pendik escort bayan
ak

Bedaş Arızaların Yüzde 20'sini Önceden Tespit Etti

08.10.2016 - 11:53, Güncelleme: 08.10.2016 - 11:53
 

Bedaş Arızaların Yüzde 20'sini Önceden Tespit Etti

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), yedi ayda 300 kilometrelik yer altı kablosunu "Öncü Bakım Cihazı" ile tarayarak olası arızaların...

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), yedi ayda 300 kilometrelik yer altı kablosunu "Öncü Bakım Cihazı" ile tarayarak olası arızaların yüzde 20'sini önceden tespit etti. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüzde 77'yle Türkiye'nin en yüksek yer altı hattına sahip dağıtım şirketi olan BEDAŞ'ın 35 bin 300 kilometrelik yeraltı hattı, 7 aydır Avusturya'dan ithal edilen "Öncü Bakım Cihazı" ile taranıyor.BEDAŞ'tan ikisi mühendis, biri teknisyen üç kişi, her gün İstanbul'un Avrupa Yakasını turlayarak arıza oluşabilecek noktaları "önden" tespit ediyor. Bu kapsamda şirket, yeraltı ve yer üstü hatların yüzde 76'sının taramasını tamamladı.Yer altı kablolarının yaklaşık 300 kilometrelik kısmında ölçümler "Öncü Bakım Cihazı" ile gerçekleştirildi. Yapılan ölçümlerin yüzde 20'sinde ise arıza tespit edildi. Önleyici bakım çalışmaları kapsamında 13 bin 319 trafo merkezinde de termal kamera ve kısmi deşarj cihazlarıyla rutin taramalar yapılıyor. Tarama işlemlerine paralel olarak dağıtım şebekesinin yüzde 65'inde de bakım çalışmaları tamamlandı. Yapılan bakım çalışmalarıyla 2016 başından itibaren trafo arızalarında yüzde 75 iyileşme sağlandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, olası arızaları önlemek adına ekiplerin aralıksız görev yaptığını belirterek şunları kaydetti:"Bakım ve onarım çalışmalarımızın yanı sıra tüketicilerimize kesintisiz dağıtım hizmeti vermek için planlı bakım çalışmalarımız ve yatırımlarımız da sürüyor. Yatırım çalışmaları ile ekonomik ömrünü tamamlamış ve kapasite artışı gerektiren tesislerde iyileştirme çalışmaları yaptık. İyileştirme çalışmalarının yanı sıra arızaların en hızlı şekilde tespit edilebilmesi için en son teknolojilere de (SCADA, ERP, OMS, DMS) yatırımlarımızı yapıyoruz. 2011-2015 yıllarında 625,5 milyon lira yatırım yapan BEDAŞ, önümüzdeki beş yılda da 1,5 milyar lira yatırım yapacak."
İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), yedi ayda 300 kilometrelik yer altı kablosunu "Öncü Bakım Cihazı" ile tarayarak olası arızaların...

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), yedi ayda 300 kilometrelik yer altı kablosunu "Öncü Bakım Cihazı" ile tarayarak olası arızaların yüzde 20'sini önceden tespit etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüzde 77'yle Türkiye'nin en yüksek yer altı hattına sahip dağıtım şirketi olan BEDAŞ'ın 35 bin 300 kilometrelik yeraltı hattı, 7 aydır Avusturya'dan ithal edilen "Öncü Bakım Cihazı" ile taranıyor.

BEDAŞ'tan ikisi mühendis, biri teknisyen üç kişi, her gün İstanbul'un Avrupa Yakasını turlayarak arıza oluşabilecek noktaları "önden" tespit ediyor. Bu kapsamda şirket, yeraltı ve yer üstü hatların yüzde 76'sının taramasını tamamladı.

Yer altı kablolarının yaklaşık 300 kilometrelik kısmında ölçümler "Öncü Bakım Cihazı" ile gerçekleştirildi. Yapılan ölçümlerin yüzde 20'sinde ise arıza tespit edildi.

Önleyici bakım çalışmaları kapsamında 13 bin 319 trafo merkezinde de termal kamera ve kısmi deşarj cihazlarıyla rutin taramalar yapılıyor. Tarama işlemlerine paralel olarak dağıtım şebekesinin yüzde 65'inde de bakım çalışmaları tamamlandı. Yapılan bakım çalışmalarıyla 2016 başından itibaren trafo arızalarında yüzde 75 iyileşme sağlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, olası arızaları önlemek adına ekiplerin aralıksız görev yaptığını belirterek şunları kaydetti:

"Bakım ve onarım çalışmalarımızın yanı sıra tüketicilerimize kesintisiz dağıtım hizmeti vermek için planlı bakım çalışmalarımız ve yatırımlarımız da sürüyor. Yatırım çalışmaları ile ekonomik ömrünü tamamlamış ve kapasite artışı gerektiren tesislerde iyileştirme çalışmaları yaptık. İyileştirme çalışmalarının yanı sıra arızaların en hızlı şekilde tespit edilebilmesi için en son teknolojilere de (SCADA, ERP, OMS, DMS) yatırımlarımızı yapıyoruz. 2011-2015 yıllarında 625,5 milyon lira yatırım yapan BEDAŞ, önümüzdeki beş yılda da 1,5 milyar lira yatırım yapacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.