pendik escort bayan
ak

Bezmialem Üniversitesi'nin Ortopedi Buluşmasında Canlı Cerrahi Müdahale

Spor 01.10.2016 - 10:33, Güncelleme: 01.10.2016 - 10:33
 

Bezmialem Üniversitesi'nin Ortopedi Buluşmasında Canlı Cerrahi Müdahale

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin "Ortopedi Buluşması"nda canlı cerrahi müdahaleler gerçekleştirilirken, katılımcılarla workshop uygulamaları ve ortopedi alanında teorik bilgiler paylaşıldı

İSTANBUL (AA) - Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin "Ortopedi Buluşması"na yurt içi ve yurt dışından 80 civarında, çoğu uzman ve üstü seviyesinde doktor katıldı. Etkinlik kapsamında canlı cerrahi müdahaleler gerçekleştirilirken, katılımcılarla workshop uygulamaları ve ortopedi alanında teorik bilgiler paylaşıldı.Etkinliğin düzenleme kurulunda yer alan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilimdalı'ndan Prof. Dr. İbrahim Tuncay etkinliğe ilişkin verdiği bilgide, sempozyumla kalça, omuz ve diz üzerine ortopedi güncel cerrahi tedavilerin tartışılmasını amaçladıklarını, daha çok protez ameliyatlarının tartışıldığını söyledi.Canlı cerrahilerde ise bahsedilen ameliyatların tekniklerinin ve yeniliklerinin gösterildiğini aktaran Tuncay, etkinliğin eklem cerrahisinde en güncel konular olan erken dönem diz kireçlenmesindeki cerrahi uygulamalar, kemik düzeltme ameliyatları ve yarım diz protezi hakkında teorik ve maketler üzerinde eğitim odaklı olduğunu anlattı. Bezmialem Ortopedi Kliniği'nin Türkiye'de bu gibi cerrahi müdahalelerin yapıldığı ilk kliniklerden biri olduğunu dile getiren Tuncay, "Cerrahi müdahalelerde Türkiye olarak teknik olarak, bilimsel seviye olarak Avrupa ortalamasının çok üstündeyiz. Yurt dışından da birçok hasta ülkemizi tercih ediyor" dedi.Toplantı kapsamında gerçekleştirilen canlı cerrahi görüntülerini etkinlik sonrasında paylaşabileceklerini bildiren, bilimin paylaştıkça çoğalan bir yöntem olduğunu dile getirdi.-"Oxford'un 12 posterinden 2'si Bezmialem Ortopedi Kliniği'ne ait"Tuncay, düzenlenen etkinlik çerçevesinde Bezmialem Ortopedi Kliniği'nde yapılan çalışmalara da değindi. Klinik olarak Türkiye'de bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve birçok alanda öncülük ettiklerini belirten Tuncay şunları kaydetti:"Türkiye'de ve dünyada genel olarak Total Diz Protezi uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama ile tüm diz olduğu gibi değişmektedir. Fakat 40 yıl önce Oxford Üniversitesi Yarım Diz Protezi diye bir çalışma başlattı. Tüm dünyada bu çalışma son 10 yıla kadar kabul edilmiyordu. Fakat Oxford bu konuda yaptığı çalışmaları geliştirerek bu çalışmanın 2000’li yıllarda kabul görmesini sağladı. 2003 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA'dan onay alınması sonrası 2005'te Türkiye’de 4 merkezde bu teknik kullanılmaya başlandı. Yarım Diz Protezi sertifikası Oxford'un verdiği kursu geçmeden alınamıyor. Bu teknik Total Diz Protezinden biraz daha zor fakat riski daha az. Enfeksiyon riski azalıyor ve hasta dizini daha çok hissediyor. Geçtiğimiz günlerde Oxford'un bu çalışmalara ilişkin 40'ıncı yılını kutladığı eğitimde yayınlanan 12 posterden 2 tanesi Bezmialem Ortopedi Kliniği'ne ait. Türkiye'de bu eğitime katılan başka bir klinik olmadı."Ortopedi Buluşması etkinliği bugün akşama kadar devam edecek.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin "Ortopedi Buluşması"nda canlı cerrahi müdahaleler gerçekleştirilirken, katılımcılarla workshop uygulamaları ve ortopedi alanında teorik bilgiler paylaşıldı

İSTANBUL (AA) - Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin "Ortopedi Buluşması"na yurt içi ve yurt dışından 80 civarında, çoğu uzman ve üstü seviyesinde doktor katıldı. Etkinlik kapsamında canlı cerrahi müdahaleler gerçekleştirilirken, katılımcılarla workshop uygulamaları ve ortopedi alanında teorik bilgiler paylaşıldı.

Etkinliğin düzenleme kurulunda yer alan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilimdalı'ndan Prof. Dr. İbrahim Tuncay etkinliğe ilişkin verdiği bilgide, sempozyumla kalça, omuz ve diz üzerine ortopedi güncel cerrahi tedavilerin tartışılmasını amaçladıklarını, daha çok protez ameliyatlarının tartışıldığını söyledi.

Canlı cerrahilerde ise bahsedilen ameliyatların tekniklerinin ve yeniliklerinin gösterildiğini aktaran Tuncay, etkinliğin eklem cerrahisinde en güncel konular olan erken dönem diz kireçlenmesindeki cerrahi uygulamalar, kemik düzeltme ameliyatları ve yarım diz protezi hakkında teorik ve maketler üzerinde eğitim odaklı olduğunu anlattı.

Bezmialem Ortopedi Kliniği'nin Türkiye'de bu gibi cerrahi müdahalelerin yapıldığı ilk kliniklerden biri olduğunu dile getiren Tuncay, "Cerrahi müdahalelerde Türkiye olarak teknik olarak, bilimsel seviye olarak Avrupa ortalamasının çok üstündeyiz. Yurt dışından da birçok hasta ülkemizi tercih ediyor" dedi.

Toplantı kapsamında gerçekleştirilen canlı cerrahi görüntülerini etkinlik sonrasında paylaşabileceklerini bildiren, bilimin paylaştıkça çoğalan bir yöntem olduğunu dile getirdi.


-"Oxford'un 12 posterinden 2'si Bezmialem Ortopedi Kliniği'ne ait"


Tuncay, düzenlenen etkinlik çerçevesinde Bezmialem Ortopedi Kliniği'nde yapılan çalışmalara da değindi. Klinik olarak Türkiye'de bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve birçok alanda öncülük ettiklerini belirten Tuncay şunları kaydetti:

"Türkiye'de ve dünyada genel olarak Total Diz Protezi uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama ile tüm diz olduğu gibi değişmektedir. Fakat 40 yıl önce Oxford Üniversitesi Yarım Diz Protezi diye bir çalışma başlattı. Tüm dünyada bu çalışma son 10 yıla kadar kabul edilmiyordu. Fakat Oxford bu konuda yaptığı çalışmaları geliştirerek bu çalışmanın 2000’li yıllarda kabul görmesini sağladı.

2003 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA'dan onay alınması sonrası 2005'te Türkiye’de 4 merkezde bu teknik kullanılmaya başlandı. Yarım Diz Protezi sertifikası Oxford'un verdiği kursu geçmeden alınamıyor.

Bu teknik Total Diz Protezinden biraz daha zor fakat riski daha az. Enfeksiyon riski azalıyor ve hasta dizini daha çok hissediyor. Geçtiğimiz günlerde Oxford'un bu çalışmalara ilişkin 40'ıncı yılını kutladığı eğitimde yayınlanan 12 posterden 2 tanesi Bezmialem Ortopedi Kliniği'ne ait. Türkiye'de bu eğitime katılan başka bir klinik olmadı."

Ortopedi Buluşması etkinliği bugün akşama kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.