pendik escort bayan
ak

C.Ü.Öğrencileri, Halk Otobüslerini Protesto Etti

Kültür-Sanat 05.11.2013 - 18:12, Güncelleme: 05.11.2013 - 18:12
 

C.Ü.Öğrencileri, Halk Otobüslerini Protesto Etti

Üniversite öğrencileri, halk otobüslerini protesto etmek amacıyla kampüs içinde yol kapattı.

Cumhuriyet Üniversitesi’nde yeni yapılan İletişim ve Eğitim Fakültesi binalarına otobüs çıkmadığını öne süren bir grup öğrenci, Rektörlük binası önündeki ana kavşakta oturma eylemi yaptı.  Kavşağı oturarak trafiğe kapatan öğrenciler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Ancak Rektör Faruk Kocacık, çözülmüş bir sorunla ilgili olarak eylem yapılmasını eleştirerek öğrencilerle ilgili işlem yapılacağının sinyallerini verdi. İdari İşler Müdürü Ali Akın öğrencilerle görüşerek, sorunun çözümü için ilgili kurumlarla görüşüldüğünü eylemin bitirilmesini istedi. Ancak öğrenciler, oturma eylemini devam ettirmekte ısrar etti. Öğrenciler adına konuşan Erol Tomas, İletişim ve Eğitim Fakültelerinde okuyan öğrencilerin ulaşımla ilgili olarak mağdur olması nedeniyle böyle bir eyleme başvurduklarını savundu.  "EYLEMİN GEREĞİ YAPILACAK" Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise, öğrenci temsilcileri, Belediye, Otobüs Kooperatifi ile birlikte yaptıkları toplantıda öğrenciler yeni yapılan fakülteler önünde otobüslerin geçmesini istediğini kaydederek, bu talebin kabul edildiğini ve en kısa zamanda başlayacağının belirtilmesine rağmen, öğrencilerin sürpriz bir şekilde bugün oturma eylemi yaptığını ifade etti. Çözülmüş bir sorunun eylemi olursa o zaman çözümsüzlüğe davetiye çıkarılmış olacağını aktaran Rektör Kocacık, öğrencilere sorunun çözüleceğini söylemelerine rağmen öğrencilerin dinlemediğini ve eylem yapmakta ısrar ettiklerini dile getirdi.  Yönetmelik ne gerekiyorsa onu yapacaklarını anlatan Rektör Faruk Kocacık, yapılan incelemenin ardından eylemin gereği neyse yapılacağını sözlerine ekledi.  SİVAS HABER
Üniversite öğrencileri, halk otobüslerini protesto etmek amacıyla kampüs içinde yol kapattı.

Cumhuriyet Üniversitesi’nde yeni yapılan İletişim ve Eğitim Fakültesi binalarına otobüs çıkmadığını öne süren bir grup öğrenci, Rektörlük binası önündeki ana kavşakta oturma eylemi yaptı. 


Kavşağı oturarak trafiğe kapatan öğrenciler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Ancak Rektör Faruk Kocacık, çözülmüş bir sorunla ilgili olarak eylem yapılmasını eleştirerek öğrencilerle ilgili işlem yapılacağının sinyallerini verdi. İdari İşler Müdürü Ali Akın öğrencilerle görüşerek, sorunun çözümü için ilgili kurumlarla görüşüldüğünü eylemin bitirilmesini istedi. Ancak öğrenciler, oturma eylemini devam ettirmekte ısrar etti. Öğrenciler adına konuşan Erol Tomas, İletişim ve Eğitim Fakültelerinde okuyan öğrencilerin ulaşımla ilgili olarak mağdur olması nedeniyle böyle bir eyleme başvurduklarını savundu. 


"EYLEMİN GEREĞİ YAPILACAK"

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise, öğrenci temsilcileri, Belediye, Otobüs Kooperatifi ile birlikte yaptıkları toplantıda öğrenciler yeni yapılan fakülteler önünde otobüslerin geçmesini istediğini kaydederek, bu talebin kabul edildiğini ve en kısa zamanda başlayacağının belirtilmesine rağmen, öğrencilerin sürpriz bir şekilde bugün oturma eylemi yaptığını ifade etti.


Çözülmüş bir sorunun eylemi olursa o zaman çözümsüzlüğe davetiye çıkarılmış olacağını aktaran Rektör Kocacık, öğrencilere sorunun çözüleceğini söylemelerine rağmen öğrencilerin dinlemediğini ve eylem yapmakta ısrar ettiklerini dile getirdi. 


Yönetmelik ne gerekiyorsa onu yapacaklarını anlatan Rektör Faruk Kocacık, yapılan incelemenin ardından eylemin gereği neyse yapılacağını sözlerine ekledi.  SİVAS HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.