pendik escort bayan
ak

Belediyenin Kamyonundan 100 kg Bomba Çıktı

22.08.2015 - 17:04, Güncelleme: 22.08.2015 - 17:04
 

Belediyenin Kamyonundan 100 kg Bomba Çıktı

Van Emniyeti, Van Belediyesi’ne ait bir kamyonda patlayıcı yapımında kullanılan 100 kg amonyum nitrat ve 26 fitil ele geçirdi.

Son günlerdeki eylemlerinde kullanılan el yapımı uzaktan kumandalı bombaları infilak ettirerek eylem yapan PKK’nın bomba yapımında kullandığı maddelerin benzeri bir belediye aracında ele geçirildi. Operasyonda iki kişi de gözaltına alındı. Van’da 9-18 Ağustos tarihleri arasında polisin yaptığı çalışmalar Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama ile duyuruldu.  Yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tarihlerde Van’da Hacıbekir Mahallesi’nde iş makinalarının yola hendek kazdığının görülmesi üzerine olaya müdahale edildiği, bu sırada polise atmaya çalıştığı el yapımı patlayıcı elinde patlaması sonucu yaralanan O.Y. isimli örgüt mensubu ile bağlantılı olduğu tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada 14 Ağustos’ta da Çatak ilçesinde PKK’ya patlayıcı yapımında kullanılacak malzeme aktarıldığı yönünde bilgiler üzerine operasyon yapıldığı kaydedildi.  Açıklamada, “Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir kamyon içinde iki şahıs yakalanmış ve araç içinde yapılan aramada, 100 kilogram amonyum nitrat, 26 adet patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen fitil ve 20 adet büyük pil” ele geçirdildiği belirtildi. Açıklamada, 18 Ağustos’ta da üç kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerle birlikte de iki adet tabanca ele geçirildiği, 18 Ağustos’ta Ak Parti İl Başkanlığı binası önündeki Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait konteyner noktasının bahçesinde görülen üç şüpheli şahsın ikaz edilmeleri sonrucu kaçarak uzaklaştıkları, şüphelilerin görüldüğü yerde yapılan aramada çanta içinde bir adet anti tank mayını ele geçirildiği kayedildi.
Van Emniyeti, Van Belediyesi’ne ait bir kamyonda patlayıcı yapımında kullanılan 100 kg amonyum nitrat ve 26 fitil ele geçirdi.

Son günlerdeki eylemlerinde kullanılan el yapımı uzaktan kumandalı bombaları infilak ettirerek eylem yapan PKK’nın bomba yapımında kullandığı maddelerin benzeri bir belediye aracında ele geçirildi. Operasyonda iki kişi de gözaltına alındı.

 

Van’da 9-18 Ağustos tarihleri arasında polisin yaptığı çalışmalar Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama ile duyuruldu.

 

Yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tarihlerde Van’da Hacıbekir Mahallesi’nde iş makinalarının yola hendek kazdığının görülmesi üzerine olaya müdahale edildiği, bu sırada polise atmaya çalıştığı el yapımı patlayıcı elinde patlaması sonucu yaralanan O.Y. isimli örgüt mensubu ile bağlantılı olduğu tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada 14 Ağustos’ta da Çatak ilçesinde PKK’ya patlayıcı yapımında kullanılacak malzeme aktarıldığı yönünde bilgiler üzerine operasyon yapıldığı kaydedildi.

 

Açıklamada, “Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir kamyon içinde iki şahıs yakalanmış ve araç içinde yapılan aramada, 100 kilogram amonyum nitrat, 26 adet patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen fitil ve 20 adet büyük pil” ele geçirdildiği belirtildi.

 

Açıklamada, 18 Ağustos’ta da üç kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerle birlikte de iki adet tabanca ele geçirildiği, 18 Ağustos’ta Ak Parti İl Başkanlığı binası önündeki Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait konteyner noktasının bahçesinde görülen üç şüpheli şahsın ikaz edilmeleri sonrucu kaçarak uzaklaştıkları, şüphelilerin görüldüğü yerde yapılan aramada çanta içinde bir adet anti tank mayını ele geçirildiği kayedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.