pendik escort bayan
ak

Cengiz Aytmatov Kayseri'de Anıldı

Siyaset 21.12.2018 - 20:48, Güncelleme: 21.12.2018 - 20:48
 

Cengiz Aytmatov Kayseri'de Anıldı

ERÜ'de Cengiz Aytmatov'un oğlu Kırgız diplomat Askar Aytmatov'un da katıldığı program düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Dünyaca ünlü Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90. yıl dönümü anısına, Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) anma programı düzenlendi.Sabancı Kültür Merkezi'ndeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Çok sayıda Kırgız öğrenci ve davetlinin de katıldığı etkinlikte soydaşı öğrenciler tarafından Cengiz Aytmatov'un eserlerinden bölümler sahnelendi, şiirler söylendi. Yazarın hayatıyla ilgili kısa film gösterimi yapıldı. Programda ayrıca Yeni Ufuklar 2018 Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Doç. Dr. Halil Tekiner, Ali İhsan Öztürk ile Sami Değer'e plaketleri verilirken, Cengiz Aytmatov'un oğlu Kırgız diplomat Askar Aytmatov da Prof. Dr. Orhan Söylemez'e plaketini teslim etti.Etkinliğe TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı da katıldı.
ERÜ'de Cengiz Aytmatov'un oğlu Kırgız diplomat Askar Aytmatov'un da katıldığı program düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Dünyaca ünlü Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90. yıl dönümü anısına, Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) anma programı düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi'ndeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çok sayıda Kırgız öğrenci ve davetlinin de katıldığı etkinlikte soydaşı öğrenciler tarafından Cengiz Aytmatov'un eserlerinden bölümler sahnelendi, şiirler söylendi. Yazarın hayatıyla ilgili kısa film gösterimi yapıldı.

Programda ayrıca Yeni Ufuklar 2018 Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Doç. Dr. Halil Tekiner, Ali İhsan Öztürk ile Sami Değer'e plaketleri verilirken, Cengiz Aytmatov'un oğlu Kırgız diplomat Askar Aytmatov da Prof. Dr. Orhan Söylemez'e plaketini teslim etti.

Etkinliğe TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı da katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.