listelerde olduğu tahmin ediliyor. Haber7
Bankalarda borçlu mudilerin listelendiği kara listenin benzeri GSM sektörü için kuruluyor.

İşletmeci şirketler, faturasını veya aldığı kontratlı telefonun ücretini ödemeyenlerin bilgisini ortak havuzda görecek

 

Türkiye’deki milyonlarca telefon kullanıcısına yönelik yeni yaptırım yolda. GSM operatörleri arasında tıpkı bankalar arasında olduğu gibi “kara liste” ağı kurulacak.

 

Bu sistem Bilgi ve İletişim Kurumu (BTK) eliyle uygulamaya geçecek.

 

Belirlenecek olan bir limitin üstündeki faturalarını ödemeyen veya Turkcell, Avea ve Vodafone gibi cep telefonu operatörlerinden kontratlı telefon satın alıp, bunun taksitlerini ödemeyenleri bütün GSM operatörleri bilerek satış yapmayacak.

 

Bugüne kadar her bir operatör kendi ‘kara liste’sini tutuyor ancak yasal altyapı olmadığından bunu sektördeki diğer oyuncularla paylaşamıyordu. Yeni dönemde operatörler oluşturulacak bilgi sistemi ağı üzerinde basit bir sorgulama yaparak 65 milyon cep telefonu abonesi arasında riskli isimleri anında öğrenebilecek.

 

 

Operatörler kara listeye düşen aboneye satış yapmayacak. Halihazırda toplam 1 milyonu aşkın kişinin operatörlerin ayrı ayrı hazırladığı kara listelerde olduğu tahmin ediliyor.

Haber7

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.