pendik escort bayan
ak

"Bozkırın Tezenesi" Adının Verildiği Okulda Yaşatılıyor

16.05.2019 - 14:13, Güncelleme: 16.05.2019 - 14:13
 

"Bozkırın Tezenesi" Adının Verildiği Okulda Yaşatılıyor

KAEÜ Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, ulusal ve uluslararası etkinliklerde Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendiriyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve konferanslarda düzenlenen müzik etkinliklerinde ismini aldıkları bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirerek sanatçının anısını yaşatmaya çalışıyor.Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, KAEÜ'de düzenlenen ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve konferanslarda sahne aldı. Öğrenciler, bu etkinliklerde bozlak ustası Neşet Ertaş'ın başta "Yalan dünya", "Neredesin sen", "Ay dost" gibi sevilen eserlerini seslendirerek kültürel tanıtıma katkı yaptı.Öğrenciler nisan ayında gerçekleştirilen Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresinde sahne alarak farklı iller ve ülkelerden gelen akademisyenlere ve öğrencilere müzik dinletisi sundu. Aynı ay Kanserden Korunma ve Mücadele Konferansı açılışındaki müzik dinletisine de katılan öğrenciler, Neşet Ertaş ve Kırşehir türkülerini seslendirerek katılımcılara güzel dakikalar yaşattı. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, mayıs ayındaki 13. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumunda da sahne alarak bozlak ustasının eserlerini seslendirdi.Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. ve 3. Gençlik Şölenlerinde de sahne alan müzik bölümü öğrencileri, farklı illerden gelen gençlere büyük ozanın türkülerini seslendirerek bozkırın tezenesini tanıttı.Öğrenciler, en son Neşet Ertaş’ı ve türkülerini yaşatmaya devam etmek adına 3. Geleneksel Üniversite-Şehir Buluşmasında Kırşehirlilere Neşet Ertaş türkülerini seslendirdi.
KAEÜ Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, ulusal ve uluslararası etkinliklerde Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendiriyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve konferanslarda düzenlenen müzik etkinliklerinde ismini aldıkları bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirerek sanatçının anısını yaşatmaya çalışıyor.

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, KAEÜ'de düzenlenen ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve konferanslarda sahne aldı. Öğrenciler, bu etkinliklerde bozlak ustası Neşet Ertaş'ın başta "Yalan dünya", "Neredesin sen", "Ay dost" gibi sevilen eserlerini seslendirerek kültürel tanıtıma katkı yaptı.

Öğrenciler nisan ayında gerçekleştirilen Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresinde sahne alarak farklı iller ve ülkelerden gelen akademisyenlere ve öğrencilere müzik dinletisi sundu. Aynı ay Kanserden Korunma ve Mücadele Konferansı açılışındaki müzik dinletisine de katılan öğrenciler, Neşet Ertaş ve Kırşehir türkülerini seslendirerek katılımcılara güzel dakikalar yaşattı. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, mayıs ayındaki 13. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumunda da sahne alarak bozlak ustasının eserlerini seslendirdi.

Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. ve 3. Gençlik Şölenlerinde de sahne alan müzik bölümü öğrencileri, farklı illerden gelen gençlere büyük ozanın türkülerini seslendirerek bozkırın tezenesini tanıttı.

Öğrenciler, en son Neşet Ertaş’ı ve türkülerini yaşatmaya devam etmek adına 3. Geleneksel Üniversite-Şehir Buluşmasında Kırşehirlilere Neşet Ertaş türkülerini seslendirdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.