pendik escort bayan
ak

Beypazarı'nda Bayramlık Baklavalar Hazır

19.08.2018 - 19:03, Güncelleme: 19.08.2018 - 19:03
 

Beypazarı'nda Bayramlık Baklavalar Hazır

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla ilçeye özgü 79 katlı baklavalar hazırlandı. Kurban Bayramı hazırlıklarında önemli...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla ilçeye özgü 79 katlı baklavalar hazırlandı. Kurban Bayramı hazırlıklarında önemli bir yer tutan 79 katlı baklava, fırınlarda pişirildi. Zafer Mahallesi sakinlerinden 82 yaşındaki Müyesser Tanrıseven, Beypazarı denilince akla 79 katlı baklavanın geldiğini belirti. Kurban Bayramı'nda misafirler için baklava ve sarı burma açtığını dile getiren Tanrıseven, şunları söyledi: "Bayramlarda el öpmeye gelenlere tatlı olarak Baklava ikram ederiz. Bu asırlardır Beypazarı’nda bir gelenektir. Olmazsa olmazlardan. Özenerek, açarız, cevizini de döşememizin ardından, yağı da ilave edilerek fırında pişirilir. Ardından eve geldiğinde tatlı şerbeti ilave edilerek, misafirlere sunulmak üzere hazır hale getiririz."
ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla ilçeye özgü 79 katlı baklavalar hazırlandı. Kurban Bayramı hazırlıklarında önemli...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla ilçeye özgü 79 katlı baklavalar hazırlandı.

Kurban Bayramı hazırlıklarında önemli bir yer tutan 79 katlı baklava, fırınlarda pişirildi.

Zafer Mahallesi sakinlerinden 82 yaşındaki Müyesser Tanrıseven, Beypazarı denilince akla 79 katlı baklavanın geldiğini belirti.

Kurban Bayramı'nda misafirler için baklava ve sarı burma açtığını dile getiren Tanrıseven, şunları söyledi:

"Bayramlarda el öpmeye gelenlere tatlı olarak Baklava ikram ederiz. Bu asırlardır Beypazarı’nda bir gelenektir. Olmazsa olmazlardan. Özenerek, açarız, cevizini de döşememizin ardından, yağı da ilave edilerek fırında pişirilir. Ardından eve geldiğinde tatlı şerbeti ilave edilerek, misafirlere sunulmak üzere hazır hale getiririz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.