pendik escort bayan
ak

Beyşehir'de Kadınların Tarhana Telaşı

03.08.2017 - 16:43, Güncelleme: 03.08.2017 - 16:43
 

Beyşehir'de Kadınların Tarhana Telaşı

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kış mevsimine hazırlık yapan kadınların tarhana yapma telaşı dikkati çekiyor.İlçede kış sofralarının...

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kış mevsimine hazırlık yapan kadınların tarhana yapma telaşı dikkati çekiyor.İlçede kış sofralarının vazgeçilmezi tarhana yapımı sürüyor.Tarhana yapımında komşular birbirine yardım ediyor.Kadınlar tarhanaları özellikle güneşli günlerde çitlere, balkonlara, teraslara, yol kenarlarına, kaldırımlara, ev ve okul bahçeleriyle uygun boşluk alanlara seriyor. Kuşların ve sokak hayvanlarının zarar vermemesi için aileler, tarhanaların başında sırasıyla kurutma işlemi tamamlanıncaya kadar nöbet tutuyor.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarhana yapan kadınlar için çok amaçlı spor sahalarını da tahsis ettiklerini ifade ederek, "Burada sportif faaliyetler yapıldığı için boş kaldığı vakitlerde ailelerimiz yaptıkları tarhanalarını ve erişte gibi kışlık yiyeceklerini serip kurutabiliyorlar. Aynı şekilde, şehir merkezinde ikamet edip kurutmak için uygun boşluk alan arayışı içerisinde olan vatandaşlarımız da kent merkezindeki bu tür sosyal donatılarımızdan istifade edebilirler." ifadelerini kullandı.
KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kış mevsimine hazırlık yapan kadınların tarhana yapma telaşı dikkati çekiyor.İlçede kış sofralarının...

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kış mevsimine hazırlık yapan kadınların tarhana yapma telaşı dikkati çekiyor.

İlçede kış sofralarının vazgeçilmezi tarhana yapımı sürüyor.

Tarhana yapımında komşular birbirine yardım ediyor.

Kadınlar tarhanaları özellikle güneşli günlerde çitlere, balkonlara, teraslara, yol kenarlarına, kaldırımlara, ev ve okul bahçeleriyle uygun boşluk alanlara seriyor.

Kuşların ve sokak hayvanlarının zarar vermemesi için aileler, tarhanaların başında sırasıyla kurutma işlemi tamamlanıncaya kadar nöbet tutuyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarhana yapan kadınlar için çok amaçlı spor sahalarını da tahsis ettiklerini ifade ederek, "Burada sportif faaliyetler yapıldığı için boş kaldığı vakitlerde ailelerimiz yaptıkları tarhanalarını ve erişte gibi kışlık yiyeceklerini serip kurutabiliyorlar. Aynı şekilde, şehir merkezinde ikamet edip kurutmak için uygun boşluk alan arayışı içerisinde olan vatandaşlarımız da kent merkezindeki bu tür sosyal donatılarımızdan istifade edebilirler." ifadelerini kullandı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.