pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çankırılı Çiftçilerin Kuraklık Zararı Talebi

22.11.2017 - 13:18, Güncelleme: 22.11.2017 - 13:18
 

Çankırılı Çiftçilerin Kuraklık Zararı Talebi

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, çoğu çiftçinin şu...

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, çoğu çiftçinin şu anda borçlarını ödeyemez hale geldiğini ifade ederek, "Alacaklı bankalarca takibe alınmış, icra aşamasına gelinmiştir." dedi.Gamzeli, kentteki bir otelde muhtarlarla yaptığı toplantıda, çiftçilerin 2017 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.Bu sorunları üreticilerin temsilcisi olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ileterek birlikte çalışma yaptıklarını anlatan Gamzeli, "Konuyla ilgili olarak muhtarlarımız tarafımızdan bilgilendirilerek kuraklığın, ilimizdeki bilançosu rapor haline alınmıştır. Çoğu çiftçimiz şu anda borçlarını ödeyemez hale geldikleri için, alacaklı bankalarca takibe alınmış, icra aşamasına gelinmiştir." diye konuştu.Gamzeli, çiftçi borçlarının ivedilikle faizsiz ve düşük faizli ertelenmesi ve eski borçlarının da en az 5 yıla yayılarak faizsiz olarak yapılandırılmasını talep ettiklerini dile getirdi.Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çiftçilerin sıfır veya düşük faizli kredi kullandırılmasına yönelik uygulamanın büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Gamzeli, şöyle devam etti: "Bankaların kredi için çiftçilerimizden talep ettiği komisyon, ipotek, hayat sigortası, tarım sigortası ve diğer masraflar üyelerimiz tarafından şikayet konusu olmaktadır. Bankaların bu uygulamaları masaya yatırılarak yeni düzenlemeler yapılmalıdır."TARSİM tarafından açıklanan verim ortalamasını kabul etmediklerini aktaran Gamzeli, şunları kaydetti:"Bu yıl TARSİM bölgemizde olan kuraklığı görmezden gelerek Çankırı için verim ortalamasını 348 kilogram gibi afaki bir rakam açıklamıştır. Bizler en verimli yıllarda bu rakamlara ulaşabildik. 2017 yılı TMO'nun alımına, borsadaki işlem hacmine, meteoroloji yağış oranlarına bakıldığında Çankırı çiftçisinin ne kadar zor bir yıl geçirdiğini görebiliriz. 100-150 kilogram alınan ve hatta birçok köyümüzde biçer giremeyen arazilere 348 kilogram verimi açıklamak kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ekimden biçime kadar biz çiftçilerle beraber olan, yanımızda olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün verilerini dahi dikkate almayan TARSİM ne yapmaya çalışmaktadır? Buradan TARSİM yetkililerine sesleniyorum. İvedi olarak bilerek veya bilmeyerek yapılan bu yanlışlıktan dönülmeli, sigorta yaptıran üreticilerimizin kuraklık zararları acilen ödenmelidir."
ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, çoğu çiftçinin şu...

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, çoğu çiftçinin şu anda borçlarını ödeyemez hale geldiğini ifade ederek, "Alacaklı bankalarca takibe alınmış, icra aşamasına gelinmiştir." dedi.

Gamzeli, kentteki bir otelde muhtarlarla yaptığı toplantıda, çiftçilerin 2017 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Bu sorunları üreticilerin temsilcisi olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ileterek birlikte çalışma yaptıklarını anlatan Gamzeli, "Konuyla ilgili olarak muhtarlarımız tarafımızdan bilgilendirilerek kuraklığın, ilimizdeki bilançosu rapor haline alınmıştır. Çoğu çiftçimiz şu anda borçlarını ödeyemez hale geldikleri için, alacaklı bankalarca takibe alınmış, icra aşamasına gelinmiştir." diye konuştu.

Gamzeli, çiftçi borçlarının ivedilikle faizsiz ve düşük faizli ertelenmesi ve eski borçlarının da en az 5 yıla yayılarak faizsiz olarak yapılandırılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çiftçilerin sıfır veya düşük faizli kredi kullandırılmasına yönelik uygulamanın büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Gamzeli, şöyle devam etti:

"Bankaların kredi için çiftçilerimizden talep ettiği komisyon, ipotek, hayat sigortası, tarım sigortası ve diğer masraflar üyelerimiz tarafından şikayet konusu olmaktadır. Bankaların bu uygulamaları masaya yatırılarak yeni düzenlemeler yapılmalıdır."

TARSİM tarafından açıklanan verim ortalamasını kabul etmediklerini aktaran Gamzeli, şunları kaydetti:

"Bu yıl TARSİM bölgemizde olan kuraklığı görmezden gelerek Çankırı için verim ortalamasını 348 kilogram gibi afaki bir rakam açıklamıştır. Bizler en verimli yıllarda bu rakamlara ulaşabildik. 2017 yılı TMO'nun alımına, borsadaki işlem hacmine, meteoroloji yağış oranlarına bakıldığında Çankırı çiftçisinin ne kadar zor bir yıl geçirdiğini görebiliriz.

100-150 kilogram alınan ve hatta birçok köyümüzde biçer giremeyen arazilere 348 kilogram verimi açıklamak kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ekimden biçime kadar biz çiftçilerle beraber olan, yanımızda olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün verilerini dahi dikkate almayan TARSİM ne yapmaya çalışmaktadır? Buradan TARSİM yetkililerine sesleniyorum. İvedi olarak bilerek veya bilmeyerek yapılan bu yanlışlıktan dönülmeli, sigorta yaptıran üreticilerimizin kuraklık zararları acilen ödenmelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.