pendik escort bayan
ak

Büyükşehir Belediyesinden "Kentsel Dönüşüm" Kararı

Siyaset 14.02.2017 - 11:38, Güncelleme: 14.02.2017 - 11:38
 

Büyükşehir Belediyesinden "Kentsel Dönüşüm" Kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisince, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan belgesiz gecekondu sahiplerinin mağdur olmaması için, konutlarının enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyerek, taksitle ev almalarına imkan sağlamaları kararlaştı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisince, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan belgesiz gecekondu sahiplerinin mağdur olmaması için konutlarının enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyerek, taksitle ev almalarına imkan sağlamaları kararlaştırıldı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meclis kararlarına ilişkin bilgi yer aldı. Buna göre, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan belgesiz gecekondu sahiplerinin mağdur olmaması için konutlarının enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyerek, taksitle ev almalarına imkan sağlanacak. Başkanvekili Ali İhsan Ölmez tarafından yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan konuya ilişkin Başkanlık yazısında "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında kalan ve haklarında kaçak yapı tutanağı düzenlenen gecekondu sahiplerine enkaz bedelleri Başkanlığımızca karşılanıp peşinata sayılarak TOKİ tarafından yaptırılan Doğukent Toplu Konut alanı içinde bulunan sosyal konutlardan bedeli karşılığında verilmesine" ilişkin karar oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında, Bala'nın Afşar Mahallesi ile Ankara arasında özel toplu ulaşım araçları çalıştırılması da karara bağlandı. Buna göre Bala'nın Afşar, Koçyayla, Yeniköy, Konya Yolu, AŞTİ arasındaki ulaşımı sağlaması için 8 özel toplu ulaşım aracı servise konulacak. Araçlar 10 yıla kadar süreli olarak ihale edilecek. Öte yandan, Etimesgut'un Aşağıyurtçu Mahallesi'nde bulunan, mülkiyeti şahıslara ait olan arsanın satın alınarak, emniyet, maliye ve zabıta ekipleri için kontrol ve denetim noktası yapılması, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir anlaşma yapılarak parklardaki spor alanlarına Spor Toto Teşkilat Başkanlığı reklam panolarının asılması da kararlaştırıldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, reklam ücreti karşılığında yeni yapılacak spor tesislerinin masrafını karşılayacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisince, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan belgesiz gecekondu sahiplerinin mağdur olmaması için, konutlarının enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyerek, taksitle ev almalarına imkan sağlamaları kararlaştı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisince, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan belgesiz gecekondu sahiplerinin mağdur olmaması için konutlarının enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyerek, taksitle ev almalarına imkan sağlamaları kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meclis kararlarına ilişkin bilgi yer aldı. Buna göre, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan belgesiz gecekondu sahiplerinin mağdur olmaması için konutlarının enkaz bedellerini peşinat olarak TOKİ'ye ödeyerek, taksitle ev almalarına imkan sağlanacak.

Başkanvekili Ali İhsan Ölmez tarafından yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan konuya ilişkin Başkanlık yazısında "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında kalan ve haklarında kaçak yapı tutanağı düzenlenen gecekondu sahiplerine enkaz bedelleri Başkanlığımızca karşılanıp peşinata sayılarak TOKİ tarafından yaptırılan Doğukent Toplu Konut alanı içinde bulunan sosyal konutlardan bedeli karşılığında verilmesine" ilişkin karar oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında, Bala'nın Afşar Mahallesi ile Ankara arasında özel toplu ulaşım araçları çalıştırılması da karara bağlandı. Buna göre Bala'nın Afşar, Koçyayla, Yeniköy, Konya Yolu, AŞTİ arasındaki ulaşımı sağlaması için 8 özel toplu ulaşım aracı servise konulacak. Araçlar 10 yıla kadar süreli olarak ihale edilecek.

Öte yandan, Etimesgut'un Aşağıyurtçu Mahallesi'nde bulunan, mülkiyeti şahıslara ait olan arsanın satın alınarak, emniyet, maliye ve zabıta ekipleri için kontrol ve denetim noktası yapılması, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir anlaşma yapılarak parklardaki spor alanlarına Spor Toto Teşkilat Başkanlığı reklam panolarının asılması da kararlaştırıldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, reklam ücreti karşılığında yeni yapılacak spor tesislerinin masrafını karşılayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.