pendik escort bayan
ak

Beypazarı'nda "Dağşeyhler Mevlidi Şerifi Ve Pilav Günü" Etkinliği

Siyaset 23.06.2019 - 16:08, Güncelleme: 23.06.2019 - 16:08
 

Beypazarı'nda "Dağşeyhler Mevlidi Şerifi Ve Pilav Günü" Etkinliği

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde geleneksel "Dağşeyhler Mevlidi Şerifi ve Pilav Günü" etkinliği düzenlendi.Dağşeyhler mahallesi çayırlık...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde geleneksel "Dağşeyhler Mevlidi Şerifi ve Pilav Günü" etkinliği düzenlendi.Dağşeyhler mahallesi çayırlık mevkisindeki etkinlikte mevlidi şerif okundu, kurbanlar kesildi. Öğle namazından sonra yapılan duaların ardından kesilen kurbanlıkların eti pişirilen pilavla katılanlara dağıtıldı. Dağşeyhler Mahallesi Muhtarı Mehmet Koçak, yaptığı açıklamada, atalarından kalma bir geleneği sürdürdüklerini belirterek "Burada bir kaynaşma sağlıyoruz. Köylülerimizin birbirlerini tanımalarını sağlıyoruz. Pilav gününde yüzlerce insanımız, köylümüz bir araya gelerek, çayır kırında mevlit okunarak ardından pilav ikramında bulunuyoruz." dedi.Etkinliğe katılan vatandaşlar da bu güzel geleneği yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Mahalledeki türbe ziyaretinin ardından vatandaşlar kent dışından gelen tanıdık ve akrabalarıyla eski ilkokulun bahçesinde sohbet edip hasret giderdi.
ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde geleneksel "Dağşeyhler Mevlidi Şerifi ve Pilav Günü" etkinliği düzenlendi.Dağşeyhler mahallesi çayırlık...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde geleneksel "Dağşeyhler Mevlidi Şerifi ve Pilav Günü" etkinliği düzenlendi.

Dağşeyhler mahallesi çayırlık mevkisindeki etkinlikte mevlidi şerif okundu, kurbanlar kesildi.

Öğle namazından sonra yapılan duaların ardından kesilen kurbanlıkların eti pişirilen pilavla katılanlara dağıtıldı.

Dağşeyhler Mahallesi Muhtarı Mehmet Koçak, yaptığı açıklamada, atalarından kalma bir geleneği sürdürdüklerini belirterek "Burada bir kaynaşma sağlıyoruz. Köylülerimizin birbirlerini tanımalarını sağlıyoruz. Pilav gününde yüzlerce insanımız, köylümüz bir araya gelerek, çayır kırında mevlit okunarak ardından pilav ikramında bulunuyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar da bu güzel geleneği yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Mahalledeki türbe ziyaretinin ardından vatandaşlar kent dışından gelen tanıdık ve akrabalarıyla eski ilkokulun bahçesinde sohbet edip hasret giderdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.