pendik escort bayan
ak

Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük Tahsil Edilecek

Spor 14.12.2017 - 10:38, Güncelleme: 14.12.2017 - 10:38
 

Bazı Ürünlerin İthalatında Ek Mali Yükümlülük Tahsil Edilecek

Endonezya, Hindistan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladeş, Kamboçya ve Pakistan menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük tahsil edilecek

ANKARA (AA) - Endonezya, Hindistan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladeş, Kamboçya ve Pakistan menşeli bazı ürünlerin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri üzerinden ithalatı sonucu Türkiye aleyhine ortaya çıkan tarife farklılığının giderilmesi amacıyla ek mali yükümlülük tahsil edilecek.Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, Endonezya, Hindistan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladeş, Kamboçya ve Pakistan menşeli plastikten eşya, kürk, pamuk, deri eşya, halı, cam eşya, oyuncak, ayakkabı gibi bazı eşyaların AB ülkeleri üzerinden ithalatı sonucu Türkiye aleyhine ortaya çıkan tarife farklılığının giderilmesi amacıyla telafi edici vergi olarak ek mali yükümlülük tahsil edilmesi kararlaştırıldı.Bu çerçevede, Endonezya, Hindistan, Sri Lanka ve Vietnam için "Diğer Ülkeler" gümrük vergisi ile "Gelişme Yolundaki Ülkeler" gümrük vergisi arasındaki fark kadar ek mali yükümlülük tahsil edilecek.Bu yükümlülük, Bangladeş ve Kamboçya için "Diğer Ülkeler" gümrük vergisi ile "En Az Gelişmiş Ülkeler" gümrük vergisi arasındaki fark kadar olacak.Pakistan için de "Diğer Ülkeler" gümrük vergisi ile "Özel Teşvik Düzenlemelerinden Yararlanacak Ülkeler" gümrük vergisi arasındaki fark kadar ek mali yükümlülük tahsilatı yapılacak.
Endonezya, Hindistan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladeş, Kamboçya ve Pakistan menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük tahsil edilecek

ANKARA (AA) - Endonezya, Hindistan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladeş, Kamboçya ve Pakistan menşeli bazı ürünlerin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri üzerinden ithalatı sonucu Türkiye aleyhine ortaya çıkan tarife farklılığının giderilmesi amacıyla ek mali yükümlülük tahsil edilecek.

Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Endonezya, Hindistan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladeş, Kamboçya ve Pakistan menşeli plastikten eşya, kürk, pamuk, deri eşya, halı, cam eşya, oyuncak, ayakkabı gibi bazı eşyaların AB ülkeleri üzerinden ithalatı sonucu Türkiye aleyhine ortaya çıkan tarife farklılığının giderilmesi amacıyla telafi edici vergi olarak ek mali yükümlülük tahsil edilmesi kararlaştırıldı.

Bu çerçevede, Endonezya, Hindistan, Sri Lanka ve Vietnam için "Diğer Ülkeler" gümrük vergisi ile "Gelişme Yolundaki Ülkeler" gümrük vergisi arasındaki fark kadar ek mali yükümlülük tahsil edilecek.

Bu yükümlülük, Bangladeş ve Kamboçya için "Diğer Ülkeler" gümrük vergisi ile "En Az Gelişmiş Ülkeler" gümrük vergisi arasındaki fark kadar olacak.

Pakistan için de "Diğer Ülkeler" gümrük vergisi ile "Özel Teşvik Düzenlemelerinden Yararlanacak Ülkeler" gümrük vergisi arasındaki fark kadar ek mali yükümlülük tahsilatı yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.