pendik escort bayan
ak

“Bir Taneden Bir Şey Olmaz Demeyin”

Yaşam 27.04.2016 - 00:15, Güncelleme: 27.04.2016 - 00:15
 

“Bir Taneden Bir Şey Olmaz Demeyin”

Uzmanlar vatandaşları sigara kullanımına karşı uyardı. Sigara içenlerin hepsinin sigaranın zararlarının farkında olduğunu söyleyen uzmanlar, “Günde içilen bir paket sigara insanın cilt dokusunun bir gün boyunca yeterli oksijen almasını engellemektedir. Si

Sağlık yetkilileri, Vatandaşları sigara kullanımına ve zararlarına karşı uyardı. Sigara kullananların sağlıklarını çok büyük tehlikeye attığını belirten uzmanlar “Sigara içmek, çeşitli ağız hastalıklarına, diş çürükleri oluşmasına ve aynı zamanda kötü nefes kokusuna da neden olmaktadır. Evde sigara ve diğer tütün ürünlerini kullanmak diğer aile fertlerinin özellikle küçük çocukların sağlığını da tehlikeye atmaktadır. Sigaranın ana maddesi olan nikotinin derideki kan damarlarında daralmaya yol açıp damarın beslediği dokunun yeterli oksijen almasını engellendiği ve bu durumun ciltteki yaraların iyileşmesinde gecikmeye yol açtığı kanıtlanmıştır. Bunların yanında daha da ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olacağının unutulmaması gerekir” dedi. “Dünyada Her Yıl 4 Milyon İnsan Hayatını Kaybediyor”Sigara kullananların ciddi sağlık sorunları yaşadığının altını çizen uzmanlar: “Sigara ve diğer tütün ürünlerinin çok çeşitli kanser türlerine (akciğer, ağız, yemek borusu, gırtlak, yutak, mide ve pankreas kanserleri gibi), kalp hastalığı, felç, amfızem, kronik bronşit, kansere dönüşebilecek lezyonlara, dişeti hastalıklarına, lökoplaki ve nikotin bağımlılığına, ayrıca hem kadınlarda hem de erkelerde daha farklı ölümcül hastalıklara yol açtığı konusunda kesin bulgular mevcuttur. Akciğer kanserlerinin ise yüzde 90'ı sigaraya bağlıdır. Akciğer kanserinden ölümlerin, erkeklerde yüzde 80'inin kadınlarda yüzde 75'inin nedeni sigaradır. Sigara içmeyen akciğer kanserli hastaların 1/3'ü sigara içen bir kişi ile yaşamaktadır, yani pasif içicidir. Sigara içmeyenlerde görülen akciğer kanserlerinin yüzde 17'sinin nedeni çocukluk çağı veya erişkin dönemdeki pasif içiciliktir. Dünyada her yıl 4 milyon insan sigaradan hayatını kaybetmektedir. Eğer, gerekli önlemler alınmazsa bu sayı, önümüzdeki 20 yılda 10 milyona ulaşacaktır. Her yıl 100.000 insanımızı erken yaşlarda sigaraya kurban vermekteyiz. Sigaranın yol açtığı ölümler; trafik, terör, iş kazaları vb. tüm ölümlerin toplamından beş kat daha fazladır” dedi. “Bir Taneden Bir Şey Olmaz Demeyin”Sigaranın zararlarını bile bile insanların kullanmaya devam ettiği söyleyen uzmanlar son olarak şunların söyledi: “Sigara kullananlar bırakmak için çabalasınlar. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız, sigara içmemekle kazanacakları şeyleri düşünülmelidir. Devamlı bir şeylerle meşgul olunmalıdır. Günde yaklaşık 4 litre su tüketilmelidir. Her sigara içme isteği geldiğinde bir bardak su veya başka bir içecek içerek bu istek giderilmelidir. Kahve ve alkolden de kaçınılmalıdır. Dişler yemekten sonra uzun süre fırçalanmalıdır. Hiç bir zaman bir taneden bir şey çıkmaz diye düşünülmemelidir. Geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir” dedi. 
Uzmanlar vatandaşları sigara kullanımına karşı uyardı. Sigara içenlerin hepsinin sigaranın zararlarının farkında olduğunu söyleyen uzmanlar, “Günde içilen bir paket sigara insanın cilt dokusunun bir gün boyunca yeterli oksijen almasını engellemektedir. Si

Sağlık yetkilileri, Vatandaşları sigara kullanımına ve zararlarına karşı uyardı. Sigara kullananların sağlıklarını çok büyük tehlikeye attığını belirten uzmanlar “Sigara içmek, çeşitli ağız hastalıklarına, diş çürükleri oluşmasına ve aynı zamanda kötü nefes kokusuna da neden olmaktadır. Evde sigara ve diğer tütün ürünlerini kullanmak diğer aile fertlerinin özellikle küçük çocukların sağlığını da tehlikeye atmaktadır. Sigaranın ana maddesi olan nikotinin derideki kan damarlarında daralmaya yol açıp damarın beslediği dokunun yeterli oksijen almasını engellendiği ve bu durumun ciltteki yaraların iyileşmesinde gecikmeye yol açtığı kanıtlanmıştır. Bunların yanında daha da ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olacağının unutulmaması gerekir” dedi.

 

“Dünyada Her Yıl 4 Milyon İnsan Hayatını Kaybediyor”

Sigara kullananların ciddi sağlık sorunları yaşadığının altını çizen uzmanlar: “Sigara ve diğer tütün ürünlerinin çok çeşitli kanser türlerine (akciğer, ağız, yemek borusu, gırtlak, yutak, mide ve pankreas kanserleri gibi), kalp hastalığı, felç, amfızem, kronik bronşit, kansere dönüşebilecek lezyonlara, dişeti hastalıklarına, lökoplaki ve nikotin bağımlılığına, ayrıca hem kadınlarda hem de erkelerde daha farklı ölümcül hastalıklara yol açtığı konusunda kesin bulgular mevcuttur. Akciğer kanserlerinin ise yüzde 90'ı sigaraya bağlıdır. Akciğer kanserinden ölümlerin, erkeklerde yüzde 80'inin kadınlarda yüzde 75'inin nedeni sigaradır. Sigara içmeyen akciğer kanserli hastaların 1/3'ü sigara içen bir kişi ile yaşamaktadır, yani pasif içicidir. Sigara içmeyenlerde görülen akciğer kanserlerinin yüzde 17'sinin nedeni çocukluk çağı veya erişkin dönemdeki pasif içiciliktir. Dünyada her yıl 4 milyon insan sigaradan hayatını kaybetmektedir. Eğer, gerekli önlemler alınmazsa bu sayı, önümüzdeki 20 yılda 10 milyona ulaşacaktır. Her yıl 100.000 insanımızı erken yaşlarda sigaraya kurban vermekteyiz. Sigaranın yol açtığı ölümler; trafik, terör, iş kazaları vb. tüm ölümlerin toplamından beş kat daha fazladır” dedi.

 

“Bir Taneden Bir Şey Olmaz Demeyin”

Sigaranın zararlarını bile bile insanların kullanmaya devam ettiği söyleyen uzmanlar son olarak şunların söyledi: “Sigara kullananlar bırakmak için çabalasınlar. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız, sigara içmemekle kazanacakları şeyleri düşünülmelidir. Devamlı bir şeylerle meşgul olunmalıdır. Günde yaklaşık 4 litre su tüketilmelidir. Her sigara içme isteği geldiğinde bir bardak su veya başka bir içecek içerek bu istek giderilmelidir. Kahve ve alkolden de kaçınılmalıdır. Dişler yemekten sonra uzun süre fırçalanmalıdır. Hiç bir zaman bir taneden bir şey çıkmaz diye düşünülmemelidir. Geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.