pendik escort bayan
ak

Çankırı'da Çeltik Ekimi

Spor 26.05.2017 - 15:53, Güncelleme: 26.05.2017 - 15:53
 

Çankırı'da Çeltik Ekimi

TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gamzeli:- "Çankırı, çeltik üretiminde Türkiye'de onuncu sırada. Geçen seneki verilerimize göre dönüm başına 755 kilogram gibi bir rakam var. Bu sene inşallah daha iyi verim alırız"

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli, "Çankırı, çeltik üretiminde Türkiye'de onuncu sırada. Geçen seneki verilerimize göre dönüm başına 755 kilogram gibi bir rakam var. Bu sene inşallah daha iyi verim alırız." dedi.Gamzeli, AA muhabirine, Çankırı'nın çeltikte önemli bir merkez olduğunu, yörede ekim işleminin yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi.Hafta sonuna kadar yöredeki tarlaların tamamen ekilmiş olacağına işaret eden Gamzeli, "Kızılırmak Ovası'nda yaklaşık 25 bin dönüm arazide çeltik ekimi yapıldı. Çankırı, çeltik üretiminde Türkiye'de onuncu sırada. Geçen seneki verilerimize göre dönüm başına 755 kilogram gibi bir rakam var. Bu sene inşallah daha iyi verim alırız." ifadelerini kullandı.Kızılırmak pirincinin mutfaklarda beğeniyle kendine yer bulduğunu dile getiren Gamzeli, yöre toprağının çorak olmasından dolayı pirinçlerin kendine has lezzeti bulunduğunu vurguladı.Çeltik üreticisi Ersan Arslan da tarlalara su verilmesinin ardından ekim işlemi yaptıklarını anlatarak, "Çeltik üretimi uzun ve zahmetli bir iş. Eylül ayının sonlarına doğru da biçimi gerçekleştiriyoruz. Verdiğimiz emeğin karşılığını en güzel şekilde almak istiyoruz. Tek isteğimiz havaların uygun gitmesi ve verimin iyi olması." dedi.
TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gamzeli:- "Çankırı, çeltik üretiminde Türkiye'de onuncu sırada. Geçen seneki verilerimize göre dönüm başına 755 kilogram gibi bir rakam var. Bu sene inşallah daha iyi verim alırız"

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nejat Gamzeli, "Çankırı, çeltik üretiminde Türkiye'de onuncu sırada. Geçen seneki verilerimize göre dönüm başına 755 kilogram gibi bir rakam var. Bu sene inşallah daha iyi verim alırız." dedi.

Gamzeli, AA muhabirine, Çankırı'nın çeltikte önemli bir merkez olduğunu, yörede ekim işleminin yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi.

Hafta sonuna kadar yöredeki tarlaların tamamen ekilmiş olacağına işaret eden Gamzeli, "Kızılırmak Ovası'nda yaklaşık 25 bin dönüm arazide çeltik ekimi yapıldı. Çankırı, çeltik üretiminde Türkiye'de onuncu sırada. Geçen seneki verilerimize göre dönüm başına 755 kilogram gibi bir rakam var. Bu sene inşallah daha iyi verim alırız." ifadelerini kullandı.

Kızılırmak pirincinin mutfaklarda beğeniyle kendine yer bulduğunu dile getiren Gamzeli, yöre toprağının çorak olmasından dolayı pirinçlerin kendine has lezzeti bulunduğunu vurguladı.

Çeltik üreticisi Ersan Arslan da tarlalara su verilmesinin ardından ekim işlemi yaptıklarını anlatarak, "Çeltik üretimi uzun ve zahmetli bir iş. Eylül ayının sonlarına doğru da biçimi gerçekleştiriyoruz. Verdiğimiz emeğin karşılığını en güzel şekilde almak istiyoruz. Tek isteğimiz havaların uygun gitmesi ve verimin iyi olması." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.