pendik escort bayan
ak

Cenazeye Giden Köylüler Yolda Mahsur Kaldı

10.12.2013 - 15:25, Güncelleme: 10.12.2013 - 15:25
 

Cenazeye Giden Köylüler Yolda Mahsur Kaldı

Sivas\'ın Yıldızeli ilçesinde cenazeye giden köylüler yolda mahsur kaldı. Yıldızeli\'nde hafta sonu başlayan kar yağışı yer yer tipiye neden oldu.

Yıldızeli'nde hafta sonu başlayan kar yağışı yer yer tipiye neden oldu. Soğuk havanın da etkisiyle buzlanarak kapanan yollar vatandaşlara zor anlar yaşattı. İlçeye bağlı Yusufoğlan, Demirözü Köyü ve Güneykaya beldesinde yaşayan vatandaşlar, Yusufoğlan köyünde bulunan cenazeye katıldıktan sonra ilçe merkezine gitmek için yola çıktı. Yaklaşık 30 kişi, Çırçır yolu üzerindeki 1720 rakımlı Çakmak Beli Geçidi'ne geldiklerinde tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Araçları kara saplanan vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Karayollarına ait kar küreme araçlarının geç kalması nedeniyle köylüler yolu küreklerle temizleyip araçlarına zincir takarak kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı. Yolda mahsur kalan Demirözü köyünden Recep Alkan, "İlçe merkezine gitmek için yola çıktık. Yusufoğlan köyündeki cenaze nedeniyle yolda çok sayıda araç ve yolcu vardı. Çakmak Beli Geçidi'ne geldiğimizde yoğun tipi vardı. Burada kar nedeniyle kapanan yolda araçların bazıları kara saplandı, bazıları ise yoldan çıktı. Hemen yetkililere haber verdik. Kurtarma ekipleri geç kalınca kendi imkanlarımızla araçlara zincir taktık, küreklerle yolu temizledik. Biz araçları kurtardıktan sonra Karayolları ekipleri geldi. Araçlarda çok sayıda kadın ve çocuk da bulunuyordu. Bu nedenle kurtarma ekiplerini beklemedik. Yaklaşık 3 saat uğraşarak araçları kurtarabildik" dedi. Kar yağışı bugün ilçe merkezinde ve köylerde etkili olmaya başladı. Kar kalınlığı ilçe merkezinde yaklaşık 15 santimetre olurken, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar çıktı. İlçede sıcaklık gece saatlerinde eksi 15 dereceye kadar düştü. Kar yağışı nedeniyle ilçede kriz masası oluşturuldu. yıldızeli haberleri
Sivas\'ın Yıldızeli ilçesinde cenazeye giden köylüler yolda mahsur kaldı. Yıldızeli\'nde hafta sonu başlayan kar yağışı yer yer tipiye neden oldu.

Yıldızeli'nde hafta sonu başlayan kar yağışı yer yer tipiye neden oldu. Soğuk havanın da etkisiyle buzlanarak kapanan yollar vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İlçeye bağlı Yusufoğlan, Demirözü Köyü ve Güneykaya beldesinde yaşayan vatandaşlar, Yusufoğlan köyünde bulunan cenazeye katıldıktan sonra ilçe merkezine gitmek için yola çıktı. Yaklaşık 30 kişi, Çırçır yolu üzerindeki 1720 rakımlı Çakmak Beli Geçidi'ne geldiklerinde tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Araçları kara saplanan vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Karayollarına ait kar küreme araçlarının geç kalması nedeniyle köylüler yolu küreklerle temizleyip araçlarına zincir takarak kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı.


Yolda mahsur kalan Demirözü köyünden Recep Alkan, "İlçe merkezine gitmek için yola çıktık. Yusufoğlan köyündeki cenaze nedeniyle yolda çok sayıda araç ve yolcu vardı. Çakmak Beli Geçidi'ne geldiğimizde yoğun tipi vardı. Burada kar nedeniyle kapanan yolda araçların bazıları kara saplandı, bazıları ise yoldan çıktı. Hemen yetkililere haber verdik. Kurtarma ekipleri geç kalınca kendi imkanlarımızla araçlara zincir taktık, küreklerle yolu temizledik. Biz araçları kurtardıktan sonra Karayolları ekipleri geldi. Araçlarda çok sayıda kadın ve çocuk da bulunuyordu. Bu nedenle kurtarma ekiplerini beklemedik. Yaklaşık 3 saat uğraşarak araçları kurtarabildik" dedi.


Kar yağışı bugün ilçe merkezinde ve köylerde etkili olmaya başladı. Kar kalınlığı ilçe merkezinde yaklaşık 15 santimetre olurken, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar çıktı. İlçede sıcaklık gece saatlerinde eksi 15 dereceye kadar düştü.


Kar yağışı nedeniyle ilçede kriz masası oluşturuldu. yıldızeli haberleri

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.