pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çankırı'da 71 Fosil Çıkarıldı

07.09.2016 - 12:43, Güncelleme: 07.09.2016 - 12:43
 

Çankırı'da 71 Fosil Çıkarıldı

Çankırı'da, 15 kişilik ekiple yürütülen "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"ndeki kazıların bu yılki bölümü sona erdi- 19 yıldır süren kazılarda 3 bin 500 civarında fosile ulaşıldı- Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Erol:- "Bu yıl 71 fosil çıkardık. Bu fo

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'daki "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde yürütülen kazılarda bu yıl 71 fosil çıkarıldığı bildirildi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında 15 kişilik ekiple yürütülen kazıların bu yılki bölümü, yaklaşık 1 ay süren çalışmaların ardından tamamlandı.Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarda 19 yılı geride bıraktıklarını söyledi.Kazıların sona ermesinin ardından bölgenin kapatıldığını bildiren Erol, "Kazı alanımızı korumaya alıp üzerini kapatıyoruz. Amacımız kışın zorlu hava şartlarında bölgedeki fosillerin zarar görmemesi." dedi.- 20'nin üzerinde türün fosili bulunduGeçen yıllara göre bu yıl kazıların daha kısa sürdüğünü dile getiren Erol, "Her yıl kazı çalışmaları 2 ay devam ediyordu ama bu sene maddi imkansızlıklar nedeniyle daha küçük bir ekiple daha kısa süre çalıştık. Az ama öz çalışmalar oldu. Bu yıl 71 fosil çıkardık. Bu fosiller, önceki yıllarda çıkarılanların devamı niteliğinde." diye konuştu. İlerleyen süreçte bugüne kadar olduğu gibi önemli fosil kalıntılarına ulaşacaklarına inandığına işaret eden Erol, "Bundan sonraki yıllarda daha geniş çalışmalarla daha popüler buluntulara ulaşacağımıza inanıyorum. Bu sene de güzel işler çıkardık." değerlendirmesinde bulundu.Fatih Mahallesi'ndeki Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde 1997 yılından bu yana kazılar devam ediyor. Bugüne kadar yapılan kazılarda fil, gergedan, at, domuz, zürafa, keçi, geyik, koyun, su samuru ve kılıç dişli kaplan başta olmak üzere 20'nin üzerinde türün 3 bin 500 civarında fosiline ulaşıldı.
Çankırı'da, 15 kişilik ekiple yürütülen "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"ndeki kazıların bu yılki bölümü sona erdi- 19 yıldır süren kazılarda 3 bin 500 civarında fosile ulaşıldı- Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Erol:- "Bu yıl 71 fosil çıkardık. Bu fo

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'daki "Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi"nde yürütülen kazılarda bu yıl 71 fosil çıkarıldığı bildirildi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol başkanlığında 15 kişilik ekiple yürütülen kazıların bu yılki bölümü, yaklaşık 1 ay süren çalışmaların ardından tamamlandı.

Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarda 19 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Kazıların sona ermesinin ardından bölgenin kapatıldığını bildiren Erol, "Kazı alanımızı korumaya alıp üzerini kapatıyoruz. Amacımız kışın zorlu hava şartlarında bölgedeki fosillerin zarar görmemesi." dedi.

- 20'nin üzerinde türün fosili bulundu

Geçen yıllara göre bu yıl kazıların daha kısa sürdüğünü dile getiren Erol, "Her yıl kazı çalışmaları 2 ay devam ediyordu ama bu sene maddi imkansızlıklar nedeniyle daha küçük bir ekiple daha kısa süre çalıştık. Az ama öz çalışmalar oldu. Bu yıl 71 fosil çıkardık. Bu fosiller, önceki yıllarda çıkarılanların devamı niteliğinde." diye konuştu.

İlerleyen süreçte bugüne kadar olduğu gibi önemli fosil kalıntılarına ulaşacaklarına inandığına işaret eden Erol, "Bundan sonraki yıllarda daha geniş çalışmalarla daha popüler buluntulara ulaşacağımıza inanıyorum. Bu sene de güzel işler çıkardık." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Mahallesi'ndeki Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi'nde 1997 yılından bu yana kazılar devam ediyor. Bugüne kadar yapılan kazılarda fil, gergedan, at, domuz, zürafa, keçi, geyik, koyun, su samuru ve kılıç dişli kaplan başta olmak üzere 20'nin üzerinde türün 3 bin 500 civarında fosiline ulaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.