pendik escort bayan
ak

Çankırı'da Ferfene Gecesi Geleneği Yaşatılıyor

22.01.2017 - 19:33, Güncelleme: 22.01.2017 - 19:33
 

Çankırı'da Ferfene Gecesi Geleneği Yaşatılıyor

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, geleneksel Ferfene Gecesi yapıldı. Orta ilçesine bağlı Kırsakal köyü sakinleri, yörede askere gidecek gençler için düzenlenen...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, geleneksel Ferfene Gecesi yapıldı. Orta ilçesine bağlı Kırsakal köyü sakinleri, yörede askere gidecek gençler için düzenlenen Ferfene Gecesi geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Düzenlenen geceyle askere gidecek gençlerin uğurlaması yapıldı. Kırsakal Köyü Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Teyfik Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneklerin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu dile getirerek, "Ferfene geceleri etkinliği bölgemizde uzun yıllardan beri yapılan bir gelenek. Birlik beraberlik açısından bu etkinlikler çok önemli." dedi. "Ferfene gecesini" askere gidecek olan gençler için yaptıklarını dile getiren Kayhan, "Bu etkinliği askere gidecek evlatlarımıza moral ve motivasyon sağlamak ve askere giderken onlara cep harçlığı vermek için yaptık." diye konuştu. Gecenin sonunda askere gidecek olan Mert Erdoğan ve Mehmet Ali Ulubayram'ın kınası yakılarak dua edildi.
ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, geleneksel Ferfene Gecesi yapıldı. Orta ilçesine bağlı Kırsakal köyü sakinleri, yörede askere gidecek gençler için düzenlenen...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, geleneksel Ferfene Gecesi yapıldı.

Orta ilçesine bağlı Kırsakal köyü sakinleri, yörede askere gidecek gençler için düzenlenen Ferfene Gecesi geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Düzenlenen geceyle askere gidecek gençlerin uğurlaması yapıldı.

Kırsakal Köyü Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Teyfik Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneklerin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu dile getirerek, "Ferfene geceleri etkinliği bölgemizde uzun yıllardan beri yapılan bir gelenek. Birlik beraberlik açısından bu etkinlikler çok önemli." dedi.

"Ferfene gecesini" askere gidecek olan gençler için yaptıklarını dile getiren Kayhan, "Bu etkinliği askere gidecek evlatlarımıza moral ve motivasyon sağlamak ve askere giderken onlara cep harçlığı vermek için yaptık." diye konuştu.

Gecenin sonunda askere gidecek olan Mert Erdoğan ve Mehmet Ali Ulubayram'ın kınası yakılarak dua edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.