pendik escort bayan
ak

Beypazarı'da "Sağlık Okuryazarlığı" Toplantısı

19.10.2017 - 18:28, Güncelleme: 19.10.2017 - 18:28
 

Beypazarı'da "Sağlık Okuryazarlığı" Toplantısı

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinin Uruş Mahallesi'nde, kadınlara yönelik "Sağlık Okuryazarlığı" konulu bilgilendirilme toplantısı gerçekleştirildi.Uruşlular...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinin Uruş Mahallesi'nde, kadınlara yönelik "Sağlık Okuryazarlığı" konulu bilgilendirilme toplantısı gerçekleştirildi.Uruşlular Derneği ile Kadın Hareketi Derneğince düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Hareketi Derneği Başkanı Sultan Gündüz, sağlık okuryazarlığıyla hem kadının kendi yaşamı hem de sorumlu olduğu çocuğu, kardeşi, annesi, babası gibi tüm kesimlerin yaşamında başarılı bir ilerleme kaydedileceğini söyledi.Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan ise, günümüzde sağlık okuryazarlığı diye bir kavram olduğunu belirterek, "Günümüzde yeni bir kavram gibi görünmekte ve sağlık için çok önemli bir kavram. Bu ne demek? Bir kere toplumun sağlık konusunda bilgileri olması, anlatılması, açıklaması ve sağlık personelinin söylediği bilgileri ve tedavileri tam olarak uygulayabilmesi demek." dedi.Daha sağlıklı ve uzun ömürlü yaşamak için sağlık okuryazarlığının yüksek olması gerektiğini dile getiren Özkan, şöyle konuştu:"Bütün dünya artık bunu kabul etmiş durumda. Şu an Türkiye'de yapılmış bir çalışma var. Sağlık okuryazarlığı saptandı ve yüzde 65'imiz sağlık okuryazarlığı düzeyinde değil. O zaman bunu artırmalıyız, bu anlamda herkese çok görev düşüyor. Başta sağlık personeli olmak üzere hepimiz el ele verirsek ve sağlık konusunda donanımlı olup yapmamız gerekeni yaparsak, daha sağlıklı ve üretken bireyler olacağız."Uruşlular Derneği Başkanı Şenol Şentürk de, kadınları bilgilendirme yönünde bu tür toplantıları sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.Toplantıya, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Aycan ile kadınlar katıldı.
ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinin Uruş Mahallesi'nde, kadınlara yönelik "Sağlık Okuryazarlığı" konulu bilgilendirilme toplantısı gerçekleştirildi.Uruşlular...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinin Uruş Mahallesi'nde, kadınlara yönelik "Sağlık Okuryazarlığı" konulu bilgilendirilme toplantısı gerçekleştirildi.

Uruşlular Derneği ile Kadın Hareketi Derneğince düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Hareketi Derneği Başkanı Sultan Gündüz, sağlık okuryazarlığıyla hem kadının kendi yaşamı hem de sorumlu olduğu çocuğu, kardeşi, annesi, babası gibi tüm kesimlerin yaşamında başarılı bir ilerleme kaydedileceğini söyledi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan ise, günümüzde sağlık okuryazarlığı diye bir kavram olduğunu belirterek, "Günümüzde yeni bir kavram gibi görünmekte ve sağlık için çok önemli bir kavram. Bu ne demek? Bir kere toplumun sağlık konusunda bilgileri olması, anlatılması, açıklaması ve sağlık personelinin söylediği bilgileri ve tedavileri tam olarak uygulayabilmesi demek." dedi.

Daha sağlıklı ve uzun ömürlü yaşamak için sağlık okuryazarlığının yüksek olması gerektiğini dile getiren Özkan, şöyle konuştu:

"Bütün dünya artık bunu kabul etmiş durumda. Şu an Türkiye'de yapılmış bir çalışma var. Sağlık okuryazarlığı saptandı ve yüzde 65'imiz sağlık okuryazarlığı düzeyinde değil. O zaman bunu artırmalıyız, bu anlamda herkese çok görev düşüyor. Başta sağlık personeli olmak üzere hepimiz el ele verirsek ve sağlık konusunda donanımlı olup yapmamız gerekeni yaparsak, daha sağlıklı ve üretken bireyler olacağız."

Uruşlular Derneği Başkanı Şenol Şentürk de, kadınları bilgilendirme yönünde bu tür toplantıları sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.

Toplantıya, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Aycan ile kadınlar katıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.