pendik escort bayan
ak

Borsa Üyelerine Hibe Ve Destekler Konulu Eğitim Verildi

Spor 24.10.2015 - 01:32, Güncelleme: 24.10.2015 - 01:32
 

Borsa Üyelerine Hibe Ve Destekler Konulu Eğitim Verildi

Sivas Ticaret Borsası (STB) tarafından, üyelerine “IPARD 2 Hibe ve Destekler” konulu eğitim verildi.

Sivas Ticaret Borsası (STB) tarafından, üyelerine “IPARD 2 Hibe ve Destekler” konulu eğitim verildi. Sivas Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğünde görevli İletişim Uzmanı Abdulkadir Yumuk tarafından verilen eğitime TKDK Sivas İl Koordinatörü Halis Öztürk, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Meclis Başkanı İhsan Aksoy ve Ticaret Borsası üyeleri katıldı. IPARD 2 programında yapılan değişiklikler ile; Küçük ve Büyükbaş Besicilik ve süt inekçiliği kanatlı etine yönelik yapılacak yatırımlara ilaveten yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği ve manda yetiştiriciliğine yönelik de hibe desteklerinin IPARD 2 Programı kapsamına alındığını belirtip, IPARD 2 programı ile artık bu sektörlere de destek verilmeye başlanacağını söyleyen TKDK İletişim Uzmanı Abdulkadir Yumuk; “IPARD2 Programında Desteklenecek Sektörler, Hayvancılık Yatırımları kapsamında, Et ve Süt üreten tarımsal işletmeler, Süt ve süt ürünlerinin, Et ve Et ürünlerinin, Meyve ve Sebzelerin, Su ürünlerinin İşlenmesi ve pazarlanması, Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, Kırsal turizm, Kültür balıkçılığının geliştirilmesi, Yenilenebilir Enerji Yatırımları oluşturmaktadır. Hayvancılık yatırımları kapsamında; mevcut işletmelerin modernizasyonu ve sıfırdan yeni işletmelerin kurulması desteklenmektedir. Hayvancılık yatırımları kapsamında süt üreten ve et üreten tarımsal işletmelere de destek verilmektedir. Her bir proje için uygun yatırımların toplam değerine yönelik alt ve üst limitler en az 20.000 avro, en fazla ise 1.000.000 avro olarak belirlenmiştir. Kümes hayvancılığı için üst limit 500.000 avro, kaz yetiştiriciliği için üst limit 250.000 avro olacaktır. IPARD2 (2014-2020) programında her faydalanıcı için maksimum 4 yatırıma izin verilecektir. Yatırımı devam eden faydalanıcı son ödemeden sonra yeni başvuru yapabilecektir. Bu tedbirde kamu katkısı toplam uygun harcamanın %60’ı olacaktır. Eğer başvurucu başvuru sunulduğu tarihte 40 yaşın altında ise kamu katkısı %65, eğer yatırım dağlık alanda ise kamu katkısı %65, eğer başvurucu hem 40 yaşın altında hemde yatırım dağlık alanda ise kamu katkısı %70 olacaktır. Eğer çevrenin korunması için pissu depolama ve atık yönetimine yönelik yatırımlar var ise, bu yatırımlar için ilave %10 kamu katkısı verilecektir. Kamu katkısının %75 i AB kaynaklarından finanse edilecektir. Buradan tüm yatırımcılarımıza seslenmek istiyorum. IPARD 2 programı ilimiz için çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Biz yatırımcılarımıza her konuda yardımcı olmaya hazırız. Yeter ki proje hazırlatıp kurumumuza başvuru yapsınlar” dedi. Düzenlenen eğitim soru ve cevapların ardından sona erdi. – Sivas 
Sivas Ticaret Borsası (STB) tarafından, üyelerine “IPARD 2 Hibe ve Destekler” konulu eğitim verildi.

Sivas Ticaret Borsası (STB) tarafından, üyelerine “IPARD 2 Hibe ve Destekler” konulu eğitim verildi.

 

Sivas Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğünde görevli İletişim Uzmanı Abdulkadir Yumuk tarafından verilen eğitime TKDK Sivas İl Koordinatörü Halis Öztürk, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Meclis Başkanı İhsan Aksoy ve Ticaret Borsası üyeleri katıldı.

 

IPARD 2 programında yapılan değişiklikler ile; Küçük ve Büyükbaş Besicilik ve süt inekçiliği kanatlı etine yönelik yapılacak yatırımlara ilaveten yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği ve manda yetiştiriciliğine yönelik de hibe desteklerinin IPARD 2 Programı kapsamına alındığını belirtip, IPARD 2 programı ile artık bu sektörlere de destek verilmeye başlanacağını söyleyen TKDK İletişim Uzmanı Abdulkadir Yumuk; “IPARD2 Programında Desteklenecek Sektörler, Hayvancılık Yatırımları kapsamında, Et ve Süt üreten tarımsal işletmeler, Süt ve süt ürünlerinin, Et ve Et ürünlerinin, Meyve ve Sebzelerin, Su ürünlerinin İşlenmesi ve pazarlanması, Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, Kırsal turizm, Kültür balıkçılığının geliştirilmesi, Yenilenebilir Enerji Yatırımları oluşturmaktadır. Hayvancılık yatırımları kapsamında; mevcut işletmelerin modernizasyonu ve sıfırdan yeni işletmelerin kurulması desteklenmektedir. Hayvancılık yatırımları kapsamında süt üreten ve et üreten tarımsal işletmelere de destek verilmektedir. Her bir proje için uygun yatırımların toplam değerine yönelik alt ve üst limitler en az 20.000 avro, en fazla ise 1.000.000 avro olarak belirlenmiştir. Kümes hayvancılığı için üst limit 500.000 avro, kaz yetiştiriciliği için üst limit 250.000 avro olacaktır. IPARD2 (2014-2020) programında her faydalanıcı için maksimum 4 yatırıma izin verilecektir. Yatırımı devam eden faydalanıcı son ödemeden sonra yeni başvuru yapabilecektir. Bu tedbirde kamu katkısı toplam uygun harcamanın %60’ı olacaktır. Eğer başvurucu başvuru sunulduğu tarihte 40 yaşın altında ise kamu katkısı %65, eğer yatırım dağlık alanda ise kamu katkısı %65, eğer başvurucu hem 40 yaşın altında hemde yatırım dağlık alanda ise kamu katkısı %70 olacaktır. Eğer çevrenin korunması için pissu depolama ve atık yönetimine yönelik yatırımlar var ise, bu yatırımlar için ilave %10 kamu katkısı verilecektir. Kamu katkısının %75 i AB kaynaklarından finanse edilecektir. Buradan tüm yatırımcılarımıza seslenmek istiyorum. IPARD 2 programı ilimiz için çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Biz yatırımcılarımıza her konuda yardımcı olmaya hazırız. Yeter ki proje hazırlatıp kurumumuza başvuru yapsınlar” dedi.

 

Düzenlenen eğitim soru ve cevapların ardından sona erdi. – Sivas 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.