pendik escort bayan
ak

Başkentte "Kabe-i Şerif Ve Mescid-i Nebevi" Sergisi

08.06.2017 - 12:38, Güncelleme: 08.06.2017 - 12:38
 

Başkentte "Kabe-i Şerif Ve Mescid-i Nebevi" Sergisi

Ankara Büyükşehir Belediyesince Altınpark'ta düzenlenen sergide Osmanlı dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere örtüleri ve tezhip sanatı eserleri büyük ilgi görüyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınpark'ta düzenlenen "Kabe-i Şerif ve Mescid-i Nebevi Sergisi" yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 bin kişilik iftar alanının bulunduğu Altınpark'ta oruçlarını açan binlerce vatandaş, iftar sonrasında Osmanlı dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere örtüleri ve tezhip sanatı eserlerinin bulunduğu sergi salonunu ziyaret ediyor.Sergide, tarihi ve manevi öneme sahip eserleri ve dünyanın en büyük el yazması Kur'an-ı Kerim'ini yakından inceleyen vatandaşlar, bir yandan da dua ediyor. Eserlerle ilgili bilgi edinen vatandaşlar, çocuklarına da bilgi veriyor. Sergi salonu girişinde ziyaretçilere, geleneksel kıyafetlerle Osmanlı şerbeti ve lokum ikram ediliyor. Sergiyi ziyaret etmek için Ordu'dan geldiğini belirten İbrahim Kılıç, ramazan etkinliklerini çok güzel bulduğunu belirterek özellikle Kutsal Emanetler Sergisi'nde, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kabe kapısı örtüsünün çok etkileyici olduğunu kaydetti. Sergideki örtülerin ait olduğu dönemler şöyle: "Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1572 yılında yaptırılan Kabe kapı örtüsü, Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1544 yılında yaptırılan Medine kabir örtüsü, 3. Selim tarafından 1789 yılında yaptırılan Kabe kapısı örtüsü, 3. Selim tarafından yaptırılıp 1789-1807 yılları arasında kullanılan Medine kabir örtüsü, 2. Mahmut tarafından yaptırılıp 1808-1839 yılları arasında kullanılan Medine kabir örtüsü, 2. Mahmut tarafından 1826 yılında yaptırılan Kabe kapısı örtüsü, Sultan Abdülmecid tarafından 1840 yılında yaptırılan Medine Şam kapısı örtüsü, Sultan Abdülmecid tarafından 1855 yılında yaptırılan Kabe kapısı örtüsü, Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılıp 1861-1876 yılları arasında kullanılan Medine kabir örtüsü, Sultan Abdülaziz tarafından 1870 yılında yaptırılan Kabe kapısı örtüsü, Sultan Abdülhamit tarafından 1894 yılında yaptırılan Kabe kapısı ve Medine kabir örtüleri, Mehmet Reşat tarafından yaptırılıp, 1909-1918 yılları arasında kullanılan Medine kabir örtüsü." Sergi, 21 Haziran Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesince Altınpark'ta düzenlenen sergide Osmanlı dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere örtüleri ve tezhip sanatı eserleri büyük ilgi görüyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınpark'ta düzenlenen "Kabe-i Şerif ve Mescid-i Nebevi Sergisi" yoğun ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 bin kişilik iftar alanının bulunduğu Altınpark'ta oruçlarını açan binlerce vatandaş, iftar sonrasında Osmanlı dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere örtüleri ve tezhip sanatı eserlerinin bulunduğu sergi salonunu ziyaret ediyor.

Sergide, tarihi ve manevi öneme sahip eserleri ve dünyanın en büyük el yazması Kur'an-ı Kerim'ini yakından inceleyen vatandaşlar, bir yandan da dua ediyor. Eserlerle ilgili bilgi edinen vatandaşlar, çocuklarına da bilgi veriyor. Sergi salonu girişinde ziyaretçilere, geleneksel kıyafetlerle Osmanlı şerbeti ve lokum ikram ediliyor.

Sergiyi ziyaret etmek için Ordu'dan geldiğini belirten İbrahim Kılıç, ramazan etkinliklerini çok güzel bulduğunu belirterek özellikle Kutsal Emanetler Sergisi'nde, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kabe kapısı örtüsünün çok etkileyici olduğunu kaydetti.

Sergideki örtülerin ait olduğu dönemler şöyle:

"Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1572 yılında yaptırılan Kabe kapı örtüsü, Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1544 yılında yaptırılan Medine kabir örtüsü, 3. Selim tarafından 1789 yılında yaptırılan Kabe kapısı örtüsü, 3. Selim tarafından yaptırılıp 1789-1807 yılları arasında kullanılan Medine kabir örtüsü, 2. Mahmut tarafından yaptırılıp 1808-1839 yılları arasında kullanılan Medine kabir örtüsü, 2. Mahmut tarafından 1826 yılında yaptırılan Kabe kapısı örtüsü, Sultan Abdülmecid tarafından 1840 yılında yaptırılan Medine Şam kapısı örtüsü, Sultan Abdülmecid tarafından 1855 yılında yaptırılan Kabe kapısı örtüsü, Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılıp 1861-1876 yılları arasında kullanılan Medine kabir örtüsü, Sultan Abdülaziz tarafından 1870 yılında yaptırılan Kabe kapısı örtüsü, Sultan Abdülhamit tarafından 1894 yılında yaptırılan Kabe kapısı ve Medine kabir örtüleri, Mehmet Reşat tarafından yaptırılıp, 1909-1918 yılları arasında kullanılan Medine kabir örtüsü."

Sergi, 21 Haziran Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.