pendik escort bayan
ak

Bbp Genel Sekreteri Tunç:

07.09.2017 - 12:58, Güncelleme: 07.09.2017 - 12:58
 

Bbp Genel Sekreteri Tunç:

"Suriye’de bin kilometreye yakın sınırımızın tamamı neredeyse PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin eline teslim edilmiş durumda. Dünyanın gözüne baka baka dünyayı yönettiğini iddia eden, dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan ABD, bırakın maddi yardımla

NİĞDE (AA) - BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, "Suriye’de bin kilometreye yakın sınırımızın tamamı neredeyse PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin eline teslim edilmiş durumda. Dünyanın gözüne baka baka dünyayı yönettiğini iddia eden, dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan ABD, bırakın maddi yardımları, manevi yardımlar, en ağır silahları dünyanın gözü önünde veriyor teslim ediyor, Türkiye bunu önlemelidir." dedi.BBP MKYK üyeleri ve partililer ile Niğde’ye gelen Tunç, özel bir işletmede gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gündeminin çok sık değiştiğini söyledi. 25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Tunç,1926 Ankara Anlaşmasını hatırlatarak, "Anlaşmaya göre Türkiye'nin şu anda uluslararası mahkemelerde ve ülkeler arası görüşmelerde ortaya koyacağı elinde sözleşme vardır. Türkiye'nin Türkmeneli üzerinde hakları vardır, hukuku vardır. Hiç kimse bu antlaşmayı çiğneyip orada bir oldu bittiye bizi mecbur bırakamaz. Türkiye buna asla müsaade etmez." diye konuştu. Suriye’de YPG ve PYD’nin silahlanmasına da değinen Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’de bin kilometreye yakın sınırımızın tamamı neredeyse PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin eline teslim edilmiş durumda. Dünyanın gözüne baka baka dünyayı yönettiğini iddia eden, dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan ABD, bırakın maddi yardımları, manevi yardımları, en ağır silahları dünyanın gözü önünde veriyor teslim ediyor, Türkiye bunu önlemelidir. Her türlü teknolojiye sahip gücümüz şu an var." Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin kapısında 50 yıldır bekletildiğine dikkati çeken Tunç, "Hiç kimse Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkmasın, hiç kimse Türkiye'yi yönlendirmeye kalkmasın. Türkiye, onlardan ne demokrasi dersi alacak ne terbiye alacak bir ülkedir. Onlara bunların hepsini öğretmiş olan Türkiye'dir." dedi. Silahlı insansız hava araçlarının (SİHA)kullanımı ile ilgili bir milletvekilinin rahatsız olduğunu vurgulayan Üzeyir Tunç, şunları kaydetti: "Aklınızı başınıza alın, PKK ağzıyla konuşmayın. Bu millet sizi TBMM'ye seçmiş ve göndermiş, oraya layık bir milletvekili olarak görmüş. Sizin geçmişte bu konulara benzer katkılar yaptığınızı da biliyoruz. Siz o SİHA'ların tespit ettiği ve ateş ettiği teröristlerin benim askerimi, polisimi, vatandaşımı şehit eden teröristleri kınayan bu güne kadar hiç açıklamanızı duymadık. Buradan Türkiye'yi yönetenleri, TBMM Başkanı ve tüm savcıları da göreve davet ediyorum."
"Suriye’de bin kilometreye yakın sınırımızın tamamı neredeyse PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin eline teslim edilmiş durumda. Dünyanın gözüne baka baka dünyayı yönettiğini iddia eden, dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan ABD, bırakın maddi yardımla

NİĞDE (AA) - BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, "Suriye’de bin kilometreye yakın sınırımızın tamamı neredeyse PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin eline teslim edilmiş durumda. Dünyanın gözüne baka baka dünyayı yönettiğini iddia eden, dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan ABD, bırakın maddi yardımları, manevi yardımlar, en ağır silahları dünyanın gözü önünde veriyor teslim ediyor, Türkiye bunu önlemelidir." dedi.

BBP MKYK üyeleri ve partililer ile Niğde’ye gelen Tunç, özel bir işletmede gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gündeminin çok sık değiştiğini söyledi.

25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Tunç,1926 Ankara Anlaşmasını hatırlatarak, "Anlaşmaya göre Türkiye'nin şu anda uluslararası mahkemelerde ve ülkeler arası görüşmelerde ortaya koyacağı elinde sözleşme vardır. Türkiye'nin Türkmeneli üzerinde hakları vardır, hukuku vardır. Hiç kimse bu antlaşmayı çiğneyip orada bir oldu bittiye bizi mecbur bırakamaz. Türkiye buna asla müsaade etmez." diye konuştu.

Suriye’de YPG ve PYD’nin silahlanmasına da değinen Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’de bin kilometreye yakın sınırımızın tamamı neredeyse PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin eline teslim edilmiş durumda. Dünyanın gözüne baka baka dünyayı yönettiğini iddia eden, dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışan ABD, bırakın maddi yardımları, manevi yardımları, en ağır silahları dünyanın gözü önünde veriyor teslim ediyor, Türkiye bunu önlemelidir. Her türlü teknolojiye sahip gücümüz şu an var."

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin kapısında 50 yıldır bekletildiğine dikkati çeken Tunç, "Hiç kimse Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkmasın, hiç kimse Türkiye'yi yönlendirmeye kalkmasın. Türkiye, onlardan ne demokrasi dersi alacak ne terbiye alacak bir ülkedir. Onlara bunların hepsini öğretmiş olan Türkiye'dir." dedi.

Silahlı insansız hava araçlarının (SİHA)kullanımı ile ilgili bir milletvekilinin rahatsız olduğunu vurgulayan Üzeyir Tunç, şunları kaydetti:

"Aklınızı başınıza alın, PKK ağzıyla konuşmayın. Bu millet sizi TBMM'ye seçmiş ve göndermiş, oraya layık bir milletvekili olarak görmüş. Sizin geçmişte bu konulara benzer katkılar yaptığınızı da biliyoruz. Siz o SİHA'ların tespit ettiği ve ateş ettiği teröristlerin benim askerimi, polisimi, vatandaşımı şehit eden teröristleri kınayan bu güne kadar hiç açıklamanızı duymadık. Buradan Türkiye'yi yönetenleri, TBMM Başkanı ve tüm savcıları da göreve davet ediyorum."



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.