pendik escort bayan
ak

Büyükşehir'den Sığınmacılara Mesleki Eğitim Kursu

14.06.2019 - 12:48, Güncelleme: 14.06.2019 - 12:48
 

Büyükşehir'den Sığınmacılara Mesleki Eğitim Kursu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğinde kurulan,"Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi"ndeki kurslarda, sığınmacılara meslek eğitimler veriliyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) işbirliğinde kurulan "Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi"nde sığınmacılara mesleki eğitim kursları veriliyor.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü uyum projesi kapsamında hayata geçirilen kurslarla, Ankara'da yaşayan geçici koruma sahibi Suriyeliler ile uluslararası koruma sahibi statüsündeki diğer yabancıların toplumla uyumunun sağlanması ile ucuz iş gücü ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi hedefleniyor. Türkçe dil eğitimi ile başlayan kursların ardından mülteci kursiyerler, "Halk Eğitim Merkezi"ndeki aşçılık, pastacılık, tekstil, grafik tasarım, Java, CNC ve Hidrolik Pnömatik kurslarına katılıyor. Kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika veriliyor.İlerleyen günlerde resmi açılışı yapılacak "Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi"nde, 2019 sonuna kadar yaklaşık 600 kursiyere eğitim verilmesi planlanıyor.Proje kapsamında uyum sürecini daha fazla güçlendirmek için kişilere psiko-sosyal destek de veriliyor. Bireysel görüşmeler ve grup çalışmalarının yanı sıra çeşitli sosyo-kültürel faaliyetlerle ve kreş imkanıyla da mültecilerin uyum süreci destekleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğinde kurulan,"Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi"ndeki kurslarda, sığınmacılara meslek eğitimler veriliyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) işbirliğinde kurulan "Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi"nde sığınmacılara mesleki eğitim kursları veriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü uyum projesi kapsamında hayata geçirilen kurslarla, Ankara'da yaşayan geçici koruma sahibi Suriyeliler ile uluslararası koruma sahibi statüsündeki diğer yabancıların toplumla uyumunun sağlanması ile ucuz iş gücü ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi hedefleniyor.

Türkçe dil eğitimi ile başlayan kursların ardından mülteci kursiyerler, "Halk Eğitim Merkezi"ndeki aşçılık, pastacılık, tekstil, grafik tasarım, Java, CNC ve Hidrolik Pnömatik kurslarına katılıyor. Kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika veriliyor.

İlerleyen günlerde resmi açılışı yapılacak "Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi"nde, 2019 sonuna kadar yaklaşık 600 kursiyere eğitim verilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında uyum sürecini daha fazla güçlendirmek için kişilere psiko-sosyal destek de veriliyor. Bireysel görüşmeler ve grup çalışmalarının yanı sıra çeşitli sosyo-kültürel faaliyetlerle ve kreş imkanıyla da mültecilerin uyum süreci destekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.