pendik escort bayan
ak

Beypazarı'nda Ramazan Geleneği

Siyaset 20.05.2019 - 14:53, Güncelleme: 20.05.2019 - 14:53
 

Beypazarı'nda Ramazan Geleneği

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayına özel gelenek özenle yaşatılıyor. Dereli ile...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayına özel gelenek özenle yaşatılıyor. Dereli ile Çantırlı mahallesinde yaşayan vatandaşlar Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirirken, iftar yemeğini mahalle meydanında kurulan sofrada hep birlikte yiyor.Geleneğe göre bir ay boyunca sırayla her akşam bir mahalleli iftar yemeğini üstleniyor. Geleneğin yaşatıldığı Dereli Mahallesinde 30 yıl muhtarlık yapan mahalle sakinlerinden Hasan Demirel, yaz aylarına denk gelen Ramazan orucu için her gün bir vatandaşın mahalle meydanında iftar yemeği verdiğini söyledi. Bu geleneğin asırlardır sürdüğünü anlatan Demirel, dayanışmayı sağlayan bu güzel ananeyi gelecek kuşaklara da aktardıklarını ifade etti. Çantırlı Mahallesi Muhtarı Fikret Yılmaz da Çantırlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'yle koordineli olarak mahalle meydanında, iftar yemeği ikram ettiklerini söyledi.Köy meydanında iftar yemeği için bir araya geldiklerini aktaran Yılmaz, "Mahalle ya da, köy halkı olarak bu geleneği yaşatıyoruz. Yaşatmakta da kararlıyız. Bu akşam derneğimizin yemek programı sırası vardı o verdi. Yarın akşam bir başka mahalle sakini verecek ve bu Ramazan ayına mahsus olmak üzere devam edecektir. Kış aylarında da köy konağında, sobalarımızı yakarak iftar yemeği veriyoruz. Bizler, ananevi gelenek ve göreneklerimiz bağlı bir milletiz. Dayanışmayı, paylaşması, aç olanı gözetlemeyi, ekmeğini bölüşmeyi bilen insanlarız." dedi.
ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayına özel gelenek özenle yaşatılıyor. Dereli ile...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayına özel gelenek özenle yaşatılıyor.

Dereli ile Çantırlı mahallesinde yaşayan vatandaşlar Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirirken, iftar yemeğini mahalle meydanında kurulan sofrada hep birlikte yiyor.

Geleneğe göre bir ay boyunca sırayla her akşam bir mahalleli iftar yemeğini üstleniyor.

Geleneğin yaşatıldığı Dereli Mahallesinde 30 yıl muhtarlık yapan mahalle sakinlerinden Hasan Demirel, yaz aylarına denk gelen Ramazan orucu için her gün bir vatandaşın mahalle meydanında iftar yemeği verdiğini söyledi.

Bu geleneğin asırlardır sürdüğünü anlatan Demirel, dayanışmayı sağlayan bu güzel ananeyi gelecek kuşaklara da aktardıklarını ifade etti.

Çantırlı Mahallesi Muhtarı Fikret Yılmaz da Çantırlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'yle koordineli olarak mahalle meydanında, iftar yemeği ikram ettiklerini söyledi.

Köy meydanında iftar yemeği için bir araya geldiklerini aktaran Yılmaz, "Mahalle ya da, köy halkı olarak bu geleneği yaşatıyoruz. Yaşatmakta da kararlıyız. Bu akşam derneğimizin yemek programı sırası vardı o verdi. Yarın akşam bir başka mahalle sakini verecek ve bu Ramazan ayına mahsus olmak üzere devam edecektir. Kış aylarında da köy konağında, sobalarımızı yakarak iftar yemeği veriyoruz. Bizler, ananevi gelenek ve göreneklerimiz bağlı bir milletiz. Dayanışmayı, paylaşması, aç olanı gözetlemeyi, ekmeğini bölüşmeyi bilen insanlarız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.