pendik escort bayan
ak

Başkentte "Güncel Türkiye Mimarlığı" Fotoğraf Sergisi

Spor 13.12.2017 - 08:48, Güncelleme: 13.12.2017 - 08:48
 

Başkentte "Güncel Türkiye Mimarlığı" Fotoğraf Sergisi

Çağdaş Türk mimarisinin son 10 yılına ışık tutan 35 yapının fotoğrafının yer aldığı "Güncel Türkiye Mimarlığı" sergisi İstanbul'un ardından Ankara'da açıldı- Nurus Baş Tasarımcısı Gökyay:- "Bilgi ve birikimin nesilden nesile aktarımının kıymetini çok iyi

ANKARA (AA) - Çağdaş Türk mimarisinin son 10 yılının fotoğraflarla ortaya konulduğu "Güncel Türkiye Mimarlığı" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı. Ankara'da 1927 yılında Nurettin Usta tarafından kurulan ve bugün yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapan Türkiye'nin yerli mobilya üreticilerinden Nurus’un 90. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, firmanın desteğiyle düzenlenen "Güncel Türkiye Mimarlığı" fotoğraf sergisi İstanbul'un ardından Ankara’da da ilgililerin beğenisine sunuldu. Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay, serginin açılışında yaptığı konuşmada, farklı mimarlık ofislerince tasarlanan yapıların fotoğraflarının gelecek nesillere referans olması için kitap haline getirildiğini belirterek, son 10 yılda tamamlanan binaların fotoğraflarından oluşan sergi ve kitabın, yakın yüzyılın mimarisini belgelediğini söyledi. Türk inşaat sektörünün başarılarına paralel olarak, Türk mimarisinin de geliştiğine ve dönüştüğüne işaret eden Gökyay, "Sergimiz bu dönüşümü en güzel şekilde yansıtıyor. 10 yıl önce 'Turkish Design' adıyla Türk endüstriyel tasarım tarihini arşiv niteliğinde derleyerek gelecek kuşaklara armağan etmiştik. Bilgi ve birikimin nesilden nesile aktarımının kıymetini çok iyi bilen bir marka olarak, bu çalışmanın da çağdaş mimarlar, mimarlık ve tasarım öğrencileri ve genç nesillerin önemli referans kaynaklarından biri olacağını düşünüyoruz. Sergimizi yakın zamanda Almanya'da da, fotoğraf ve mimari tutkunlarının ziyaretine açmayı amaçlıyoruz." dedi.Fotoğraf Sanatçısı Cemal Emden de serginin 6 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayarak, "Binaların her biri, var olan mimari yapıların dışına çıkmayı başarabilmiş, dünyadaki başarılı örnekler arasında yer alan, entelektüel içeriğe sahip özgün yapılar. Nasıl bir coğrafyada, nasıl bir kentin içinde yer aldıklarını, iç mekanlarının ne tür özellikleri olduğunu fotoğraf karelerine aktarmak için gayret gösterdik. Ortaya çarpıcı bir tablo çıktı." diye konuştu.- Sergi 12 Ocak'a kadar açıkSergideki son 10 yılın tarihine tanıklık eden binaların seçimine bağımsız bir danışma kurulu karar verdi. Türkiye Müteahhitler Birliğinin ödüllü genel merkez binasında açılan sergide, sanatçı Cemal Emden’in çektiği Türkiye mimarisinin son 10 yılını gözler önüne seren ve farklı özelliklerini yansıtan 35 binanın fotoğrafı yer alıyor.Sergi, 12 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.
Çağdaş Türk mimarisinin son 10 yılına ışık tutan 35 yapının fotoğrafının yer aldığı "Güncel Türkiye Mimarlığı" sergisi İstanbul'un ardından Ankara'da açıldı- Nurus Baş Tasarımcısı Gökyay:- "Bilgi ve birikimin nesilden nesile aktarımının kıymetini çok iyi

ANKARA (AA) - Çağdaş Türk mimarisinin son 10 yılının fotoğraflarla ortaya konulduğu "Güncel Türkiye Mimarlığı" fotoğraf sergisi Ankara'da açıldı.

Ankara'da 1927 yılında Nurettin Usta tarafından kurulan ve bugün yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapan Türkiye'nin yerli mobilya üreticilerinden Nurus’un 90. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, firmanın desteğiyle düzenlenen "Güncel Türkiye Mimarlığı" fotoğraf sergisi İstanbul'un ardından Ankara’da da ilgililerin beğenisine sunuldu.

Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay, serginin açılışında yaptığı konuşmada, farklı mimarlık ofislerince tasarlanan yapıların fotoğraflarının gelecek nesillere referans olması için kitap haline getirildiğini belirterek, son 10 yılda tamamlanan binaların fotoğraflarından oluşan sergi ve kitabın, yakın yüzyılın mimarisini belgelediğini söyledi.

Türk inşaat sektörünün başarılarına paralel olarak, Türk mimarisinin de geliştiğine ve dönüştüğüne işaret eden Gökyay, "Sergimiz bu dönüşümü en güzel şekilde yansıtıyor. 10 yıl önce 'Turkish Design' adıyla Türk endüstriyel tasarım tarihini arşiv niteliğinde derleyerek gelecek kuşaklara armağan etmiştik. Bilgi ve birikimin nesilden nesile aktarımının kıymetini çok iyi bilen bir marka olarak, bu çalışmanın da çağdaş mimarlar, mimarlık ve tasarım öğrencileri ve genç nesillerin önemli referans kaynaklarından biri olacağını düşünüyoruz. Sergimizi yakın zamanda Almanya'da da, fotoğraf ve mimari tutkunlarının ziyaretine açmayı amaçlıyoruz." dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Cemal Emden de serginin 6 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayarak, "Binaların her biri, var olan mimari yapıların dışına çıkmayı başarabilmiş, dünyadaki başarılı örnekler arasında yer alan, entelektüel içeriğe sahip özgün yapılar. Nasıl bir coğrafyada, nasıl bir kentin içinde yer aldıklarını, iç mekanlarının ne tür özellikleri olduğunu fotoğraf karelerine aktarmak için gayret gösterdik. Ortaya çarpıcı bir tablo çıktı." diye konuştu.

- Sergi 12 Ocak'a kadar açık

Sergideki son 10 yılın tarihine tanıklık eden binaların seçimine bağımsız bir danışma kurulu karar verdi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinin ödüllü genel merkez binasında açılan sergide, sanatçı Cemal Emden’in çektiği Türkiye mimarisinin son 10 yılını gözler önüne seren ve farklı özelliklerini yansıtan 35 binanın fotoğrafı yer alıyor.

Sergi, 12 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.