pendik escort bayan
ak

Büyükşehirden Özensiz Altyapı Çalışmalarına Ceza

13.06.2017 - 12:23, Güncelleme: 13.06.2017 - 12:23
 

Büyükşehirden Özensiz Altyapı Çalışmalarına Ceza

Ankara Büyükşehir Belediyesi, emniyet tedbirleri alınmadan ve bilgilendirme levhası olmadan Başkent Elektrik A.Ş. adına altyapı çalışması yapan firmaya 3 bin lira ceza kesti

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerekli emniyet tedbirleri alınmadan ve bilgilendirme levhası olmadan Başkent Elektrik A.Ş. adına altyapı çalışması yapan firmaya 3 bin lira ceza kesti.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME), Başkentte kaçak, özensiz ve ilgili yönetmeliğe aykırı olarak gerçekleştirilen kazılara karşı mücadelesini sürdürüyor.Gezici ekipler ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine kaçak kazılara müdahale eden AYKOME, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. adına Eskişehir Yolu üzerinde altyapı çalışması yapan firmaya, AYKOME Müeyyideler Yönetmeliği uyarınca, "çalışma sahasında emniyet tedbirlerinin ve bilgilendirme levhasının olmadığı"nın tespit edilmesi üzerine 3 bin lira ceza kesti.Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Ankara'da hizmet veren altyapı kurum ve kuruluşlarınca oluşturulan AYKOME Genel Kurulu'nda alınan kararlar doğrultusunda, koordineli şekilde gerçekleştirilen altyapı kazılarının belirli kurallar dahilinde yapılabileceğini belirterek, "Eskişehir Yolu'nda süren çalışmayla ilgili vatandaşlardan yoğun şikayet aldık. Kazı mahallini, ekiplerimizle denetledik. Tespit edilen eksiklere ilişkin cezai işlem uyguladık." ifadelerini kullandı.- "Her kazıyı büyükşehir yapmıyor"Trafiği aksatan, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmadan yapılan bu tür çalışmalar konusunda gösterdikleri hassasiyet için vatandaşlara teşekkür eden Üçpınar, şu değerlendirmelerde bulundu:"Firmalar, yönetmeliğe aykırı şekilde, bilgilendirme levhası koymayınca, vatandaş bu çalışmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını düşünüp bizi arıyor ve eleştiride bulunuyor. Biz, yapılan şikayetlerin hepsini dikkate alarak en kısa sürede kazı alanına gidiyor ve denetim yapıyoruz. Kaçak olduğu, ilgili yönetmelik kurallarına uymadığı veya eksiklikler bulunduğunu tespit ettiğimiz kurum ve kuruluşlara da cezai işlem uyguluyoruz. Her kazıyı Büyükşehirin yapmadığının da bilinmesini istiyoruz."
Ankara Büyükşehir Belediyesi, emniyet tedbirleri alınmadan ve bilgilendirme levhası olmadan Başkent Elektrik A.Ş. adına altyapı çalışması yapan firmaya 3 bin lira ceza kesti

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, gerekli emniyet tedbirleri alınmadan ve bilgilendirme levhası olmadan Başkent Elektrik A.Ş. adına altyapı çalışması yapan firmaya 3 bin lira ceza kesti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME), Başkentte kaçak, özensiz ve ilgili yönetmeliğe aykırı olarak gerçekleştirilen kazılara karşı mücadelesini sürdürüyor.

Gezici ekipler ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine kaçak kazılara müdahale eden AYKOME, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. adına Eskişehir Yolu üzerinde altyapı çalışması yapan firmaya, AYKOME Müeyyideler Yönetmeliği uyarınca, "çalışma sahasında emniyet tedbirlerinin ve bilgilendirme levhasının olmadığı"nın tespit edilmesi üzerine 3 bin lira ceza kesti.

Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Ankara'da hizmet veren altyapı kurum ve kuruluşlarınca oluşturulan AYKOME Genel Kurulu'nda alınan kararlar doğrultusunda, koordineli şekilde gerçekleştirilen altyapı kazılarının belirli kurallar dahilinde yapılabileceğini belirterek, "Eskişehir Yolu'nda süren çalışmayla ilgili vatandaşlardan yoğun şikayet aldık. Kazı mahallini, ekiplerimizle denetledik. Tespit edilen eksiklere ilişkin cezai işlem uyguladık." ifadelerini kullandı.

- "Her kazıyı büyükşehir yapmıyor"

Trafiği aksatan, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmadan yapılan bu tür çalışmalar konusunda gösterdikleri hassasiyet için vatandaşlara teşekkür eden Üçpınar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Firmalar, yönetmeliğe aykırı şekilde, bilgilendirme levhası koymayınca, vatandaş bu çalışmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını düşünüp bizi arıyor ve eleştiride bulunuyor. Biz, yapılan şikayetlerin hepsini dikkate alarak en kısa sürede kazı alanına gidiyor ve denetim yapıyoruz. Kaçak olduğu, ilgili yönetmelik kurallarına uymadığı veya eksiklikler bulunduğunu tespit ettiğimiz kurum ve kuruluşlara da cezai işlem uyguluyoruz. Her kazıyı Büyükşehirin yapmadığının da bilinmesini istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.