pendik escort bayan
ak

Çanakkale Söyleşisine Yoğun İlgi

04.03.2015 - 13:40, Güncelleme: 04.03.2015 - 13:40
 

Çanakkale Söyleşisine Yoğun İlgi

Sivas Belediyesi ile AnadoluJet tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla, düzenlenen Çanakkale Sohbetleri programına yoğun ilgi gösterildi.

Sivas Belediyesi ile AnadoluJet tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla, düzenlenen Çanakkale Sohbetleri programına yoğun ilgi gösterildi.   Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği programa konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Talha Uğurluel, Çanakkale Boğazı’nda, Morto, Seddülbahir ve Arıburnu’nda neler yaşandığını öyküleriyle anlattı.   Çanakkale’de; dünyanın en büyük, acımasız devletlerine karşı nasıl mücadele edildiğini anlatan Uğurluel, sözlerine şöyle devam etti: “Atalarımız, dedelerimiz burada, Çanakkale’de dünyanın en büyük devletlerine karşı büyük başarı kazandı. Çanakkale'de 253 bin askerimiz şehit düştü. Acı manzara şuydu: düğüne gider gibi savaşa gidiliyorlardı. Yine davullara vurulacak, zurnalar çalacak, köy köy, kent kent, kapı kapı dolaşılacak, ciğerpareler bir bir evlerinden devşirilecek. Sevenler sevdiklerinden hemen evlerinin kapısından ayrılmayacaklar. Onlarla beraber tren istasyonlarına kadar gelecekler. Vagonların önlerinde sıra sıra olan sevdiklerine son bir kez bakacaklar. Bizler de iyi bakalım onlara, çünkü biz de onları göremeyeceğiz.” Çanakkale'de savaşan askerlerin çoğunun askerlik yaşına gelmemiş, daha bıyıkları bile terlememiş lise çağındaki çocuklardan oluştuğunu vurgulayan Uğurluel, sadece bunlarla kalınmayıp kadınların, ninelerin, at, eşeksırtlarında hiç durmadan cephelere mermi ve mühimmat taşıdığını söyledi.   Büyük mücadelede sadece köyden, kentten insanların değil, Mevlevilerin de neylerini üfleye üfleye cepheye uğurlandıklarını belirten Uğurluel, “Tabii birçok cephede savaştılar, sadece Çanakkale'de değil. Mesela, Kafkas Cephesi’nde. Diz boyu kadar değil, gırtlağa kadar gelmiş karda siper kazarken bile toprağın rengini görmüyorlardı. Bunun yanında Galiçya Cephesi’nde de bir taraftan insanın kanını donduran soğuk, öbür tarafta insanın beynini kaynatan sıcaklar.” diye konuştu. Salonu hınca-hınç dolduran katılımcılar tarafından büyük alkış alan Uğurluel’e, anlatımın ardından THY Sivas Satış Müdürü Ali Ensar Kılıçoğlu tarafından çiçek ve uçak maketi hediye edildi.   Programın sonunda söz alan Vali Âlim Barut ise, Çanakkale gezilerindeki izlenimlerini anlatarak, “Biz Çanakkale’yi anlayamamış bir nesildik. Biz Çanakkale ile ilgi hiçbir şey yapamamışız. Sadece bir anıt dikmişiz. Bir de merhum Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Şehitleri şiirini yazabilmiş, ta ki 2000’li yıllara kadar. Şimdi göğsümüzü gere gere 57. Alayı da, şehitlikleri de görebiliyoruz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan sergi gezilirken ünlü tarihçi yazar Uğurluel, hayranları için kitaplarını imzaladı. - Sivas    
Sivas Belediyesi ile AnadoluJet tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla, düzenlenen Çanakkale Sohbetleri programına yoğun ilgi gösterildi.

Sivas Belediyesi ile AnadoluJet tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla, düzenlenen Çanakkale Sohbetleri programına yoğun ilgi gösterildi.

 

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği programa konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Talha Uğurluel, Çanakkale Boğazı’nda, Morto, Seddülbahir ve Arıburnu’nda neler yaşandığını öyküleriyle anlattı.

 

Çanakkale’de; dünyanın en büyük, acımasız devletlerine karşı nasıl mücadele edildiğini anlatan Uğurluel, sözlerine şöyle devam etti: “Atalarımız, dedelerimiz burada, Çanakkale’de dünyanın en büyük devletlerine karşı büyük başarı kazandı. Çanakkale'de 253 bin askerimiz şehit düştü. Acı manzara şuydu: düğüne gider gibi savaşa gidiliyorlardı. Yine davullara vurulacak, zurnalar çalacak, köy köy, kent kent, kapı kapı dolaşılacak, ciğerpareler bir bir evlerinden devşirilecek. Sevenler sevdiklerinden hemen evlerinin kapısından ayrılmayacaklar. Onlarla beraber tren istasyonlarına kadar gelecekler. Vagonların önlerinde sıra sıra olan sevdiklerine son bir kez bakacaklar. Bizler de iyi bakalım onlara, çünkü biz de onları göremeyeceğiz.”

Çanakkale'de savaşan askerlerin çoğunun askerlik yaşına gelmemiş, daha bıyıkları bile terlememiş lise çağındaki çocuklardan oluştuğunu vurgulayan Uğurluel, sadece bunlarla kalınmayıp kadınların, ninelerin, at, eşeksırtlarında hiç durmadan cephelere mermi ve mühimmat taşıdığını söyledi.

 

Büyük mücadelede sadece köyden, kentten insanların değil, Mevlevilerin de neylerini üfleye üfleye cepheye uğurlandıklarını belirten Uğurluel, “Tabii birçok cephede savaştılar, sadece Çanakkale'de değil. Mesela, Kafkas Cephesi’nde. Diz boyu kadar değil, gırtlağa kadar gelmiş karda siper kazarken bile toprağın rengini görmüyorlardı. Bunun yanında Galiçya Cephesi’nde de bir taraftan insanın kanını donduran soğuk, öbür tarafta insanın beynini kaynatan sıcaklar.” diye konuştu.

Salonu hınca-hınç dolduran katılımcılar tarafından büyük alkış alan Uğurluel’e, anlatımın ardından THY Sivas Satış Müdürü Ali Ensar Kılıçoğlu tarafından çiçek ve uçak maketi hediye edildi.

 

Programın sonunda söz alan Vali Âlim Barut ise, Çanakkale gezilerindeki izlenimlerini anlatarak, “Biz Çanakkale’yi anlayamamış bir nesildik. Biz Çanakkale ile ilgi hiçbir şey yapamamışız. Sadece bir anıt dikmişiz. Bir de merhum Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Şehitleri şiirini yazabilmiş, ta ki 2000’li yıllara kadar. Şimdi göğsümüzü gere gere 57. Alayı da, şehitlikleri de görebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan sergi gezilirken ünlü tarihçi yazar Uğurluel, hayranları için kitaplarını imzaladı. - Sivas

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.