pendik escort bayan
ak

Büyükşehir, Başkentte 9 İftar Çadırı Kurdu

Siyaset 28.05.2017 - 11:48, Güncelleme: 28.05.2017 - 11:48
 

Büyükşehir, Başkentte 9 İftar Çadırı Kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesince her yıl geleneksel olarak sürdürülen ramazan etkinlikleri kapsamında 9 ayrı noktada kurulan iftar çadırlarında ilk gün binlerce vatandaş iftar yaptı- Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şeker:- "Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sah

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince her yıl geleneksel olarak sürdürülen ramazan etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk gün 9 ayrı noktada kurulan iftar çadırlarında binlerce vatandaş iftar yaptı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ramazanın ilk akşamında klima, televizyon, özenle hazırlanmış masaların yer aldığı çadırlarda iftar yapan başkentliler, ramazanın ilk orucunu açmanın mutluluğuyla sohbet etti. Belediyenin, Ramazan boyunca yoksul vatandaşlara iletilecek yardımlar için de çalışmaları sürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve temizlik malzemesi yardımlarının artarak devam edeceğini belirterek, "Halk Ekmek Fabrikamızda üretilen günlük toplam 80 bin ekmeğimizi de ücretsiz olarak yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Giysi yardımlarımız, giysi merkezlerimizde, eşya ihtiyacı olanlara da eşya yardımlarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı. Sergiler ve stantlarla vatandaşların ramazanı manevi bir atmosferde geçireceğini kaydeden Şeker, Altınpark'ta 30 Mayıs-21 Haziran tarihlerinde "15 Kutsal Emanet"in sergileneceğini belirtti. Türkiye’nin el yazması en büyük Kur'an-ı Kerim'i, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kabe'ye yaptırdığı Kabe Kapısı, Osmanlı Dönemi Kabe örtüleri, hat sanatı eserleri olmak üzere pek çok kutsal emanetin Altınpark'taki sergide yer alacağını aktaran Şeker, konserler, tiyatro ve kukla gösterileri gibi etkinliklerin yer alacağı sergide, çocuklar için eğlence atölyeleri ve çocuk oyun alanlarının kurulacağını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 9 ayrı merkezde kurduğu iftar çadırlarının adresleri şöyle:Seğmenler Kent Meydanı, Sincan Kent Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Altındağ Battalgazi, Altındağ Solfasol, Yahyalar Camisi karşısı, Mamak Kusunlar TOKİ Konutları, Hüseyingazi Rauf Denktaş Parkı içi ve Altındağ Karacaören TOKİ Konutları Ortaokulu bahçesi.
Ankara Büyükşehir Belediyesince her yıl geleneksel olarak sürdürülen ramazan etkinlikleri kapsamında 9 ayrı noktada kurulan iftar çadırlarında ilk gün binlerce vatandaş iftar yaptı- Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şeker:- "Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sah

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince her yıl geleneksel olarak sürdürülen ramazan etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk gün 9 ayrı noktada kurulan iftar çadırlarında binlerce vatandaş iftar yaptı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ramazanın ilk akşamında klima, televizyon, özenle hazırlanmış masaların yer aldığı çadırlarda iftar yapan başkentliler, ramazanın ilk orucunu açmanın mutluluğuyla sohbet etti.

Belediyenin, Ramazan boyunca yoksul vatandaşlara iletilecek yardımlar için de çalışmaları sürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve temizlik malzemesi yardımlarının artarak devam edeceğini belirterek, "Halk Ekmek Fabrikamızda üretilen günlük toplam 80 bin ekmeğimizi de ücretsiz olarak yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Giysi yardımlarımız, giysi merkezlerimizde, eşya ihtiyacı olanlara da eşya yardımlarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Sergiler ve stantlarla vatandaşların ramazanı manevi bir atmosferde geçireceğini kaydeden Şeker, Altınpark'ta 30 Mayıs-21 Haziran tarihlerinde "15 Kutsal Emanet"in sergileneceğini belirtti. Türkiye’nin el yazması en büyük Kur'an-ı Kerim'i, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kabe'ye yaptırdığı Kabe Kapısı, Osmanlı Dönemi Kabe örtüleri, hat sanatı eserleri olmak üzere pek çok kutsal emanetin Altınpark'taki sergide yer alacağını aktaran Şeker, konserler, tiyatro ve kukla gösterileri gibi etkinliklerin yer alacağı sergide, çocuklar için eğlence atölyeleri ve çocuk oyun alanlarının kurulacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 9 ayrı merkezde kurduğu iftar çadırlarının adresleri şöyle:

Seğmenler Kent Meydanı, Sincan Kent Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Altındağ Battalgazi, Altındağ Solfasol, Yahyalar Camisi karşısı, Mamak Kusunlar TOKİ Konutları, Hüseyingazi Rauf Denktaş Parkı içi ve Altındağ Karacaören TOKİ Konutları Ortaokulu bahçesi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.