pendik escort bayan
ak

Başkentte Niğde Günleri Başladı

20.09.2018 - 16:33, Güncelleme: 20.09.2018 - 16:33
 

Başkentte Niğde Günleri Başladı

Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve dört gün sürecek Niğde Günleri etkinliği, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılış programıyla ziyaretçileri ağırlamaya başladı

ANKARA (AA) - Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve dört gün sürecek Niğde Günleri etkinliği, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) açılış programıyla ziyaretçileri ağırlamaya başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan AKM'deki açılış programına, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.Programda konuşan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde için kullanılan "Medeniyetlerin yaşatıldığı şehir" sloganına vurgu yaparak, Niğde'de geleneksel spor dallarının da yaşatıldığını söyledi.Özkan, başkentte Niğde günlerinin yapılmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl için bir komite oluşturduk ve sadece burada değil, her yıl Niğde'de gelenekselleştireceğimiz 3 günlük Niğde kültür ve sanat festivalleri düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.Programda ev sahipliği yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise Niğde'ye gelmeyenler için yapılan etkinliğin önemli bir fırsat olduğunu ve başkentte bir Niğde rüzgarı estirmek istediklerini söyledi.Şimşek konuşmasında, son günlerde üzerinde çalıştıkları "Marka Kent Niğde" projesine de değinerek, "Söz konusu proje ile Niğde'yi markalaştırarak her yönüyle tanıtmayı, orta vadede ise şehrimizi bir kültür ve turizm kenti haline getirmeyi hedefliyoruz." dedi.Yöresel ezgilerin de dinletildiği açılış programında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinin sergiledi halk oyunları gösterisi davetlilerden büyük beğeni topladı.Program sonrası stantları gezen davetliler, Niğde'ye özgü yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu. Etkinlik, 23 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.
Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve dört gün sürecek Niğde Günleri etkinliği, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılış programıyla ziyaretçileri ağırlamaya başladı

ANKARA (AA) - Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve dört gün sürecek Niğde Günleri etkinliği, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) açılış programıyla ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan AKM'deki açılış programına, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Programda konuşan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde için kullanılan "Medeniyetlerin yaşatıldığı şehir" sloganına vurgu yaparak, Niğde'de geleneksel spor dallarının da yaşatıldığını söyledi.

Özkan, başkentte Niğde günlerinin yapılmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl için bir komite oluşturduk ve sadece burada değil, her yıl Niğde'de gelenekselleştireceğimiz 3 günlük Niğde kültür ve sanat festivalleri düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Programda ev sahipliği yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise Niğde'ye gelmeyenler için yapılan etkinliğin önemli bir fırsat olduğunu ve başkentte bir Niğde rüzgarı estirmek istediklerini söyledi.

Şimşek konuşmasında, son günlerde üzerinde çalıştıkları "Marka Kent Niğde" projesine de değinerek, "Söz konusu proje ile Niğde'yi markalaştırarak her yönüyle tanıtmayı, orta vadede ise şehrimizi bir kültür ve turizm kenti haline getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yöresel ezgilerin de dinletildiği açılış programında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinin sergiledi halk oyunları gösterisi davetlilerden büyük beğeni topladı.

Program sonrası stantları gezen davetliler, Niğde'ye özgü yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu.

Etkinlik, 23 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.