pendik escort bayan
ak

Çankırı'daki Fetö/pdy Soruşturmaları

29.03.2017 - 18:13, Güncelleme: 29.03.2017 - 18:13
 

Çankırı'daki Fetö/pdy Soruşturmaları

ÇANKIRI (AA) - Çanrkırı'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 214 şüphelinin...

ÇANKIRI (AA) - Çanrkırı'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 214 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili yürütülen soruşturmalarda, Çankırı il yapılanmasında faaliyet yürüten il imamı, mütevelli heyeti üyeleri ve sorumluları, dernek, vakıf ve sendika temsilcileri gibi örgüt mensuplarının deşifre edilerek haklarında yasal işlem başlatıldığı, firari olanlar için de yakalama emri çıkarıldığı belirtildi.Soruşturmalarda 241 sanık hakkında 31 iddianame hazırlanarak Çankırı Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açıldığı anlatılan açıklamada, 139 kişinin yargılamasının tutuklu, 102 kişinin ise tutuksuz devam ettiği kaydedildi.İl genelinde 380 şüpheli hakkında soruşturma yapıldığı bildirilen açıklamada, "214 kişi tutuklandı, 56 kişi serbest bırakıldı, 69 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 10 şüpheli halen gözaltında bulunuyor. 31 şüpheli ise firari durumda. Tutuklananlardan 77'si emniyet ve askeriye personeli, 5'i hakim ve savcı, biri kaymakam, 12'si öğretim üyesi, diğerleri de memur ve diğer meslek gruplarındandır." ifadelerine yer verildi.
ÇANKIRI (AA) - Çanrkırı'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 214 şüphelinin...

ÇANKIRI (AA) - Çanrkırı'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 214 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili yürütülen soruşturmalarda, Çankırı il yapılanmasında faaliyet yürüten il imamı, mütevelli heyeti üyeleri ve sorumluları, dernek, vakıf ve sendika temsilcileri gibi örgüt mensuplarının deşifre edilerek haklarında yasal işlem başlatıldığı, firari olanlar için de yakalama emri çıkarıldığı belirtildi.

Soruşturmalarda 241 sanık hakkında 31 iddianame hazırlanarak Çankırı Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açıldığı anlatılan açıklamada, 139 kişinin yargılamasının tutuklu, 102 kişinin ise tutuksuz devam ettiği kaydedildi.

İl genelinde 380 şüpheli hakkında soruşturma yapıldığı bildirilen açıklamada, "214 kişi tutuklandı, 56 kişi serbest bırakıldı, 69 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 10 şüpheli halen gözaltında bulunuyor. 31 şüpheli ise firari durumda. Tutuklananlardan 77'si emniyet ve askeriye personeli, 5'i hakim ve savcı, biri kaymakam, 12'si öğretim üyesi, diğerleri de memur ve diğer meslek gruplarındandır." ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.