pendik escort bayan
ak

Çankırı'daki Fetö/pdy Davası

27.02.2017 - 13:33, Güncelleme: 27.02.2017 - 13:33
 

Çankırı'daki Fetö/pdy Davası

Çankırı'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski Milletvekili Şahin'in de bulunduğu 32'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına başlandı- Cumhuriyet Savcısı Güzel, emniyet ve savcılıkta verilen, örgütün çözülmesinde kullanılabilecek bazı f

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 32'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına başlandı. Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eski Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak'ın da aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık ile eski AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyon Başkan Vekili İdris Şahin'in de aralarında olduğu 14 tutuksuz sanık katıldı.Mahkeme başkanı tarafından iddianamenin okunmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Çetin Güzel, sanıklara etkin pişmanlık konusunda açıklama yaptı. Emniyet ve savcılıkta verilen ve örgütün çözülmesinde kullanılabilecek bazı faydalı ifadelerin mahkemede değiştirildiğinin gözlemlendiğini belirten Güzel, bununla ilgili "örgütün uyarısı" olduğu konusunda kanaat oluşabileceğini söyledi.Mahkemede ilk olarak dinlenen tutuklu sanıklardan Hüseyin Kambur, kendisiyle ilgili herhangi bir somut iddia bulunmadığını, örgütün gizli yazışma programı "ByLock"u hiç kullanmadığını ileri sürerek tahliyesini istedi.Mahkeme başkanının, emniyet ve savcılıktaki ifadesinde ByLock kullandığını kabul ettiğini hatırlatması üzerine Kambur, savcılıkta çok heyecanlandığını ve neyi imzaladığını hatırlamadığını öne sürdü.Kambur'un ifadesinin alınmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi. Çankırı'da FETÖ/PDY'nin iş adamı ve esnaf yapılanmasına yönelik operasyonlarda 46 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 32'si tutuklanmıştı.
Çankırı'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski Milletvekili Şahin'in de bulunduğu 32'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına başlandı- Cumhuriyet Savcısı Güzel, emniyet ve savcılıkta verilen, örgütün çözülmesinde kullanılabilecek bazı f

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 32'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına başlandı.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eski Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak'ın da aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık ile eski AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyon Başkan Vekili İdris Şahin'in de aralarında olduğu 14 tutuksuz sanık katıldı.

Mahkeme başkanı tarafından iddianamenin okunmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Çetin Güzel, sanıklara etkin pişmanlık konusunda açıklama yaptı.

Emniyet ve savcılıkta verilen ve örgütün çözülmesinde kullanılabilecek bazı faydalı ifadelerin mahkemede değiştirildiğinin gözlemlendiğini belirten Güzel, bununla ilgili "örgütün uyarısı" olduğu konusunda kanaat oluşabileceğini söyledi.

Mahkemede ilk olarak dinlenen tutuklu sanıklardan Hüseyin Kambur, kendisiyle ilgili herhangi bir somut iddia bulunmadığını, örgütün gizli yazışma programı "ByLock"u hiç kullanmadığını ileri sürerek tahliyesini istedi.

Mahkeme başkanının, emniyet ve savcılıktaki ifadesinde ByLock kullandığını kabul ettiğini hatırlatması üzerine Kambur, savcılıkta çok heyecanlandığını ve neyi imzaladığını hatırlamadığını öne sürdü.

Kambur'un ifadesinin alınmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi.

Çankırı'da FETÖ/PDY'nin iş adamı ve esnaf yapılanmasına yönelik operasyonlarda 46 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 32'si tutuklanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.